Proiecte imobiliare de 14 miliarde euro

31 iulie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Rata mare de profit si deficitul de locuinte atrag investitiile straine din domeniul imobiliar
 
Analistii considera ca piata imobiliara isi va mentine atractivitatea pentru investitorii straini inca cel putin doi ani.
 
In prima jumatate a anului, valoarea proiectelor imobiliare anuntate a ajuns la 14 miliarde euro.
 
Romania ramane in continuare o piata atractiva pentru investitorii straini care deruleaza afaceri imobiliare, in ciuda prabusirii pietelor de profil din SUA si Europa de Vest. Valoarea proiectelor anuntate numai in prima jumatate a acestui an a ajuns la 14 miliarde euro, in timp ce anul trecut cifra estimata a fost de aproximativ 20 miliarde euro. Sumele vehiculate si numarul de 70.000 unitati locative care ar urma sa se construiasca sunt rezultatele insumarii valorilor din proiectele anuntate sa se deruleze pana in 2015. Analistii imobiliari apreciaza ca piata romaneasca de imobiliare are in continuare potential de crestere, pe termen mediu, cu rata mare de profit.
Reprezentantii companiei britanice Westhill Development au anuntat ieri ca vor aloca, in urmatorii cinci ani, peste 500 de milioane de euro pentru realizarea de proiecte imobiliare (locuinte, centre comerciale si spatii de birouri) in Romania. Compania a achizitionat deja terenuri in apropiere de Ploiesti pentru un proiect rezidential si spatii de birouri, avand in vedere cumpararea de terenuri in centrul tarii pentru constructia a doua malluri.
 
Tot ieri, un alt fond de investitii britanic, Fabian, care are participatii la 11 proiecte imobiliare in Romania, a anuntat ca "valoarea de piata a proprietatilor imobiliare, incluzand si datoriile, detinute de fond in Romania era evaluata la sfarsitul lunii iunie la 134,7 milioane euro, suma de peste trei ori mai mare decat investitiile nete initiale efectuate de companie, de 42 de milioane euro".
Radu Zilisteanu, analist imobiliar, considera ca "piata imobiliara din Romania va continua sa fie atractiva pentru investitori datorita ratei mari de profit, care poate fi de 40-60% pe an (pentru investitorii cu proiecte mari, terminate intr-o perioada scurta), la aceasta adaugandu-se faptul ca deficitul mare de locuinte din Romania se mentine de mai multi ani". Zilisteanu apreciaza insa ca peste un an, doi, piata imobiliara ar putea suferi modificari in sensul ca investitorii ar putea fi atrasi de alte piete alternative precum Tunisia, Maroc sau Arabia Saudita.
 
Sursa: Romania libera

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ariston Thermo participa la ISH cu cele mai noi si inovative produse din portofoliu Ariston Thermo participa la ISH cu cele mai noi si inovative produse din portofoliu
Estul Capitalei se dezvolta de la o luna la alta Estul Capitalei se dezvolta de la o luna la alta
BIFE-SIM 2013:  Pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila din Romania BIFE-SIM 2013: Pregatiri pentru cel mai mare targ de mobila din Romania
Proiectul tau e doar al tau Proiectul tau e doar al tau
500 milioane euro de la stat pentru energii regenerabile 500 milioane euro de la stat pentru energii regenerabile
Case noi de 3,29 miliarde euro Case noi de 3,29 miliarde euro

Vezi mai multe articole