Vanzarile de locuinte incetinesc

17 octombrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vanzarile de locuinte incetinesc
 
- Dezvoltatorii tin pe loc preturile locuintelor.
 
- Bonusurile includ mobilier, loc de parcare gratuit si perioada de gratie de 18 luni.
 
Dezvoltatorii imobiliari nu se asteapta la o dinamizare a vanzarilor de locuinte in ansamblurile rezidentiale noi in ultimul trimestru al anului, desi ofera facilitati pentru impulsionarea vanzarilor.
"Dupa boomul inregistrat anul trecut, vanzarile de locuinte au mers din ce in ce mai incet, desi influentele crizei financiare incep sa se estompeze. Cea mai
      
dificila perioada a fost atunci cand moneda nationala s-a depreciat in raport cu moneda europeana, perioada in care clientii si-au amanat planurile de achizitie a unei locuinte, preferand sa astepte. Aceasta situatie, combinata cu criza creditelor de pe piata bancara, a dat o lovitura puternica dezvoltatorilor, insa in cateva luni piata se va stabiliza", ne-a declarat Raluca Oprescu, directorul de vanzari al companiei Can Serv.
 
Compania dezvolta doua proiecte rezidentiale in Bucuresti, in zona Lujerului si in Ghencea, investitii care totalizeaza circa 200 milioane euro. Cele doua proiecte cuprind in total 1.500 de apartamente.
Potrivit reprezentantei Can Serv, segmentul rezidential reflecta o stare de expectativa, in sensul ca intervalul in care un client decide sa cumpere a crescut de la cateva saptamani la cateva luni, deoarece clientii gasesc mai greu finantare la banci sau spera sa mai scada preturile. Cu toate acestea, dezvoltatorii nu se grabesc sa lase din pret, preturile apartamentelor in proiectele rezidentiale noi mentinandu-se neschimbate de la inceputul anului, au declarat la unison dezvoltatorii care participa in aceasta perioada la targul imobiliar Timon din Bucuresti. Astfel, pretul mediu de vanzare in ansamblurile rezidentiale noi se situeaza intre 1.100-1.200 de euro.
 
 
Chiar daca nu s-au aratat dispusi sa lase din pret pentru a atrage cumparatorii, in schimb, investitorii imobiliari au preferat, mai degraba, sa ofere clientilor anumite bonusuri precum loc gratuit de parcare sau mobilier sau solutii de flexibilizare a modalitatilor de achizitie a locuintelor.
"Vanzarile merg greu, de aceea ne gandim la mai multe modalitati de plata pentru a veni in preintampinarea acestei evolutii. Oferim un produs prin care cumparatorul sa aiba o perioada de gratie pana la plata primei rate de 1,5 ani, astfel incat clientii vor accesa creditul acum, dar vor incepe sa plateasca prima rata abia cand se vor muta in locuinta", a declarat Leonard Ceaus, manager zonal de vanzari in cadrul Adama.
 
 
In opinia acestuia, nivelul redus al vanzarilor este generat si de cresterea costurilor creditarii si obtinerea mai dificila a imprumuturilor, ca urmare a turbulentelor de pe pietele financiare internationale si a inaspririi conditiilor de creditare impuse de Banca Nationala a Romaniei. "Avem foarte multi clienti care nu dispun de un avans si care solicita finantare de 100% din valoarea locuintei din partea bancilor", precizeaza Leonard Ceaus.
Acesta spune ca in cadrul proiectelor Edenia si Armonia, pe care le dezvolta in cartierul Titan din Bucuresti, a vandut doar 16 locuinte dintr-un total de peste 1.100 de unitati. Adama dezvolta in total 45 de proiecte imobiliare pe piata romaneasca, aflate in diferite stadii de executie in Bucuresti si in tara.
Targul imobiliar Timon, care se desfasoara in perioada 16-19 octombrie la World Trade Center Bucuresti, reuneste un numar de 38 de companii imobiliare care prezinta 50 de ansambluri rezidentiale noi ce includ peste 10.000 de apartamente si vile.
 
Sursa: Romania libera

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Stocul de locuinte pune presiune pe preturi Stocul de locuinte pune presiune pe preturi
Un bec aprins in Botosani va costa mai mult decat unul din Mehedinti Un bec aprins in Botosani va costa mai mult decat unul din Mehedinti
In sezonul rece caldura vine de la Brico Depot In sezonul rece caldura vine de la Brico Depot
Chirias in propria casa - 09 Noiembrie 2009 Chirias in propria casa - 09 Noiembrie 2009
Cum zugraviti singuri Cum zugraviti singuri
Locuinta veche, avans pentru o casa noua Locuinta veche, avans pentru o casa noua

Vezi mai multe articole