Promotii "de vitrina" la case

19 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cele doua targuri de imobiliare deschise in Capitala prezinta reduceri si bonusuri aproape nesemnificative, desi vanzarile au scazut dramatic.
 
Dezvoltatorii imobiliari, ingrijorati de scaderea vanzarilor, nu au intrat in criza suficient incat sa scada simtitor preturile locuintelor pe care le construiesc. Cele doua targuri de imobiliare deschise ieri in Capitala prezinta reduceri si bonusuri care, la o privire mai atenta, sunt aproape nesemnificative. Asta desi vanza torii apartamentelor recunosc ca, in ultimele doua luni, s-au incheiat foarte putine tranzactii. Dovada ca unii investitori nu au vrut sa scape nici putinii clienti rataciti in ultima vreme la aceste manifestari este ca si-au pus standuri in ambele, doar-doar „o pica“ vreunul.
 
„Cumparati, ca se scumpeste“
 
Coridoare aproape goale, populate numai de jurnalisti curiosi si hostesse inarmate cu zeci de pliante: asa au debutat ieri cele doua expozitii de case: Targul National Imobiliar (TNI), din Palatul Parlamentului, si Targul Imobiliar National (tIMOn), din Piata Constitutiei. Dintre standurile decorate „zambea“ o Romanie frumos desenata pe calculator, in mijlocul careia se agitau domni in costume cu cravata, cu aere de personaje importante. Agentii imobiliari agitau in aer brosuri care mai de care mai atractive, ce contineau, de ce mai multe ori, cuvinte-cheie: promotii, reduceri, bonus.
 
Daca in prima faza par tentante, la o analiza mai atenta clientul va descoperi ca nu este deloc usor sa indeplinesti conditiile - fie ca trebuie sa semnezi contractul pana la o anumita data, sa dai o suma mai mare la avans sau sa platesti mai mult pentru spatiile utile.
 
Cei care rezerva pana duminica un apartament in Obor Towers, de exemplu, primesc o reducere de 8%. Promotia ar fi tentanta daca cea mai ieftina garsoniera nu ar costa 112.000 de euro. La Rose Garden din Colentina, clientii au timp de gandire pana la finele lui octombrie, interval in care vor plati apartamentele cu 5% mai ieftin. Procentul este aplicat insa la 109.480 de euro (TVA inclus), pretul unei garsoniere, sau se transforma intr-un voucher de 2.500 de euro, la achizitionarea mobilei de la Mobexpert. Sunt si dezvoltatori care au venit fara oferte speciale. „La noi, pretul este de 1.400 de euro, plus TVA. Putem spune ca este o promotie, pentru ca in curand locuintele se vor scumpi, asa ca mai bine cumparati acum“, spun reprezentant ii Vitan Residence, un complex de 187 de apartamente. Cele doua targuri vor fi deschise pana duminica, iar daca la tIMOn intrarea este gratuita, la TNI vizitatorii platesc 5 lei.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Muncitorul din constructii emigrat, la 300 de euro distanta Muncitorul din constructii emigrat, la 300 de euro distanta
Iarna vine luna viitoare Iarna vine luna viitoare
PSD propune 50.000 de locuinte pentru tineri cu chirie subventionata de stat - 15 Iulie 2009 PSD propune 50.000 de locuinte pentru tineri cu chirie subventionata de stat - 15 Iulie 2009
Amenzi pentru constructiile neautorizate Amenzi pentru constructiile neautorizate
Credite imobiliare pe 40 de ani Credite imobiliare pe 40 de ani
Baneasa Rezidential - un oras la marginea orasului Baneasa Rezidential - un oras la marginea orasului

Vezi mai multe articole