on

Recomandari de Intretinere a Pavajului

06 august, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Murdaria normala:
 
Murdaria obisnuita – praf, depuneri de pamant, excremente de pasare sau muschi - se poate indeparta cu ajutorul mijloacelor manuale de curatare, cum ar fi matura sau peria de frecat. De asemenea, solutiile de curatare existente in locuinta dumneavoastra, cu un ph intre 5 si 9, pot fi folosite fara riscuri, prin diluarea lor in apa. O alta metoda eficienta este utilizarea curatitoarelor cu presiune, fara a exista riscul de a deteriora suprafata pavelelor din beton. Atentie insa in zona rosturilor, deoarece acestea sunt deseori deschise in zonele exterioare si nu pot fi spalate prin presiune ridicata.
 
Murdaria persistenta:
 
Daca murdaria nu se poate indeparta prin variantele descrise mai sus, iti recomandam folosirea substantelor de curatare speciale. Cel mai adesea, pavajele se murdaresc pe suprafete restranse si se pot curata cel mai bine cu o perie. Inainte de utilizarea mijloacelor de curatare cu continut acid, trebuie neaparat sa va asigurati protectia mainilor si a ochilor.
 
Petele de ciment, mortar:
 
Pentru eliminarea grosiera a petelor de ciment, mortar, var, foloseste un ciocan cu o dalta si perie de sarma. Daca in urma parcurgerii primei etape mai raman pete semnificative, incearca solutiile chimice, dupa testarea prealabila pe o suprafata mica, deoarece contin acid ce ataca betonul. Uda pavajul inainte de efectuarea acestui tratament pentru a evita absorbtia solutiei. La sfarsit clateste cu apa din abundenta.
 
 
 
Uleiuri si grasimi:
 
In cazul uleiurilor si grasimilor, in special grasimile vegetale sau animale, cu cat acestea sunt indepartate mai repede, cu atat mai bune sunt rezultatele. Spre deosebire de uleiurile de motor sau hidraulice, acestea se modifica si se pot acoperi cu rasina persistenta. In acest caz, sunt de ajutor produsele de curatare pentru indepartarea uleiurilor, cu substante active.
 
Recomandari pentru perioada iernii:
 
Pavajul din beton vibropresat isi mentine zeci de ani aspectul initial, daca este ingrijit corect, in special iarna. In caz de inghet si polei, in mod ideal, dar si din motive ecologice, se recomanda presararea unui strat de nisip (ex. granulatie 1-4 mm). In multe magazine de specialitate se poate gasi un amestec de nisip-criblura, care are acelasi scop ca si sarea, de a combate poleiul si de a oferi siguranta de rulare pe suprafetele inghetate. In cazuri extreme, se poate apela alternativ la solutii de topire a ghetii.
 
Lucrari de preventie:
 
Majoritatea modelelor de pavaj marca Elis Pavaje contin deja din fabrica o impregnare, proces in urma caruia produsul capata impermeabilitate. Algele, muschiul si mizeria se vor agata astfel mai greu de pe pavele, iar suprafata lor va fi mai bine protejata. Pentru a obtine un efect de lunga durata, recomandam efectuarea unui proces de impregnare la fiecare doi ani.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Infiintarea unei culturi de zmeur - Cum sa o faci profitabila Infiintarea unei culturi de zmeur - Cum sa o faci profitabila
Aleea din gradina! Aleea din gradina!
Gradina ... loc de relaxare Gradina ... loc de relaxare
O gradina ingrijita poate ridica pretul proprietatii tale. Top 10 flori pe care sa le plantezi in gradina O gradina ingrijita poate ridica pretul proprietatii tale. Top 10 flori pe care sa le plantezi in gradina
Produse eficiente pentru marirea si coacerea fructelor Produse eficiente pentru marirea si coacerea fructelor
Pepenele rosu: De ce este indicat sa mancam semintele si cum recunosti fructele tratate chimic Pepenele rosu: De ce este indicat sa mancam semintele si cum recunosti fructele tratate chimic

Vezi mai multe articole