Montare aparat aer conditionat

Reguli montare aer conditionat - a doua parte

05 octombrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

- citeste prima parte a acestui articol prin click aici -

Realizarea gaurii pentru traseul frigorific

Aceasta gaura se realizeaza in peretele exterior si asigura legatura intre cele doua unitati, interioara si exterioara. Se realizeaza foarte usor cu o carota sau cu alte scule. Prin gaura respectiva se vor trage cablurile electrice, tevile frigorifice si tubul de evacuate a condensului, legate intr-un manunchi. Dupa pozitionarea acestora se va umple rostul ramas cu spuma poliuretanica si se va repara zona. Este foarte important ca aceasta gaura in peretele exterior sa nu fie realizata prin structura de rezistenta (grinzi, stalpi, centuri etc.), ci doar prin materialul de zidarie al peretelui. Acolo unde nu se poate altfel, se poate strapunge pe langa tocul ferestrei sau chiar inlocui un ochi de geam care sa aiba a aceasta gaura.
Din punct de vedere al pozitiei pe verticala, gaura va fi ceva mai jos decat unitatea interioara pentru a permite scurgerea condensului prin tubul gofrat. Dimensiunea gaurii este in jur de 5-6 cm.

Montajul unitatii exterioare

Unitatea externa a aparatului de aer conditionat se monteaza obligatoriu in exteriorul cladirii pe perete, pe podea (trotuar, balcon deschis, etc.), sau poate fi fixata de tavan cu ajutorul unor consolea. Indiferent care este tipul consolelor este foarte important din punct de vedere al transmiterii vibratiilor sa utilizam amortizoare de vibratii, in acest fel evitand neplacerile induse de spre interior.

Pentru montarea standard pe perete, se va avea in vedere existenta sau nu a termosistemului. In acest caz este necesar sa utilizam suporti adecvati termosistemului, mai lungi. De asemenea, daca pe viitor aveti intentia sa aplicati termosistem, prevederea de la bun inceput a cestor suporti este recomandata.

Amplasarea unitatii exterioare trebuie facuta astfel incat sa existe spatiu suficient de ventilare spre perete. Lipsa acestui spatiu realizat de suportii de fixare, de circa 10cm, va duce la suprasolicitarea compresorului frigorific si implicit riscul de defectare. Suprasolicitarea compresorului se traduce in consum suplimentar de energie.

Prinderea suportului pe perete se va realiza cu dibluri cu o lungime de ancorare potrivita zidariei, pentru BCA vor fi mai lungi, pentru beton mai scurte.

In cazul montajului unitatii exterioare mai sus deca cea interioara, varianta de evitat si de utilizat numai cand nu se poate altfel, este obligatorie curbarea traseuluifigorific pentru a realiza efectul de sifon. Acesta va impiedica circulatia uleiului, din compresor catre unitatea interioara.

Lungimea traseului frigorific

In general kitul de instalare standard este de maxim 3 m, lungime ce asigura montarea pe un perete a intregului climatirzor. Daca distanta intre unitatea interioara si cea exterioara este mai mare va fi necesara prelungirea acestuia, de fapt inlocuirea kitului cu altul ce se va realiza la fata locului de catre echipa de montaj. Fiecare aparat de aer conditionat (unitate interiora) poate fi instalat la o anumita distanta maxima, aceasta fiind specificata clar in manualul climatizorului. Neespectarea acestei lungimi a traseului frigorific poate duce la functionarea incorecta a instalatiei.

Sursa poza: dewdropoman.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Este timpul pentru aerul conditionat “SMART” Este timpul pentru aerul conditionat “SMART”
Reguli montare aer conditionat - prima parte Reguli montare aer conditionat - prima parte
Curatarea aparatului de aer conditionat – Cum te poti apara de virusurile letale Curatarea aparatului de aer conditionat – Cum te poti apara de virusurile letale
Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima
Cum alegi aparatul de aer condiționat pentru acasă: un ghid complet pentru cumpărătorii care își doresc cel mai bun aer condiționat Cum alegi aparatul de aer condiționat pentru acasă: un ghid complet pentru cumpărătorii care își doresc cel mai bun aer condiționat
Iarna cald, vara racoare - cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit Iarna cald, vara racoare - cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit

Vezi mai multe articole