\"Residenz - cartierul german\" creste in Chitila

31 octombrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe terenul situat la intrarea in localitate vor fi construite 48 de blocuri cu 480 de apartamente. Pretul unei locuinte cu doua camere: 85.000 euro.
 
Asa cum familia Becali a pariat pe Baneasa, in urma cu 17 ani, Tiriac alege astazi Chitila, pentru a dezvolta o noua zona de lux destinata oamenilor cu bani din Capitala.
 
Pe terenul situat la intrarea in localitate, foarte aproape de o fosta platforma industriala, acum in curs de dezafectare, si avand padurea in spate, „Residenz - cartierul german” se adreseaza persoanelor cu venituri medii spre superior si consta in 48 de blocuri, de mica inaltime, avand intre trei si cinci etaje, primele urmand a fi date in folosinta inca de anul viitor. In total se vor construi 480 de apartamente, de doua, trei si patru camere, cu suprafete cuprinse intre 66 mp si 194 mp.
 
Garaje mai multe decat apartamente
 
Cartierul german va dispune de 320 garaje subterane si 338 locuri de parcare supraterane, o gradinita, un supermarket, o piata agroalimentara si un teren de joaca pentru copii. Pretul informativ este de 80.000-85.000 euro · TVA pentru un apartament de doua camere, pret in care este inclus si un loc de parcare subteran.
 
Partea de nord-vest a fost ocolita pana acum, proiectul „Residenz - cartierul german”, dezvoltat de Tiriac Imobiliare, fiind prima mare investitie imobiliara in orasul Chitila, potrivit declaratiilor primarului Emilian Oprea.
 
In realizarea proiectului sunt implicate doua mari firme germane, LEG - un developer, care are un portofoliu de 45.000 mp spatii de locuit, si Heberger, care este antreprenor general.
 
Primii locatari, la sfarsitul lui 2007
 
„Residenz” este primul proiect rezidential al companiei Tiriac Imobiliare, mai existand, la faza de avizare, un alt cartier „german”, in zona Jandarmeriei, in partea de nord a Capitalei. Acesta va fi insa destinat bucurestenilor cu venituri mari, pe acest amplasament urmand a se construi vile si apartamente de lux. „Volumul de investitii al diviziei imobiliare este de 350-400 milioane de euro si vizeaza toate tipurile de proiecte, dezvoltate in Bucuresti, precum si in orasele Timisoara, Brasov, Ploiesti si Oradea.
 
Deocamdata, pornim cu segmentul rezidential, dar avem in vedere si realizarea unor mari centre de logistica si a unui centru expozitional”, a spus Ion Tiriac.
 
Primele apartamente din complexul „Residenz - cartierul german” vor fi date in folosinta in a doua parte a anului viitor, urmand ca primii locatari sa se mute la sfarsitul anului 2007, iar restul in mod esalonat, pana in luna martie 2009.
 
Tranzactie
 
Zapp a inchiriat birouri de 10.000 mp
 
Operatorul de telefonie Zapp a semnat un nou contract de inchiriere, pentru o suprafata de 7.600 mp de spatii birouri in Bucuresti, in complexul Sema Park, aflat in constructie. In noua cladire, Zapp intentioneaza sa deschida un call-center.
 
„Sema Parc se prefigureaza ca un parc preferat de companiile ce activeaza pe piata de IT si telecom. Cele doua puncte forte ale noului parc de birouri sunt localizarea in vecinatatea campusului studentesc, unde se afla forta de munca targetata de aceste companii, precum si accesul facil la mijloacele de transport in comun”, a declarat Florin Tarla, senior broker la Departamentul Comercial al Eurisko.
 
Si aceasta tranzactie a contribuit la succesul Sema Park, care a devenit obiectul celui de-al doilea mare contract de preluare a unui proiect romanesc de catre un investitor strain, Europolis platind circa 90 milioane de euro pentru a deveni proprietar. In afara de aceste spatii, tot in 2006, Zapp a mai inchiriat 2.400 mp de birouri, in cladirea in constructie SPark, situata langa Casa Presei Libere, proiect dezvoltat in parteneriat de ACMS si ING Real Estate.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cat platesc romanii pentru gigacalorie Cat platesc romanii pentru gigacalorie
Populatia va deconta sute de milioane de euro pentru litigiile proprietatii Populatia va deconta sute de milioane de euro pentru litigiile proprietatii
IMMOFINANZ achizitioneaza de la Erste Group o proprietate cheie din centrul Capitalei si are in plan  transformarea acesteia intr-o cladire sustenabila, emblematica, sub conceptul myhive IMMOFINANZ achizitioneaza de la Erste Group o proprietate cheie din centrul Capitalei si are in plan transformarea acesteia intr-o cladire sustenabila, emblematica, sub conceptul myhive
Dezvoltatorii vand locuinte "la gri" - 28 NOIEMBRIE 2008 Dezvoltatorii vand locuinte "la gri" - 28 NOIEMBRIE 2008
Capitala, locul de joaca al companiilor de constructii Capitala, locul de joaca al companiilor de constructii
Ne imprumutam sa trecem iarna Ne imprumutam sa trecem iarna

Vezi mai multe articole