on

Roca sarbatoreste 100 de ani de activitate

16 ianuarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Începutul și evoluția Roca în decursul a 100 de ani o fac una dintre cele mai interesante companii din industrie.

Pe 17 ianuarie 2017, Roca, cel mai mare producător de obiecte sanitare și mobilier de baie, aniversează 100 de ani de la deschiderea primei fabrici în împrejurimile Barcelonei. Astăzi, Roca este prezentă în 170 de țări și în peste cinci milioane de băi cu produse care variază de la lavoare, vase de toaletă, dușuri și căzi la piese de mobilier, baterii, accesorii, faianță și gresie. Toate acestea sunt produse în cele 76 de fabrici din 20 de țări, inclusiv România.

Grupul Roca a ajuns în 2015 la o cifră de afaceri de 1.717 milioane de euro, cel mai bun rezultat din 2007 până în prezent, având o creștere de 4,3% comparativ cu anul anterior. Au fost alocate investiții de 115 milioane de euro în construirea de noi fabrici și extinderea capacității de producție pentru a putea acoperi cererea de pe piață.

Designul și noile tendințe rămân prioritare, iar, cu ajutorul Innovation Lab, Roca s-a făcut remarcată drept unul dintre cei mai inovatori producători din domeniu, îmbunătățind materialele, liniile de design, produsele,  și procesele de fabricare și stabilind astfel noi standarde de design și eficiență. De exemplu, în 1966, Roca a prezentat prima baterie electronică și în 1974, compania a introdus cartușul ceramic, folosit și astăzi în majoritatea bateriilor de pe piață.

Roca a reușit să rămână timp de 100 de ani o afacere de familie, devenind lider mondial în ciuda dificultăților economice. La început, compania producea exclusiv radiatoare din fontă pentru încălzirea locuințelor la fabrica sa din Gava, de lângă Barcelona. Succesul obținut rapid pe piață de noile produse și planul de extindere au dus la creșterea business-ului, ceea ce a implicat și o diversificare a domeniului de activitate. Aceștia au fost primii pași în direcția unei povești de succes.

Roca în România – o poveste de 11 ani la standarde internaționale

Roca a intrat în România prin achiziționarea fabricii Cesarom din București, una dintre cele mai vechi producătoare de obiecte sanitare din România, un brand construit și iubit de români timp de 40 de ani și recunoscut pentru calitatea produselor. După 11 ani, mai mult de jumătate dintre angajații Roca sunt foști angajați Cesarom, ce acum produc pentru piața internațională, folosind tehnologie de ultimă generație și expertiza Roca care garantează un maximum de competitivitate. Fabrica Roca din București produce obiecte din ceramică, lavoare și vase de toaletă, care fac parte din cele mai vândute colecții ale brandurilor Roca Group.

Lansări speciale cu ocazia aniversării a o sută de ani

Cu ocazia centenarului, Roca plănuiește oferte speciale pentru publicul din România și aduce pieței locale cele mai noi colecții în materie de design, materiale și sustenabilitate. Vedeta acestui an este cu siguranța Inspira, colecție de obiecte sanitare din porțelan și mobilier de baie a cărui principală caracteristică este mixul între trei linii de design care devin perfect compatibile între ele: rotund, rotunjit și pătrat.

Combinația îndrăzneață de stiluri nu este singurul atribut special al colecției, ci un material cu adevărat inovator FINECERAMIC®, un nou tip de material ceramic patentat de Roca, care permite o mai mare precizie în forme, detalii mai sofisticate și forme care anterior nu erau posibile.

De asemenea, Roca continuă să inoveze în domeniul bateriilor și a pregătit pentru România colecțiile Atlas și Naia. Cele două colecții beneficiază de tehnologie Cold Start® și funcție de economisire apă, reducând consumul cu 1,33 l/min.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ruukki Romania lanseaza cel mai avansat instrument de design dedicat acoperisurilor metalice Ruukki Romania lanseaza cel mai avansat instrument de design dedicat acoperisurilor metalice
Miele a lansat la IFA Berlin 2022 noi modele de electrocasnice, mai inteligente și mai sustenabile Miele a lansat la IFA Berlin 2022 noi modele de electrocasnice, mai inteligente și mai sustenabile
Majorarea pretului la materii prime a scumpit constructiile cu 30% Majorarea pretului la materii prime a scumpit constructiile cu 30%
Real Estate & Construction Forum - a 9-a editie Real Estate & Construction Forum - a 9-a editie
Locuinte ANL inaugurate la Piatra Neamt Locuinte ANL inaugurate la Piatra Neamt
Oferte de sezon la o gama variata de produse in noul catalog Praktiker Romania Oferte de sezon la o gama variata de produse in noul catalog Praktiker Romania

Vezi mai multe articole