ROCAD 2013

ROCAD – Celebrarea Scolii de Arhitectura din Romania

30 ianuarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lansat in anul 2012, ca o sarbatoare a arhitecturii romanesti, evenimentul ROCAD s-a materializat cu reuniunea a peste 2500 de participanti specialisti: arhitecti sefi de municipii si de judete, arhitecti activi din Romania si de peste hotare, studenti la facultatile de profil din toata tara, profesori, designeri si oameni de cultura.

Cei peste 25 de reprezentanti ai arhitecturii mondiale, au impartasit arhitectilor, profesorilor si studentilor din Romania experientele lor cele mai reprezentative, ilustrand totodata maniera de lucru in proiectele pe care le-au derulat de-a lungul timpului.
Cele doua editii ale evenimentului ROCAD s-au bucurat de prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, alaturi de alti 

Moment artistic Ceresit Visage in cadrul ROCAD 2013
rocad-2013

reprezentanti si sustinatori  de marca ai arhitecturii romanesti precum: Primarul Municipiului Bucuresti Sorin Oprescu, Ambasadorul Elvetiei in Romania, Excelenta Sa Jean Hubert-Lebet,  Directorul Institutului Cultural Francez, dnul Stanislas Pieret, Arhitectul-Sef al Municipiului Bucuresti, dnul Gheorghe Patrascu, Arhitectul Dorin Stefan si Arhitectul Vlad Gaivoronschi.

 

100 de companii din domenii precum: iluminat, mobila, materiale de constructii, design de exterior, instalatii sanitare, gadgeturi, automobilistica, etc., au avut posibilitatea de a stabili o platforma de comunicare cu arhitectii, designerii, profesorii si studentii prezenti la eveniment. Expozitiile au fost construita pe teme actuale si interactive, punand astfel in evidenta cele mai frumoase si mai inovative produse ale companiilor din domeniu.

ROCAD 2014 – Urbanismul in arhitectura contemporana
Pastrand traditia primelor editii, ROCAD va fi si in 2014 Gala unde fiecare profesionist poate sa descopere noi surse ale originalitatii, dar si un punct de echilibu intre teorie si practica.

Anul acesta, lista invitatilor de onoare care vor pasi pe „covorul rosu” include nume precum: Paul Andreu, Sigurdur Einarsson – castigator al premiului Mies van der Rohe 2013, Ross Lovegrove, Juhani Pallasma, Wolf D. Prix, Rosa Cervera si Javier Pioz. ROCAD s-a apropiat tot mai mult de cultura si de educatie, acest lucru reflectandu-se si obiectivele principale ale evenimentului: educarea, motivarea si oferirea unor surse de inspiratie autentice tuturor generatiilor de arhitecti si designeri, din Romania si Europa de Sud Est.
In cadrul ROCAD va vea loc si vernisajul expozitiei arhitectului islandez Sigurdur Einarsson, in care vor fi prezentate patru proiecte ale biroului de arhitectura BATTERÍIÐ|ARCHITECTS, castigatorii premiului Uniunii Europene pentru arhitectura contemporana – Mies van der Rohe 2013.

Companiile interesate de stabilirea unei platforme de comunicare cu profesionistii din domeniul arhitecturii si designului pot alege sa participe cu propriile expozitii in care sa isi prezinte proiectele realizate sau pot opta pentru variante de interactiune directa cu publicul, prin demonstratii practice, workshop-uri sau evenimente personalizate de tip cocktail.

Suita de evenimente conexe pe care organizatorii, DK Events si Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, le pregatesc in 2014, vor asigura atmosfera de sarbatoare destinata celebrarii celor 150 de ani de infiintarea invatamantului de arhitectura din Romania, cat si a celor 555 de ani de la prima atestare a orasului Bucuresti.

Mai multe informatii si noutati despre ROCAD 2014 sunt disponibile pe www.rocad.org.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Neogoticul de Bucuresti Neogoticul de Bucuresti
Terapia prin culorile designului interior Terapia prin culorile designului interior
Arta culorilor in locuinta Arta culorilor in locuinta
Casele pasive - o investitie care aduce economii Casele pasive - o investitie care aduce economii
Trenduri in designul de interior Trenduri in designul de interior
Verdele - vedeta anului 2010 in amenajari Verdele - vedeta anului 2010 in amenajari

Vezi mai multe articole