7 separatoare ingenioase pentru spatii mici

20 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atat spatiile mari, cat si cele mici au nevoie de delimitarea diferitelor zone. O casa este compusa din spatii cu functionalitati diferite, reunite printr-un stil coerent. Daca ai un apartament mic, ai nevoie de separatoare gandite special pentru a nu aglomera camerele, deoarece zidurile limiteaza spatiul pe care il poti folosi si reduc luminozitatea. In plus, separatoarele sunt usor de adaptat, mutat sau reconfigurat in functie de nevoile tale. iti permit sa remodelezi spatiul de care dispui in functie de planurile tale: daca ai invitati, daca gazduiesti pe cineva peste noapte sau daca vrei un spatiu deschis si practic doar pentru tine. Ti-am pregatit cateva exemple pentru inspiratie.

Draperia

O draperie poate oferi intimitate dormitorului atunci cand il separa de dressing sau birou. Este o solutie eleganta care ofera textura si culoare spatiului.

Panoul de sticla

Un panou de sticla este solutia ideala pentru spatiile mici, pentru ca reuseste sa creeze iluzia unui spatiu extins prin faptul ca nu devine o bariera vizuala. Spre exemplu, plasat intre bucatarie si camera in care se ia masa, un panou de sticla creeaza o trecere perfecta intre cele doua spatii.

Un dulap de sus până jos

Dulapul de haine ține locul unui tine locul unui perete si contureaza un spatiu confortabil pentru zona de dressing. Ideea indrazneata de a nu pozitiona dulapul de-a lungul peretelui, cum se obisnuieste, a transformat o singura camera in doua spatii distincte. Oglina creeaza o iluzie, prelunging dulapul si camera si dubland spatiul aparent.

Delimitarea diverselor spatii ale casei are atat rol functional, cat si decorativ. De la sticla, metal sau lemn, obiect decorativ sau mobilier cu multiple functionalitati, exista o multime de solutii pentru a crea zone distincte in casa. Urmeaza inca 4 idei creative de compartimentare a spatiilor mici.

Panoul TV rotativ

O zona ideala de delimitare a living-ului fata de bucatarie sau fata de camera unde se ia masa este un panou rotativ ce serveste drept suport TV si spatiu de depozitare. Este o solutie eleganta ce rezolva problema pozitionarii televizorului, dar si a separarii celor doua spatii. Panoul poate fi rotit cu usurinta, in functie de locul in care doresti sa te uiti la televizor.

Raftul

Un raft plasat la intretaierea a doua spatii, le separa intr-un mod elegant, fara sa blocheze complet. De asemenea, aceasta idee ofera un spatiu interesant de expunere a obiectelor decorative ce pot fi admirate atat de o parte cat si de cealalta parte a camerei. Este o alegere neasteptata ce imprima un efect de iluzie incaperii.

Peretele incomplet

Acest corp de depozitare ofera mici ferestre spre camera alaturata si in acelasi timp asigura suficient spatiu in care sa ascunzi diverse obiecte. Designul neconventional si culoarea jucausa confera o nota vesela spatiului. E placut sa descoperi micile comori expuse in ferestre sau sa privesti dincolo.

Panoul decorativ

Daca iti doresti un look oriental, alege un panou metalic cu un model geometric complex. Ai posibilitatea sa reconfigurezi partile ce compun panoul, adaugand sau scotand, in functie de modul in care vrei sa delimitezi spatiul.


Sursa: homeanddecor.com.sg

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

ROCAD –  Celebrarea Scolii de Arhitectura din Romania ROCAD – Celebrarea Scolii de Arhitectura din Romania
Levitatia - noua sursa de inspiratie in arhitectura Levitatia - noua sursa de inspiratie in arhitectura
Parcul Herastrau Parcul Herastrau
Asia in designul interior al casei tale Asia in designul interior al casei tale
9 dintre cele mai faimoase conace parasite de pe Terra 9 dintre cele mai faimoase conace parasite de pe Terra
Constructii non-conformiste Constructii non-conformiste

Vezi mai multe articole