on

ROCKWOOL deschide cea mai mare fabrica de vata minerala bazaltica din Romania

03 decembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Grupul ROCKWOOL, lider mondial in productia de vata minerala bazaltica, a deschis prima sa fabrica din Romania, o investitie in valoare de 50 milioane euro. Aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate  de profil din tara noastra. Fabrica este amplasata pe un teren de  30 de hectare, in parcul industrial Ploiesti West Park din localitatea Aricestii Rahtivani, in apropiere de Ploiesti.

Produsele ROCKWOOL, folosite in special pentru termoizolarea cladirilor, vor fi livrate cu preponderenta pe plan local, Romania fiind una dintre cele mai mari piete de izolatii din Europa. O parte a productiei va merge la export, in special in tari apropiate de Romania.

“Fabrica ROCKWOOL e gata, la capatul unui efort de constructie de un an, si am inceput deja productia comerciala. Acum putem spune cu mandrie ca avem prima vata bazaltica ROCKWOOL Made in Romania. Clientii nostri vor avea produse de aceeasi calitate cu care i-am obisnuit in ultimii 20 de ani, insa livrate mai repede. Stim ca asteapta asta si previzionam o cerere tot mai mare in viitor.Principalul nostru scop este sa cream solutii sigure pentru toate tipurile de aplicatii, sa livram produse care au rezistenta la foc, fiind incombustibile, contribuie la obtinerea eficientei energetice si sunt in totalitate reciclabile, ceea ce sustine economia circulara si minimizeaza impactul asupra mediului. Doresc sa multumesc echipei, atat celor care au fost implicati in constructia fabricii, cat si celor care au facut posibila aparitia acestui proiect prin activitatea lor din toate departamentele companiei”,  a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

In fabrica ROCKWOOL lucreaza in jur de 150 de persoane, majoritatea fiind din judetul Prahova. Pana la finalul anului, numarul total al angajatilor ROCKWOOL din Romania ar trebui sa depaseasca 170 de persoane. In mod indirect, fabrica ar trebui sa aduca alte 300 de locuri de munca in servicii si logistica.

Materia prima pentru productia de la Aricestii Rahtivani provine in cea mai mare parte din tara noastra, vata minerala bazaltica fiind obtinuta prin procesarea bazaltului, o roca vulcanica naturala care se gaseste in abundenta in Romania.

In ceea ce priveste gama de produse realizate local, fabrica ROCKWOOL din Romania va livra solutii complete pentru izolarea fatadelor, acoperisurilor si teraselor, pardoselilor, peretilor despartitori si mansardelor. 

Produsele ROCKWOOL, montate corespunzator, garanteaza o performanta eficienta pe intreaga durata de viata a cladirii. Consumul de energie al cladirii se poate reduce cu 50% sau chiar mai mult. Izolatia ROCKWOOL e folosita si pentru a ajunge la un consum zero de energie, asa cum este cazul caselor pasive. Vata minerala bazaltica ROCKWOOL poate fi utilizata si in conditii extreme, deoarece isi pastreaza proprietatile de izolatie atat la temperaturi foarte scazute, cat si foarte ridicate.

Despre ROCKWOOL Romania

ROCKWOOL Romania SRL este parte a ROCKWOOL Group. Reprezentam Grupul la nivel local, oferind sisteme avansate de izolatii pentru cladiri. 

In ROCKWOOL Group, ne angajam sa imbunatatim vietile tuturor celor care experimenteaza solutiile noastre. Experienta noastra contribuie decisiv in abordarea celor mai mari provocari actuale ale dezvoltarii sustenabile, de la consumul de energie si poluarea fonica, pana la rezilienta la foc, deficitul de apa si inundatii. Gama noastra de produse reflecta diversitatea nevoilor lumii in care traim, sprijinindu-i in acelasi  timp pe cei care le utilizeaza in reducerea propriilor emisii de carbon. 

Vata bazaltica este un material versatil si reprezinta baza tuturor diviziilor noastre. Cu aproximativ 11,600 de colegi pasionati din 39 de tari, suntem liderul mondial in solutii bazate pe vata bazaltica, de la izolatii generale de cladiri pana la plafoane acustice, de la sisteme de placari exterioare pana la solutii horticole, de la fibre create pentru utilizare industriala pana la izolatii pentru industria navala si platforme marine. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cat e rata la banca pentru o locuinta ANL cumparata prin Cat e rata la banca pentru o locuinta ANL cumparata prin "Prima Casa" - 23 februarie 2010
Conferinta de design 2019 - Despre utilizarea si optimizarea spatiilor Conferinta de design 2019 - Despre utilizarea si optimizarea spatiilor
Saint-Gobain anunta redeschiderea liniei de productie de vata minerala din fibra de sticla de la fabrica Isover din Ploiesti, in trimestrul al III-lea al anului 2018 Saint-Gobain anunta redeschiderea liniei de productie de vata minerala din fibra de sticla de la fabrica Isover din Ploiesti, in trimestrul al III-lea al anului 2018
Apartamentul Singer - cel mai nou proiect marca Miso Architects Apartamentul Singer - cel mai nou proiect marca Miso Architects
BenQ lanseaza EW277HDR, un monitor dedicat pasionatilor de divertisment BenQ lanseaza EW277HDR, un monitor dedicat pasionatilor de divertisment
Cladirile romanesti au consum dublu de energie fata de media UE Cladirile romanesti au consum dublu de energie fata de media UE

Vezi mai multe articole