Romstal Leasing lanseaza pe piata leasingul imobiliar cu avans de 5%

10 martie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Compania Romstal Leasing a lansat pe piata leasingul imobiliar cu avans de cinci la suta ca alternativa la creditul imobiliar, se arata intr-un comunicat remis Wall-Street.
Leasingul imobiliar oferit de Romstal Leasing S.A. permite firmelor sa achizitioneze un imobil sau teren fara a demonstra destinatia comerciala a acestora. „intreprinzatorii care doresc sa achizitioneze un imobil sau un teren vor gasi la Romstal Leasing proceduri simplificate pentru a incheia un leasing imobiliar. Documentatia pentru acordarea unui leasing imobiliar este partial similara cu cea pentru un leasing auto, deci se face doar o analiza a indicatorilor comerciali. in plus, avansul minim pe care il solicitam este de 5% - cel mai mic de pe piata de profil.” a declarat Ionut Chirila, Director Marketing al Romstal Leasing S.A. 
 
Firmele ce opteaza pentru leasing imobiliar prin Romstal Leasing beneficiaza de numeroase avantaje, toate detaliile fiind stabilite in functie de nevoile clientului: o perioada scurta de timp pentru achizitia imobilului sau terenului dorit, bunul nu trebuie sa se incadreze intr-o valoare minima, avansul este de 5%, valoarea reziduala este negociabila - intre 0 si 20% -, dobanda de 7,95%, iar durata contractului este de pana la 8 ani.
Piata leasingului imobiliar in Romania este la inceput. Conform estimarilor Romstal Leasing, in Romania leasingul imobiliar a avut in 2005 o pondere de circa 2-3% din piata leasingului, iar pentru acest an se previzioneaza o crestere semnificativa pentru acest segment. Datele publicate de Federatia Europeana a Asociatiilor Companiilor de Leasing arata ca in Europa, in 2004, leasingul imobiliar reprezenta 18% din piata de leasing. in topul pietei europene de leasing imobiliar se afla Italia cu o pondere de 44% in totalul pietei de leasing, iar in tarile din estul Europei conduce Polonia cu o pondere de 13% a leasingului imobiliar, urmata de Cehia cu 11%.
In 2005 Romstal Leasing S.A. a inregistrat o cifra de afaceri de 40,7 milioane de euro, in crestere cu peste 70% fata de 2004, si a incheiat cu 65% mai multe contracte de leasing cu o valoare totala de 72 milioane de euro. In noiembrie 2005 Romstal Leasing a devenit societate pe actiuni, avand un capital social de 6.040.000 RON.
 
Cum se obtine un leasing imobiliar
 
Clientul identifica bunul de achizitionat (teren sau imobil), alcatuieste documentatia standard, pe care o inmaneaza companiei de leasing pentru analiza si intocmirea raportului de evaluare. Cele doua parti negociaza structura de finantare si se semneaza simultan un contract de vanzare-cumparare intre compania de leasing si proprietarul bunului prin care compania de leasing cumpara la indicatia clientului bunul imobiliar respectiv si un contract de leasing intre compania de leasing si clientul utilizator.
Bunul respectiv este luat in garantie de catre banca finantatoare a companiei de leasing, aceasta obtine suma necesara de la banca si ii vireaza, impreuna cu avansul platit de client, proprietarului imobilului. in acest moment societatea de leasing devine proprietarul bunului si il va da spre folosinta clientului sau. Clientul foloseste imobilul pe toata perioada de finantare si plateste ratele de leasing pe perioada specificata in contract. La finalul perioadei de leasing are loc transferul de proprietate odata cu achitarea de catre client a ultimei rate si, dupa caz, a valorii reziduale stipulate in contract.
 
Sursa: Wall-Street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Hormann si Ambasadorul Michael Schumacher militeaza pentru sustenabilitate si protejarea mediului Hormann si Ambasadorul Michael Schumacher militeaza pentru sustenabilitate si protejarea mediului
Baby Boom Show – evenimentul anului pentru intreaga familie Baby Boom Show – evenimentul anului pentru intreaga familie
Media Galaxy se redeschide. Vino intr-un spatiu nou, in acelasi Centru Comercial Vivo! Media Galaxy se redeschide. Vino intr-un spatiu nou, in acelasi Centru Comercial Vivo!
Crestere de peste 31% in constructii Crestere de peste 31% in constructii
Apartamente cu vedere la munte Apartamente cu vedere la munte
Modernizarea blocurilor scoate de la buget 87 milioane euro - 09 Martie 2009 Modernizarea blocurilor scoate de la buget 87 milioane euro - 09 Martie 2009

Vezi mai multe articole