on

S-a lansat prima platforma tip marketplace din Romania dedicata constructiilor

15 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Volumul constructiilor s-a majorat cu peste 40% in iulie 2019, fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform INS. Este al patrulea an consecutiv de crestere a acestui sector, care se confrunta cu un deficit de forta de munca fara precedent.

In acest context, platforma online Conzo aduce impreuna, in acelasi loc, atat cererea, cat si oferta din piata. Serviciile disponibile pe www.conzo.ro sunt de tip all inclusive, de la proiecte  postate de clienti persoane fizice, pana la oportunitati de angajare si subcontractare, oferite de companii. Astfel, toti actorii implicati economisesc timp si resurse materiale.

Ideea acestui proiect mi-a venit acum mai bine de cinci ani si este nascuta din propria experienta. Mi s-a intamplat, de-a lungul timpului, sa am propuneri de proiecte in judete in care imi lipsea mana de lucru sau aveam nevoie de o companie partenera. Nu va mai spun de cate ori mi-am auzit prietenii plangandu-se ca nu gasesc un instalator sau o firma care sa le zugraveasca apartamentul. Cu ajutorul tehnologiei, am reusit sa dezvoltam Conzo, o singura solutie pentru toate aceste probleme si chiar mai mult”, marturiseste Alexandru Boca, fondator Conzo.

Cum functioneaza conzo.ro

Pe conzo.ro isi pot face cont companii de constructii si amenajari interioare, mesteri si persoane fizice.

Clientii persoane fizice pot posta o cerere cu lucrarile de care au nevoie, selectand judetul in care locuiesc si pot contacta direct o firma sau un liber profesionist din zona care presteaza serviciile respective.

Mesterii pot lista lucrarile pe care le executa si pot raspunde direct cererilor beneficiarilor.

Companiile au posibilitatea de a oferta clientii, de a-si lista serviciile si produsele sau anunturile de angajare. In acelasi timp, pot face oferte de subcontractare a unor proiecte, in regiuni in care nu au filiale sau personal.

Momentan, nu doar ca nu avem concurenta pe piata din Romania, dar nici nu am vazut vreun proiect autohton cel putin similar. De aceea, ma astept ca in primele 12 luni sa avem listate 1.000 de companii platitoare, 5.000 de clienti persoane fizice si in jur de 500 de meseriasi. Am inceput deja sa lucram si la o aplicatie mobila, speram ca va fi gata undeva in prima parte a anului viitor. Si, de ce nu, in functie de impactul pe care platforma il va avea in tara noastra, luam in calcul sa ne extindem si in alte state din regiune. Sectorul constructiilor continua sa creasca in toata Uniunea Europeana”, mai spune Alexandru Boca.

In timp ce pentru primele doua categorii de utilizatori contul pe conzo.ro este gratuit, firmele trebuie sa plateasca un abonament. Pana in decembrie 2019, acesta va avea un cost promotional de 85 euro pe luna, iar din 2020 pretul va fi de 170 euro lunar.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa citim un contract de asigurari? Cum sa citim un contract de asigurari?
Statul demoleaza casa pe credit Statul demoleaza casa pe credit
Cartierul Brancusi Cartierul Brancusi
Ajutoarele de caldura pe 7 ani costa cat Autostrada Bechtel Ajutoarele de caldura pe 7 ani costa cat Autostrada Bechtel
Praktiker aniverseaza anul acesta 6 ani de prezenta in tara noastra Praktiker aniverseaza anul acesta 6 ani de prezenta in tara noastra
Producatorii de mobila sunt suparati pe Romsilva Producatorii de mobila sunt suparati pe Romsilva

Vezi mai multe articole