on

Sageacul metalic - Ce este si de ce poate fi indispensabil acoperisului tau

10 noiembrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dacă ești în faza de renovare sau iți construiești o casă și ai ajuns la capitolul sageac, practic nu ai motive de ce să nu îti montezi sageacul metalic. Nu este doar un accesoriu sau un detaliu estetic, are o întrebuințare mult mai importantă decât crezi.

Sageacul metalic perforat este conceput pentru închiderea și finisarea zonei de consolă a streșinii unui acoperiș. Este o soluție personalizată pentru montajul pe diverse tipuri de acoperișuri ale proiectelor rezidențiale, dar pot fi utilizate și pentru aplicații industriale, comerciale.


Folosirea sistemului de sageac metalic perforat, pe lângă rolul estetic, asigură ventilarea corespunzătoare a streșinii și evitarea apariției condensului.

Sistemul de sageac metalic perforat este o soluție alternativă pentru opțiunile clasice din lemn, ce se folosesc în mod tradițional. Pe lângă asta, sageacul metalic este si mult mai ieftin fata de traditionalul sageac din lemn. Mai mult decât atât, lemnul folosit pentru inchiderea sageacului, sub formă de lambriu, trebuie ignifugat, lăcuit și vopsit în 3 straturi dacă vrei să obții un rezultat satisfăcător. Dar vopseaua nu va rezista mai mult de maxim 5 ani, în condițiile în care ar fi bine vopsit, adică in 3 straturi.

Denumit și cozoroc, sau partea inferioară a acoperișului, fiind poziționat între peretele casei și marginea propriu-zisă a acestuia, sageacul metalic prezintă un aspect estetic deosebit și rămâne la fel și după zeci de ani.

Sistemele de sageac metalic perforat Wetterbest sunt extrem de rezistente, chiar și la temperaturi extreme și nu necesită o întreținere constantă. Totodată, nu întrețin arderea.

Asigurând rezistență sporită la umiditate și intemperii,   rolul perforațiilor lambriului metalic este de a ventila corespunzător acoperișul. Protejează împotriva infiltrațiilor de apă produse de viscol, și împotriva pierderilor foarte mari de temperatură, si mai ales de porumbei. Aceștia din urmă produc pagube foarte mari zidăriei și a acoperisurilor dar și a polistirenului, totodată murdăresc cu excrementele lor fațadele clădirilor.

Montajul unui sageac metalic este simplu și rapid, nu produce elemente reziduale atunci când este prelucrat. Poate fi montat și pe terase, foișoare, garaje sau alte tipuri de construcții, ca plafon fals.

Disponibil într-o varietate de nuanțe pentru o integrare armonioasă în estetica și arhitectura clădirii, sageacul metalic este un element indispensabil in finisarea casei. Se asortează cu fațadă clădirii, cu tâmplăria ferestrelor și ușii sau cu sistemul de jgheaburi și burlane.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mansarda - un loc doar al tau Mansarda - un loc doar al tau
O casa sanatoasa cu un acoperis de calitate O casa sanatoasa cu un acoperis de calitate
“Pot monta tigla metalica peste membrana bituminoasa?” “Pot monta tigla metalica peste membrana bituminoasa?”
Cum alegi un acoperiş de calitate Cum alegi un acoperiş de calitate
Cum sa construiesti un acoperis pas cu pas Cum sa construiesti un acoperis pas cu pas
Intretinerea invelitorii Intretinerea invelitorii

Vezi mai multe articole