Saint-Gobain premiaza tinerele talente ale arhitecturii

19 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Peste 1800 de studenți s-au înscris la cea de-a XIII-a ediție a concursului organizat de Saint-Gobain – ”Casa MultiConfort”, reprezentând mai mult de 200 de facultăți de arhitectură și știință a construcțiilor din peste 90 de țări.

Etapa Națională a ediției cu numărul XIII a concursului internațional “Casa MultiConfort” “MULTICOMFORT House Student Contest” s-a desfășurat cu sprijinul Facultății de Arhitectură G.M. Cantacuzino din Iași și a Facultății de Arhitectură Ion Mincu din București.

Faza națională a avut loc la începutul lunii mai la sediul Nod Makerspace din București la care s-au înscris peste 25 de participanți din cele două Universități colaboratoare. Juriul a reunit o serie de specialiști din domeniul arhitecturii și parteneri ai concursului, printre care: dl. Arh. Radu Pana, Prodecan al Facultății de Arhitectură Ion Mincu, București, dl. Dr. Arh. Sergiu Petrea, Facultatea de Arhitectură Ion Mincu, București, și dl. Prof. Arh. Radu Andrei, Facultatea de Arhitectură G.M. Cantacuzino, Iași.

Câștigătorii ediției din 2017 a Etapei Naționale sunt:

• Premiul I: Finaga Mihai & Veress Szabolcs, Facultatea de Arhitectură Ion Mincu, București

• Premiul II: Miroțoi Daniel & Havrstiuc Cornel, G.M. Cantacuzino, Iași

• Premiul III: Pruteanu Diana & Tărnăuceanu Cristiana, G.M. Cantacuzino, Iași

• Mențiune: Doncu Cosmina & Moisanu Cristiana, Facultatea de Arhitectură Ion Mincu, București

Câștigătorii Premiului I au participat la Etapa Internațională a concursului, organizată la Madrid la sfârșitul lunii mai, alături de studenți din peste 25 de țări.

Proiectul câștigător al competiției de arhitectură a fost desemnat ”Sun Shade”, creat de  Aiva Dorbe și Lauma Kalnina din Letonia. Acestea au prezentat o centură verde concepută să înfășoare două clădiri și să exploateze căldura solară atât prin poziție, cât și prin orientare. Primarul oraşului Madrid, Manuela Carmen, și Directorul General Saint-Gobain, Pierre-André de Chalendar au înmânat premiul celor două câștigătoare.

Încă de la lansarea din 2005, sute de studenți de la facultățile de profil din România s-au înscris în competiție, reușind să cucerească de două ori marele premiu la nivel mondial. De-a lungul timpului, echipele finaliste din România s-au clasat o dată pe locul doi, de patru ori pe locul trei, iar de două ori au primit mențiune de onoare.

Despre Concursul Mult-Confort House Students

Concursul se adresează studenților la arhitectură, inginerie și alte discipline de profil și are scopul să disemineze ideea de eficiență energetică și dimensiunile diferite ale confortului: calitatea aerului, confortul termic, acustic și vizual.

Concursul a debutat în 2005 și se adresează tuturor studenților din anii 1-6, care se pot înscrie atât individual, cât și în echipe de câte doi membri. Concursul se derulează în două etape:

Prima etapă:

• Etapa Națională organizată în următoarele țări: Belarus, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Kazahstan, Kirghizstan, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina.

• Echipele câștigătoare ale Etapei Naționale și echipa câștigătoare a Etapei Online vor participa la Etapa Internațională.

A doua etapă:

• Finaliștii și echipele finaliste din fiecare țară participantă se reunesc anual în diverse orașe ale lumii pentru a se întrece în creativitate și inovație, urmând a fi ales proiectul câștigător.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

5.000.000 lei, amenda pentru galagia de la bloc 5.000.000 lei, amenda pentru galagia de la bloc
Saint-Gobain anunta redeschiderea liniei de productie de vata minerala din fibra de sticla de la fabrica Isover din Ploiesti, in trimestrul al III-lea al anului 2018 Saint-Gobain anunta redeschiderea liniei de productie de vata minerala din fibra de sticla de la fabrica Isover din Ploiesti, in trimestrul al III-lea al anului 2018
Ambient mai deschide trei centre comerciale Ambient mai deschide trei centre comerciale
Consolidarea ultimei ruine - peste 400 de ani - 27 Aprilie 2009 Consolidarea ultimei ruine - peste 400 de ani - 27 Aprilie 2009
Flanco gazduieste ediția de anul acesta a campaniei Portret de Familie Flanco gazduieste ediția de anul acesta a campaniei Portret de Familie
DATORII Pentru facturi neachitate DATORII Pentru facturi neachitate

Vezi mai multe articole