on

Sarbatoarea Gustului la a VII-a editie! Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!

08 noiembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Are loc deschiderea oficiala a celei de a VII-a editii a Festivalului Sarbatoarea Gustului, in incinta Centrului Expozitional Romexpo, pavilionul G7, iar pe data de 20 Noiembrie, Prima Lectie a Gustului la Scoala Centrala.

Evenimentele sunt parti integrante ale proiectului ”Educatie  pentru o alimentatie sanatoasa si dobandirea unei atitudini eco-responsabile”, organizat de Asociatia Sarbatoarea Gustului, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Ministerul Educatiei Nationale.

Cu aceasta ocazie, Sarbatoarea Gustului lanseaza Boneta de Bucatar, simbol al festivalului, sub tutela celor 3 castigatori ai celebrului concurs mondial de gastronomie, Bocuse D’Or: Mathew Peters (SUA), Christopher William Davidsen (Norvegia), Viktor Andresson (Islanda).

In perioada 16 – 19  noiembrie, pasionatii de arta culinara se pot bucura de o serie de actiuni la standul Sarbatoarea Gustului, din cadrul RomHotel, Centrul Expozitional Romexpo - pavilionul G7, dupa cum urmeaza:

  • Joi, 16 noiembrie, inaugurarea CHEF VIP ZONE - „Centrul de formare pentru Excelenta in Gastronomie” unde se vor desfasura mai multe activitati de formare profesionala si o competitie culinara sustinuta de chefi recunoscuti la nivel international precum Alain Alexanian (Chef cu 1 stea Michelin si Chef de la Bocuse d’Or din Village VIP), Philippe Dupre si Octavian Susala.
  • Duminica, 19 noiembrie, elevii liceelor cu profil de alimentatie - meseria BUCATAR vor avea oportunitatea de a concura in Cupa de Sandwich, fiind indrumati si jurizati de cei trei Chefi de talie mondiala.
  • In data de 20 Noiembrie, in cadrul Scolii Centrale din Bucuresti, ora 9:00 are loc evenimentul dedicat educarii culinare a copiilor, in scopul insusirii unei alimentatii sanatoase, a comportamentului Eco-responsabil din perspectiva luptei impotriva risipei alimentare si a protectiei mediului.
  • Prima lectie de gust are ca tema - Micul dejun pentru o alimentatie sanatoasa si se va desfasura in prezenta oficialitatilor partenere, precum Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus si a mai multor chefi prestigiosi din Romania, Franta, Belgia, Olanda, Marea Britanie sau Spania: Alain Alexanian, Philippe Dupre, Octavian Susala, Petrisor Tanase si Costel Dumitru.

”Intr-o societate dominata de junk food si mese pe fuga, lipsa educatiei alimentare reprezinta o adevarata problema, iar aceasta duce implicit la risipa alimentara, considerata o problema actuala, nu doar in Romania, ci si in intreaga Europa. In anul 2016, tara noastra era situata pe locul al 9-lea intr-un top dat publicitatii de catre Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR). Cu totii stim cat este de importanta educatia culinara inca de la varste fragede, iar o alimentatie corespunzatoare, mai ales cand este vorba de prima masa a zilei, este cheia sanatatii copiilor nostri", a declarat Daniel Dobre, Fondator Sarbatoarea Gustului.

Pe 20 noiembrie, in cadrul evenimentului desfasurat in cadrul Scolii Centrale se lanseaza brosura pedagogica, elementul cheie al festivalului Sarbatoarea Gustului.

Lectiile Gustului – 201.671 de elevi din clasele primare, clasa a 3-a, vor primi brosura pedagogica distribuita prin Ministerul Educatiei Nationale, un ghid cu exercitii si subiecte pentru o alimentatie sanatoasa si o atitudine Eco- responsabila.

Brosura pedagogica contine 7 teme ce presupun efectuarea lor impreuna cu parintii, acasa. Acestea sunt structurate pe subiecte referitoare la comprehensiunea elementelor nutritionale si de sanatate mentionate pe etichetele produselor alimentare, gesturile corecte, necesare si responsabile in bucatarie care au impact real si imediat asupra mediului inconjurator.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Miele lanseaza o noua gama de masini de spalat rufe profesionale care pornesc prin simpla apasare a usii Miele lanseaza o noua gama de masini de spalat rufe profesionale care pornesc prin simpla apasare a usii
Credite imobiliare pe 40 de ani Credite imobiliare pe 40 de ani
Creditele pentru populatie vor continua sa creasca cu circa 37% anual Creditele pentru populatie vor continua sa creasca cu circa 37% anual
Cererea de credite imobiliare a scazut semnificativ, in prag de integrare Cererea de credite imobiliare a scazut semnificativ, in prag de integrare
Suprataxa pe cherestea scumpeste mobila si parchetul cu 10% Suprataxa pe cherestea scumpeste mobila si parchetul cu 10%
CLIMA 2019 - Consum energetic spre zero si aplicatii ale inteligentei artificiale in constructii si instalatii CLIMA 2019 - Consum energetic spre zero si aplicatii ale inteligentei artificiale in constructii si instalatii

Vezi mai multe articole