on

Montare parchet in pod

18 februarie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Parchetul este o parte esentiala a decoratiunilor interioare, iar cand vine vorba de amenajarea locuintei este prima varianta de placare a pardoselii pe care o vom lua in considerare, in principal pentru dormitor si sufragerie. Design-ul si durabilitatea sunt primele criterii care trebuie luate in calcul la alegerea parchetului.

Suprafata pe care se va monta parchetul trebuie curatata, uscata si bine nivelata. Pentru a putea fi montat, parchetul trebuie sa aiba o umiditate de maximum 20%. Din acest motiv este foarte important ca inainte de montare, parchetul sa fie “aclimatizat” cu conditiile din camera unde urmeaza sa fie montat. Este indicat sa il depozitezi in camera unde va fi montat cu cel putin 48 de ore inainte.

Se poate monta parchet in podul casei? In continuare iti prezentam situatia in care se afla Vostok, forumist incepator Misiunea Casa.

Buna ziua! Intentionez sa montez parchet laminat in podul casei. Pana aici ok, dar peste scandurile care acopera podul sunt niste grinzi din loc in loc, probabil cu scopul de a contrabalansa grinzile existente de peste dormitoare. Inteleg ca nu pot taia pur si simplu grinzile, dar ma gandesc ca as putea umple spatiile cu polistiren expandat de grosimea grinzii, apoi vin cu OSB. Merge? Multumesc pentru rabdare si pricepere!  

Raspunsurile nu au intarziat sa apara.

Tymotyman: Da, se poate pune polistiren si apoi OSB. De preferat polistiren extrudat, dar se poate si expandat insa trebuie sa puneti OSB mai gros. Daca sunt deschideri mari mai puteti pune pe cant dulapi de 5xdimensiunea acelori grinzi, care sa mai preia din greutatea viitoare. Intre OSB si puncte pe solide montati folie parchet 3 mm sa nu scartie pe viitor.

Vostok: Multumesc mult! De taiat acele grinzi, nu cred ca e cazul

Aurick86: Nu taia acele grinzi! Cel mai probabil te vei trezi cu acoperisul in cap!

Grinzile de care vorbesti fac parte din structura acoperisului. Ele leaga si intaresc structura, fara ele acoperisul se va lasa si se va prabusi, impingand acei pereti in exterior. La fel, nu scoate celelalte contre, scanduri etc. Ele sunt acolo pentru a intari structura.

Podurile se proiecteaza dupa modul in care vor fi folosite. Daca acel pod a fost proiectat ca nefiind locuibil nu poti taia structura si sa iti faci loc in el.

Specialistul MC: Nu aveti cateva poze in care sa se vada structura podului fara scandura pusa. In opinia mea acele grinzi se pot indeparta, dar trebuie sa vedem concret din ce cauza au fost amplasate acolo.

Vostok: Din pacate nu am poze din acea faza. Eu am cumparat casa gata facuta. In schimb l-am intrebat pe fostul proprietar si mi-a confirmat ca sunt contragrinzi de sustinere a podului. Acele grinzi sunt peste dormitoare, care sunt foarte mari. Cred ca voi merge pe varianta umplerii cu polistiren de 80, OSB, folie si un parchet mai ieftin.

Specialistul MC: Daca asa este inseamna ca pe undeva este o problema, grinzile acelea legate cu o sarma de 3 mm in diametru nu prea conteaza ca si contragrinzi. Trebuie vazut ce probleme exista la planseu, intarita structura planseului dupa care pus stratul de finisare pe planseu.

Vostok: Mda, e clar! Voi chema un specialist la fata locului. Nu vreau sa incarc podul cu mare lucru, vreau doar sa-l vad curat!

Citeste intreaga conversatie aici!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lei sau euro? Ce moneda este mai avantajoasa pentru un credit de casa, dupa ce dobanzile la lei au coborat sub 8% pe an Lei sau euro? Ce moneda este mai avantajoasa pentru un credit de casa, dupa ce dobanzile la lei au coborat sub 8% pe an
Constructiile de case din SUA, aproape de minimul ultimilor 17 ani Constructiile de case din SUA, aproape de minimul ultimilor 17 ani
Asigurarea locuintelor se va face anual si va costa intre 10-20 euro pe luna - 18 Mai 2009 Asigurarea locuintelor se va face anual si va costa intre 10-20 euro pe luna - 18 Mai 2009
Recomandarile analistilor imobiliari: vindeti toamna si primavara, cumparati vara si iarna Recomandarile analistilor imobiliari: vindeti toamna si primavara, cumparati vara si iarna
Ion Brasoveanu, cel mai respectat tamplar din Comisani Ion Brasoveanu, cel mai respectat tamplar din Comisani
Vara aceasta castigi pe teren propriu alaturi de Rowenta Vara aceasta castigi pe teren propriu alaturi de Rowenta

Vezi mai multe articole