Scaunul pentru internet surfing (Surf Chair)

02 septembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Surf Chair
            Intr-o lume guvernata de prezenta in online, dependenta de un mijloc de acces la internet a devenit din ce in ce mai stringenta. Chiar si simpla activitate desfasurata in spatele unui birou, la locul de munca sau acasa, a trecut la urmatorul nivel al performantei tehnologice. Designerul danez Kenneth Lylover ne propune un concept inovator care poate inlocui cu succes atat munca de birou rutiniera, cat si poate transforma o simpla activitate recreativa intr-o experienta high-tech relaxanta.
Surf Chair sau scaunul pentru internet surfing aduce laolalta odihna si munca, combinand ingenios o pozitie a corpului reconfortanta si un ecran orientat perfect spre utilizator pentru satisfacerea nevoilor lucrative, de comunicare si de informare.
 
Designul sau aminteste de filmele science fiction, in care personaje fantastice calatoresc in timp, periplul lor fiind facilitat de tehnologie. In zilele noastre, un astfel de scaun impresioneaza prin imagine,   intr-o lume care inca nu a atins nivelul de evolutie tehnologica din productiile cinematografice. Totusi, la o analiza mai atenta, se poate observa simplitatea curbelor, confortamentul pernelor si interactivitatea facila cu internetul prin echipamentele periferice si prin afisaj.
 
Din nefericire, orice nou inceput are si parti mai putin placute. Un dezavantaj major al utilizarii zilnice al acestui scaun pentru internet surfing este pozitia defectuoasa a coloanei in zona lombara. Chiar daca pozitia scaunului poate fi ajustata, zona lombara va fi permanent afectata. In acelasi timp, distanta fata de monitor este una fixa, asadar persoanele care au probleme cu vederea si care vor sa apropie ecranul se vor simti in imposibilitatea de a realiza acest lucru. De asemenea, persoanele care au un simt al vazului nealterat vor fi obligate sa adopte pozitia fixa de privit, situandu-se mai aproape de monitor decat in mod normal. Ridicarea de pe scaun in urma utilizarii indelungate poate pune probleme serioase: din cauza distantei foarte mici dintre sezut si podea, muschii membrelor inferioare sunt mai mult solicitati decat intr-o pozitie sezut normala.
 
Chiar daca in timp utilizatorul nu se va mai simti la fel de confortabil pe scaunul sau navigand pe internet, ramane totusi placuta imagine neconventionala a acestui obiect de mobilier integrat - o inovatie de design user friendly.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

nouatigaraelectronica

23 februarie, 12:52

wow...cat de interesant este...mi-ar placea un asa scaun :D

Alte articole

Tesla Solar Roof: acoperisul viitorului apropiat Tesla Solar Roof: acoperisul viitorului apropiat
Casa smart – monitorul cu incarcator wireless pentru telefoane mobile Casa smart – monitorul cu incarcator wireless pentru telefoane mobile
Cum va arata casa viitorului Cum va arata casa viitorului
G-pod: casele mobile ale viitorului. G-pod: casele mobile ale viitorului.
MR70X – primul router Mercusys® cu tehnologia Wi-Fi 6 MR70X – primul router Mercusys® cu tehnologia Wi-Fi 6
Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof

Vezi mai multe articole