Casa viitorului

Cum va arata casa viitorului

12 decembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu mai este de mult un secret faptul ca ne indreptam cu pasi repezi spre un viitor foarte automatizat din punct de vedere al mediului in care traim. Locuinta proprie nu reprezinta o exceptie de la acest viitor tot mai apropiat. De la termostatul care stie cum iti este mai bine pana la cafetiera care-ti prepara cafeaua cu 5 minute inainte sa te trezesti, imposibilul devine tot mai realizabil.

Peretii casei tale vor fi plini de ecrane

Universul multi screen nu se va limita doar la desktop, smartphone si tableta. Din dormitor pana in bucatarie, casa viitorului va fi impanzita de ecrane inteligente ce te vor ajuta cu activitatile zilnice, cum ar fi citirea mailurilor pe oglinda in fata careia te aranjezi dimineata. Totul se va afla la indemana ta.

Securitatea e pe primul loc!

Folosind tehnologia de recunoastere faciala, sistemul de securitate al locuintei va fi capabil sa distinga persoanele care se afla in vecinatatea ta si sa actioneze in caz de infractiune. Acest sistem va dispune de o conexiune directa cu politia si baza de date a acesteia, facilitand identificarea persoanelor ce reprezinta un risc social ridicat. In caz de efractie, organele de ordine vor fi alertate imediat.

Divertismentul va fi inovat in intregime

Definitia petrecerii timpului liber se va schimba aproape in totalitate. Combinand realitatea augmentata, sistemele 3D si sunetul de inalta definitie, casa viitorului iti va oferi o experienta interactiva submersiva, aflata pe linia fina dintre virtual si real.

Ipotetice, in momentul de fata, toate aceste tehnologii vor deveni accesibile publicului larg in mai putin timp decat ne putem imagina.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof
Transforma-ti Aparatul de Aer Conditionat intr-un Dispozitiv Inteligent cu Termostatul Smart Home Tado v3+! Transforma-ti Aparatul de Aer Conditionat intr-un Dispozitiv Inteligent cu Termostatul Smart Home Tado v3+!
Descopera Lumea Confortului: Automatizarea Perdelelor și Draperiilor cu Somfy Descopera Lumea Confortului: Automatizarea Perdelelor și Draperiilor cu Somfy
Obiectele cu design inovator ne fac viata mai usoara Obiectele cu design inovator ne fac viata mai usoara
Aplicatii mobile care te ajuta sa dormi mai bine Aplicatii mobile care te ajuta sa dormi mai bine
TaHoma switch | O solutie smart home pentru o casa automatizata TaHoma switch | O solutie smart home pentru o casa automatizata

Vezi mai multe articole