on

Schimbarea si spalarea cearsafurilor – ce greseli poti sa faci

17 februarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Prima greseala este sa le schimbi prea rar. Ideal ar fi sa schimbi si sa igienizezi asternuturile saptamanal, cel tarziu o data la doua saptamani. In timpul somnului transpiri si lasi pe asternuturi celule, fire de par, grasime si piele moarta, iar acestea favorizeaza dezvoltarea acarienilor, care iti pot afecta sanatatea. Apropo, prin asternuturi nu ne referim doar la cearsaful de pe saltea, cel plic si fetele de perna. Chiar daca nu saptamanal, trebuie sa speli periodic si pilota si pernele.

A doua greseala pe care o poti face este sa speli cearsafurile la temperatura prea mica. Daca tricourile si camasile purtate o data sau de doua ori le poti spala la 30 sau 40 de grade, conform indicatiilor de pe eticheta, cearsafurile trebuie sa le speli la minimum 60 grade pentru a distruge bacteriile. Daca cearsafurile sunt albe, atunci le poti spala chiar si la 90 de grade.

A treia greseala este sa nu le calci. Chiar daca aceasta operatiune este grea si te gandesti ca-i inutila atat timp cat le-ai spalat la 60 de grade, sa stii ca-I gresit. Calcatul distruge germenii, intretine fibra si o protejeaza de murdarie.

Mai exista si alte greseli pe care le poti face atunci cand speli cearsafurile. Pui prea multe lucruri in masina de spalat si atunci, din cauza supraincarcarii, nu se spala prea bine. Sau speli cearsafurile albe cu cele colorate.

Apropo, prespalarea este necesara daca cearseafurile sunt foarte murdare sau patate de farduri, sange sau grasimi.

Si inca ceva: prosoapele din baie trebuie si ele schimbate tot saptamanal, spalate la 60 de grade si calcate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (partea a doua) Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (partea a doua)
Alege mobila dormitoare pentru confortul perfect Alege mobila dormitoare pentru confortul perfect
Alegerea saltelei: recomandari pentru o investitie inteleapta Alegerea saltelei: recomandari pentru o investitie inteleapta
Ergonomia somnului – saltele si perne Ergonomia somnului – saltele si perne
Amenajare apartament mic - dormitor si baie Amenajare apartament mic - dormitor si baie
Paturi de vis Paturi de vis

Vezi mai multe articole