on

Se lanseaza DIPLOMA Viewing Rooms, o platforma online cu lucrari de arta si design

24 iulie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

DIPLOMA, cel mai amplu eveniment dedicat absolventilor de facultati creative, un proiect initiat de The Institute si inspirat de UniCredit Bank, lanseaza platforma DIPLOMA Viewing Rooms (viewingrooms.diplomafestival.ro) – sapte expozitii cu proiecte imersive de arta, arhitectura si design.

Fiecare capsula va cuprinde lucrari de arta, design si arhitectura selectate din editiile 2017, 2018 si 2019 ale festivalului DIPLOMA si integrate, cu ajutorul unor specialisti din diverse zone ale industriilor creative, intr-un context nou si coerent. Curatorii digitali, membri ai boardului creativ DIPLOMA 2020, vor contura fiecare expozitie in jurul unor teme curente printr-un mix de lucrari original si inovator.

Cele sapte capsule ilustreaza modul in care arta, designul si arhitectura pot raspunde acelorasi preocupari prin perspective diferite, ajutand la o mai buna intelegere a dimensiunilor care alcatuiesc aceste industrii si rolul lor in societate.

Cei 7 curatori care semneaza capsulele sunt Alexandru Galmeanu (fotograf cu 22 de ani de experienta in proiecte editoriale, experimentale si publicitare), Andrei Breahna (manager cultural, galerist, colectionar, fondator al galeriei de arta contemporana Gaep), Andrei Iovu (fashion director, redactor sef la Harper’s Bazaar si ESQUIRE Magazine, consultant creativ), Diana Marincu (curator si critic de arta, membru al Centrului International pentru Arta Contemporana si al Asociatiei Internationale de Curatori de Arta Contemporana, Director Artistic al Fundatiei ArtEncounters din Timisoara), Eliza Yokina (senior partner Cumulus Architecture Office, membru fondator al Asociaţiei de-a arhitectura), Raymond Bobar (designer tipografic cu experienta in proiecte pentru galerii si muzee de arta, director artistic, fondator al redactiei DoR: Decat o Revista) si Roman Tolici (pictor si ilustrator).

DIPLOMA Viewing Rooms reprezinta un discurs complex si multidisciplinar, o extensie a festivalului DIPLOMA adaptata contextului actual, prin care acesta isi continua rolul de sustinator al creativilor romani la inceput de drum, oferindu-le vizibilitate si deschidere atat in fata specialistilor din industrie, cat si in fata pasionatilor de arta. Demersul isi propune de asemenea redirectionarea publicului spre resursele digitale si reconsolidarea unor obiceiuri de consum cultural.

Primele capsule prezentate pe platforma digitala viewingrooms.diplomafestival.ro sunt cele curatoriate de Diana Marincu si Andrei Breahna. Persoanele interesate se pot abona pentru a primi notificari despre lansarea fiecarui nou viewing room. Lansarile vor avea loc saptamanal.

Inca de la prima editie, DIPLOMA a reprezentat puntea de legatura a fiecarei noi generatii de artisti cu publicul larg, atat prin expozitia centrala, cat si prin evenimente conexe. Festivalul DIPLOMA va prezenta si anul acesta cele mai bune lucrari de diploma ale viitoarei generatii de artisti si creativi, absolventi ai tuturor facultatilor vocational-creative din Romania (arte vizuale, arte decorative, arhitectura si design), cu obiectivul de a identifica si promova potentialul artistic de care acestea dau dovada. Festivalul va avea loc in perioada 02 - 11 octombrie 2020, in Bucuresti.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cumparati mansarda Cumparati mansarda
Proiectele turistice si imobiliare ar putea strica plajele Proiectele turistice si imobiliare ar putea strica plajele
O noua infatisare O noua infatisare
Casa Radio Casa Radio
Joc de glezne pentru creditul ipotecar Joc de glezne pentru creditul ipotecar
Proprietati Proprietati

Vezi mai multe articole