on

Securitatea casei – Ce aduce in plus un sistem Smart Home

28 februarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Inca de la aparitia pe pamant, oamenii au fost nevoiti sa depuna eforturi considerabile pentru a supravietui intr-o lume plina de pradatori. Cu trecerea timpului, rasa umana a reusit sa se adapteze si sa evolueze pana in punctul in care a dezvoltat sisteme de securitate apropiate de perfectiune.

De ani buni, utilizatorii de sisteme de alarma folosesc variantele cablate sau wireless, la care sunt conectati mai multi senzori ce transmit alerte catre diverse dispozitive de fiecare data cand este detectata o prezenta nedorita.

Sistemele mai sus amintite sunt in prezent cele mai populare, dar cu timpul vor ramane doar o amintire, deoarece in lume se instaleaza deja o noua era: cea a Smart Home.

Ce inseamna Smart Home?

Acest termen face referire la casele inteligente. Practic, orice locuinta poate deveni smart, iar sistemele dinauntrul acesteia vor fi interconectate si puse la dispozitia utilizatorului prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete. Nimic mai simplu! O demonstreaza si tehnologia Google Home, propusa de gigantul IT Google. Aceasta consta intr-un asistent virtual integrat intr-o carcasa moderna, care iti ofera solutii instant la intrebarile pe care proprietarul i le adreseaza.

Usile si portile pot fi deschise doar de proprietar

Cel mai bun exemplu in acest sens sunt portile sau usile inteligente. Portile care se deschid prin telecomanda nu reprezinta o noutate, dar o usa care integreaza un senzor de amprenta si se deschide doar la atingerea proprietarului este ceva mai rar intalnit. De asemenea, unele modele pot fi sincronizate cu telefonul si se inchid sau se deschid automat doar in prezenta proprietarului.

Camere IP – controlabile de la distanta

Acestea au foarte multe avantaje, insa cel mai important dintre ele este acela ca pot fi accesate de la distanta printr-un telefon sau computer. Camerele  se conecteaza la o retea locala de internet si pot fi accesate prin IP. Unele variante dispun de microfon, difuzor si control PTZ, deci pot receptiona sunetul din incapere sau pot fi miscate de la distanta.

Acestea sunt insa doar cateva exemple despre ce inseamna Smart Home. Lista obiectelor ce pot fi conectat dintr-o casa este destul de lunga si poate include diverse aparate, de la cele care folosesc sisteme de operare iOS sau Android, la sisteme de incalzire si chiar paturi care monitorizeaza somnul.

Tu ce parere ai despre aparitia sau posibila aparitie a sistemelor Smart Home in viata ta?

Articol documentat cu suportul www.skut.ro.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casa inteligenta - Avantaje si riscuri ale Internet of Things Casa inteligenta - Avantaje si riscuri ale Internet of Things
Interviu TP-Link | Viitorul este SMART Interviu TP-Link | Viitorul este SMART
Design bazat pe tehnologie LED Design bazat pe tehnologie LED
Sony Europe anunta noile modele BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED si 4K LED cu noul Procesor Cognitiv XR Sony Europe anunta noile modele BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED si 4K LED cu noul Procesor Cognitiv XR
Connectivity Kit - O solutie smart home pentru toate buzunarele Connectivity Kit - O solutie smart home pentru toate buzunarele
Conectivitate si performanta oriunde te-ai afla, cu  sistemul Mesh Wi-Fi Deco X80-5G Conectivitate si performanta oriunde te-ai afla, cu sistemul Mesh Wi-Fi Deco X80-5G

Vezi mai multe articole