on

Securitatea casei: de ce sa alegi geamuri cu sistem antiefractie

12 februarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Securitatea locuintei devine un aspect de care tot mai multi proprietari tin cont, mai ales in conditiile dezvoltarii accelerate a industriilor care se ocupa de acest aspect. In afara de mai recentele sisteme smart home, care ofera posibilitatea detectarii intrusilor si monitorizarea acestora, inclusiv barierele traditionale, precum usile si ferestrele, au devenit din ce in ce mai performante. De aceea, in acest articol am ales sa discutam despre ferestrele cu geam antiefractie.

De multe ori, se creeaza o confuzie intre tamplaria dotata cu geam antiefractie si cea dotata cu geam normal peste care a fost aplicata o folie cu rolul de a ingreuna spargerea sau taierea cu diamant a sticlei. Astfel, Geamurile stratificate de securitate sunt compuse din doua sau mai multe foi de sticla, asamblate cu ajutorul unuia sau mai multor filme de polivinil butiral (PVB). In ceea ce priveste grosimea, totul depinde de optiunea fiecarui beneficiar in parte. Acestia pot opta pentru grosime a fiecarei foi cuprinsa de 3, 4 sau 5 mm, fiecare foaie, iar structura unui astfel de geam este urmatoarea: 3.3.1, 4.4.2 sau 5.5.3, adica doua foi de sticla cu grosimea de 3, 4 sau 5 mm fiecare.

Este foarte important de avut in vedere faptul ca aceasta nu ofera garantia totala a sigurantei si ca rolul acesteia este doar de a ingreuna patrunderea in imobil. De asemenea, sticla antiefractie trebuie completata cu o feronarie cu acelasi rol, adica una care sa ingreuneze accesul dinspre exterior.

Geamurile antiefractie pot fi utilizate pentru o serie destul de larga de aplicatii, cum ar fi montarea pe usi de interior sau exterior, pe pereti despartitori, pe balcoane, pe balustrade sau in luminatoare.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizarii unui astfel de geam este acela ca, in cazul spargerii accidentale, cioburile nu se vor imprastia prin camera, ci vor ramane lipite de filmul de laminare. Pentru proprietarii dornici de a avea parte de o securitate maxima, pe piata exista si variante mult extra-performante, care pot retine corpurile care au determinat spargerea geamului si care ofera protectie impotriva atacurilor cu arme de foc sau a exploziilor. In plus, tehnologiile folosite pentru acest tip de sticlarii asigura si nevoi clasice, precum protectie impotriva razelor ultraviolete si izolarea fonica a locuintei.

Un alt amanunt de retinut in cazul geamurilor stratificate de securitate este acela ca peformantele filmului din polivinil butiral raman stabile la temperaturi cuprinse intre 10 si 45 de grade Celsius, in centrul geamului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Interviu cu Aurel Vlaicu - Director General al GEALAN Romania Interviu cu Aurel Vlaicu - Director General al GEALAN Romania
Usa de metal Usa de metal
Ferestre De Mansarda Antiefractie – Siguranta Caminului Tau! Ferestre De Mansarda Antiefractie – Siguranta Caminului Tau!
Cum sa-ti alegi o usa de interior buna, dar si cu pret mic Cum sa-ti alegi o usa de interior buna, dar si cu pret mic
Cu ce sa-mi incadrez fereastra.... ? Cu ce sa-mi incadrez fereastra.... ?
Sticla - o altfel de inteligenta neconventionala Sticla - o altfel de inteligenta neconventionala

Vezi mai multe articole