Pat cu saltea alba

Sfaturi pentru intretinerea saltelei

23 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Orice produs ai cumpara, indiferent ca-i vorba de un laptop, telefon mobil, frigider, microcentrala de apartament sau autoturism, cu siguranta vrei sa te bucuri de el o perioada indelungata de timp. Salteaua de pat nu face exceptie de la aceasta regula. Dar, ca sa te bucuri de ea si de beneficiile ei cat mai multa vreme, ar fi bine sa tii cont de cateva sfaturi pentru intretinere saltelei.

Intoarce salteaua de doua ori pe an. In felul acesta salteaua se va uza uniform si vei evita tasarea ei, precum si deformarea arcurilor. In ceea ce priveste saltelele realizate din materiale de ultima generatie, acestea se adapteaza la conturul corpului, insa, pe parcursul utilizarii, si aceste materiale se taseaza in zona pe care dormi, de aceea se recomanda ca si aceste saltele sa fie intoarse o data la 2-3 luni.

Aspira salteaua de 2-3 ori pe an. La baza alergiilor si astmului de care sufera aproximativ 10% din populatie stau acarienii, niste paraziti care se dezvolta in mediile intunecoase si umede precum mochetele, pernele si saltelele neaerisite. Pentru a evita dezvoltarea acarienilor aspira salteaua pe ambele parti, de 2-3 ori pe an.

Foloseste o protectie impermeabila de saltea. In felul acesta vei evita umezirea saltelei, mentinand astfel salteaua in conditii optime de igiena. Mai mult, folosirea unei huse protejeaza salteaua de murdarie si impiedica dezvoltarea acarienilor.

Nu indoi salteaua atunci cand o transporti sau o cureti, deoarece acest lucru poate provoca deteriorari serioase ale materialului din miezul saltelei.

Nu in ultimul rand, citeste instructiunile de pe eticheta saltelei. Daca respecti instructiunile si recomandarile producatorului, vei sti care este modalitatea cea mai adecvata de intretinere a saltelei si te vei putea bucura de ea timp indelungat.

 

Sursa poza: Sheratonstore.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ramai cu bine, casuta mea! Ramai cu bine, casuta mea!
Lupta cu caldura Lupta cu caldura
Pregatirea casei inainte de a pleca in vacanta Pregatirea casei inainte de a pleca in vacanta
Cum sa te pregatesti ca sa nu te ia iarna prin surprindere Cum sa te pregatesti ca sa nu te ia iarna prin surprindere
Obiceiuri, traditii si superstitii de Paste Obiceiuri, traditii si superstitii de Paste
Ce trebuie sa faci in caz de cutremur Ce trebuie sa faci in caz de cutremur

Vezi mai multe articole