spray anti insecte

Scapa de gandacii de bucatarie

23 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Se intampla sa aprinzi lumina in bucatarie seara si sa descoperi ca ai chiriasi nedoriti? Gandacii de bucatarie pot sa-ti dea batai de cap serioase, insa nu e nevoie sa intri in panica, oricat de neplacut ar fi sa-i descoperi in propria casa.

Retine faptul ca aceste insecte se pot strecura prin orificii milimetrice, dar pot aparea si prin intermediul obiectelor pe care le aduci cu tine acasa, precum o sacosa sau o cutie de carton.
Vrei sa stii de ce uneori descoperi gandaci in baie pe timpul noptii? Pentru ca acestia sunt tot timpul in cautarea locurilor umede, intunecate si calduroase.

Spuneam ca nu e nevoie sa te alarmezi si sa recurgi la metode de exterminare nepotrivite. Vei scapa repede de gandaci daca adopti strategia potrivita. In loc sa pulverizezi pesticide peste tot, incearca sa determini ascunzatoarea insectelor. Foloseste benzile adezive speciale care vor actiona drept capcane. Plaseaza-le peste tot prin casa si asteapta. Benzile care vor colecta cele mai multe insecte sunt cele mai apropiate de cuiburile gandacilor.

O solutie eficienta pentru eliminarea gandacilor este insecticidul pe baza de acid boric. Acesta se dizolva si este folosit pentru a umezi firimiturilor de paine care vor fi plasate pe post de capcane in calea insectelor. Adauga si zahar pentru ca momeala sa fie mai atractiva. Asigura-te ca cei mici nu vor avea acces la aceasta substanta.
In paralel cu eforturile de exterminare a insectelor, este foarte important sa te ocupi de curatenia intregii case. Nu lasa alimente, resturi sau vase nespalate in bucatarie si curata in permanenta zonele umede sau cele care colecteaza apa, pentru a intrerupe aprovizionarea gandacilor.

Astupa toate orificiile de langa gurile de aerisire, tevi si scurgeri pentru a te asigura ca nu se mai pot intoarce. Goleste galeata de gunoi in mod regulat si tine gunoiul departe de casa. Repara bateriile care picura. Pune tablete de naftalina in colturile ascunse ale casei. Mirosul lor respinge gandacii.

Fii perseverent. Uneori e nevoie sa porti mai multe lupte pentru a castiga razboiul. Si nu uita ca cele mai multe metode de dezinsectie necesita un timp pentru a-si face efectul.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Constantin

27 octombrie, 20:19

Gandacii ( care sunt de mai multe feluri) pot veni de la subsol sau de la vecini. Am avut (din cei mici) de doua ori si am scapat de ei folosind produs sub forma de pasta.

Alte articole

Pregateste-ti casa de Paste! Pregateste-ti casa de Paste!
5 idei utile de organizare 5 idei utile de organizare
Cum iti poti racori casa in zilele toride? Cum iti poti racori casa in zilele toride?
Lupta cu caldura Lupta cu caldura
Descopera secretele unui semineu samotat de calitate superioara Descopera secretele unui semineu samotat de calitate superioara
1 Martie – inceputul primaverii 1 Martie – inceputul primaverii

Vezi mai multe articole