Si apartamentele de trei camere pot intra in "˜Prima casa"™ - 12 Iunie 2009

12 iunie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Preturile apartamentelor de trei camere au scazut intr-atat incat se pot cumpara locuinte de trei camere prin programul „Prima casa”, in toata tara.
 
In prezent pot fi cumparate apartamente de trei camere in mai toate marile orase din tara, in limita a 60.000 de euro, inclusiv in Bucuresti, exceptia fiind orasul Cluj-Napoca, unde preturile chiar au crescut, potrivit unui studiu realizat de site-ul imobiliare.ro. „Studiul se refera la preturile de strigare, cerute de vanzatori pentru apartamentele cu trei camere din blocurile construite inainte de 1990, publicate pe site-ul nostru.
 
Se constata in continuare scaderi de preturi la nivelul marilor orase din tara, cu exceptia municipiului Cluj-Napoca, unde, pentru prima data in acest an, evolutia este una ascendenta. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderile sunt spectaculoase, diferentele de pret insumand zeci de mii de euro”, arata studiul imobiliare.ro.
 
Astfel, clientii care vor sa cumpere locuinte prin programul „Prima casa” in Bucuresti, zonele unde pot fi cumparate apartamente de trei camere cu 60.000 de euro si chiar sub aceasta suma sunt cartierele Titan, Berceni, Brancoveanu sau Drumul Taberei. „In Capitala, preturile cerute de vanzatori pentru apartamentele cu trei camere au inregistrat scaderi si in luna mai, ajungand la o valoare medie de 100.000 de euro“, spune Daniel Crainic, marketing manager al imobiliare.ro.
 
In Brasov, apartamentele de trei camere sunt mai ieftine decat acum un an cu 24.000 de euro. Daca la inceputul lunii mai, pentru un apartament cu trei camere, agentiile imobiliare si proprietarii cereau un pret mediu de 85.000 de euro, la sfarsitul aceleiasi luni, pretul mediu de strigare pentru acelasi tip de apartament a ajuns la 80.000 de euro. Ofertele de apartamente de trei camere care se incadreaza in suma garantata de stat prin programul „Prima casa” sunt disponibile in cartiere precum Tractorul, Astra sau Calea Bucuresti.
 
Evolutia preturilor de strigare pentru apartamentele cu trei camere din Constanta este evidenta, pretul mediu fiind mai mic cu 11.000 de euro la sfarsitul lunii, fata de inceputul lunii mai. In aceeasi luna a anului trecut, pentru acelasi tip de proprietate, vanzatorii cereau in medie suma de 105.000 de euro. Tomis Nord este zona cu cele mai multe proprietati din categoria apartamentelor cu trei camere, compatibile cu programul „Prima casa”.
 
In Timisoara, preturile au inregistrat, de asemenea, scaderi pe parcursul lunii mai a anului in curs, pretul mediu al apartamentelor cu trei camere ajungand de la 75.000 la 72.000 de euro. Pretul mediu de strigare, pentru acelasi tip de apartament, a scazut cu 17.000 de euro, fata de luna mai a anului trecut. Cei interesati pot gasi oferte pentru apartamente cu trei camere care sa se incadreze in suma garantata prin programul „Prima casa” in cartiere precum Aradului si Circumvalatiunii.
 
Tendinta de scadere se manifesta si in Iasi, unde preturile apartamentelor cu trei camere au coborat in luna mai de la 66.500 la 65.000 de euro. „Scaderea este mai putin spectaculoasa decat in celelalte orase mari din tara. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, in prezent preturile sunt in medie cu 21.650 de euro mai scazute”, arata imobiliare.ro. Zone ideale pentru programul „Prima casa” sunt Alexandru cel Bun si Mircea cel Batran.
 
In Cluj-Napoca, in luna mai se manifesta o evolutie diferita fata de cea inregistrata in celelalte orase, astfel ca preturile de strigare la trei camere au crescut de la 82.000 de euro pana la 89.000 de euro, valoare inregistrata la sfarsitul lunii mai. Totusi, fata de 2008, exista o diferenta de pret considerabila, de 28.000 de euro. Exista si oferte care pot fi luate in calcul pentru „Prima casa”, situate in zone precum Gheorgheni si Marasti.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

"Prima Casa": S-au scumpit locuintele cu doua camere - 07 Iulie 2009
Vinzari duble de aer conditionat Vinzari duble de aer conditionat
Primii cumparatori se muta in apartamentele din Quadra Place Primii cumparatori se muta in apartamentele din Quadra Place
Garsoniera de 15.000 de euro in Egipt Garsoniera de 15.000 de euro in Egipt
Credit pentru casa neconstruita Credit pentru casa neconstruita
Piata adezivilor va depasi 150 milioane de euro Piata adezivilor va depasi 150 milioane de euro

Vezi mai multe articole