Si locatarii de la parter platesc liftul

23 februarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Foarte multe persoane ne contacteaza zilnic la redactie pentru a sesiza diverse probleme legate de Asociatiile de Proprietari. Pentru a clarifica unele dintre ele, ieri, la sediul Libertatii s-a aflat Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat. Timp de o ora el a raspuns la apelurile primite prin telefon de la cititori.
 
-As dori sa stiu cum se platesc reparatiile liftului. De asemenea, as vrea sa imi spuneti de ce noi, care avem repartitoare, platim mai mult decat cei care nu au? Eu stau la etajul zece.
Lamaita Bujor, Bucuresti
 
Raspuns: Reparatiile liftului se platesc in mod proportional cu cota indiviza. Daca ne adresati o sesizare prin care solicitati o modificare legislativa noi o putem inainta Parlamentului. Pentru a doua problema exista prevederi pentru cei care locuiesc la ultimul etaj, insa e important ce a hotarat Asociatia. Teoretic, nu ar trebui sa platiti mai mult.
 
Noi platim in bloc pentru apa rece mai mult decat arata apometrele. E normal? De asemenea, as dori sa stiu daca pot cere o audienta la Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat.
Alina Moga, Bucuresti
 
 
Raspuns: Asociatia trebuie sa rezolve aceasta problema si puteti cere acest lucru in scris. Cu raspunsul primit puteti apela la ajutorul nostru. In audienta puteti veni, dar mai intai trebuie sa sunati pentru o programare. Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat are sediul in strada Sergent Nutu Ion 44, sector 5, Bucuresti, telefon 021/319.07.99.
 
- Stau la parter si trebuie sa platesc reparatia liftului. Vreau sa stiu daca este normal acest lucru.
Olimpia Uta, Bucuresti
 
Raspuns: Cei care stau la parter trebuie sa plateasca pentru reparatia si intretinerea liftului. In momentul de fata se discuta o modificare legislativa in acest sens.
 
-Locuiesc in sectorul 5 si nu avem nici asociatie de locatari, nici de proprietari. Administratorul vechi a fost judecat pentru furt, iar acum este o doamna care conduce blocul fara nici o regula sau explicatie. Ce putem face?
Nicu Dragnea, Bucuresti
 
Raspuns: In cazul in care va strangeti o cincime din proprietari puteti convoca o adunare generala si, cu ajutorul nostru, impreuna cu politistul de proximitate si un reprezentant al primariei de sector puteti alege un comitet care sa va reprezinte. Apoi se face o expertiza contabila pentru a se evalua si a se recupera daunele de la aceasta persoana care comite abuzuri impotriva intereselor generale.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Miele Romania lanseaza prima masina de spalat vase cu tehnologia patentata Knock2Open Miele Romania lanseaza prima masina de spalat vase cu tehnologia patentata Knock2Open
Mai putin de jumatate din locuintele promise au reusit sa fie livrate - 19 Martie 2009 Mai putin de jumatate din locuintele promise au reusit sa fie livrate - 19 Martie 2009
Batrani lasati pe drumuri de functionari publici corupti Batrani lasati pe drumuri de functionari publici corupti
Traian Basescu si energia regenerabila Traian Basescu si energia regenerabila
Bancile se asteapta la inasprirea conditiilor de creditare pentru populatie Bancile se asteapta la inasprirea conditiilor de creditare pentru populatie
Brico Dépôt lanseaza serviciul Click & Delivery pentru comenzi online cu livrare la domiciliu Brico Dépôt lanseaza serviciul Click & Delivery pentru comenzi online cu livrare la domiciliu

Vezi mai multe articole