Sika: Romanii sunt tot mai interesati de produsele pentru impermeabilizare de calitate ridicata

20 octombrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Potrivit Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, în ultimii ani românii arată un interes tot mai ridicat pentru produsele dedicate impermeabilizărilor, înţelegând importanța acestora şi mai ales necesitatea alegerii de soluţii de calitate ridicată, pentru a evita eventuale probleme ulterioare.

”În ultimii 5 ani, soluțiile pentru impermeabilizări și-au crescut notorietatea, în special în zona construcțiilor rezidențiale, cererea pentru astfel de produse fiind din ce în ce mai mare. Cel mai des cumpărate sunt soluțiile pentru impermeabilizarea fundațiilor, piscinelor, teraselor și balcoanelor, dar și cele utilizate la interior, pentru băi și bucătării”, spune Mihai Florea, Head of Waterproofing & Refurbishment Sika România.

Pe segmentul rezidențial, produsele pentru impermeabilizări ocupă locul doi în topul celor mai vândute soluții de către Sika România, dupa gamele de sigilări și lipiri. La acest rezultat a contribuit foarte mult  creșterea gradului de educaţie al consumatorilor  privind aceste produse.

”Am constatat că românii sunt din ce în ce mai atenți în alegerea produselor pentru impermeabilizări, apreciind calitatea și avantajele soluțiilor performante, pentru care sunt dispuși să aloce constant sume considerabile. Acest lucru se întâmplă mai ales în contextul în care s-a dovedit că reparațiile cauzate de alegerea  greșită a materialelor sau folosirea produselor de calitate inferioară ridică probleme pentru întreaga construcţie şi sunt foarte costisitoare”, precizează Mihai Florea.

Mortar fabricat la Cluj, exportat în toată regiunea

În cadrul gamei Sika de soluții pentru impermeabilizări, unul dintre produsele care s-au impus rapid pe piața românească, datorită ușurinței în aplicare și performanțelor ridicate, este SikaTop Seal-107, un mortar de impermeabilizare pe bază de ciment modificat polimeric, cu o tradiție de 35 de ani.

După ce o lungă perioadă a fost importat din Austria, acest produs este fabricat  de doi ani la Căpușu Mare, în județul Cluj, într-o unitate de producție cu o capacitate de cca. 50.000 de tone anual, destinată unui segment de piață mai extins, care include produse de volum.

Necesarul de producție pentru SikaTop Seal-107 acoperă atât proiectele industriale, cât și cererea generată de consumatorii finali, prin partenerii distribuitori Sika și rețelele DYI. În plus, strategia de business a Sika România presupune ca acest produs cu utilizare la scară largă să fie exportat la nivel regional, în țări precum Ungaria, Polonia, Bulgaria sau Serbia.

La nivel mondial, SikaTop Seal-107 este vândut în 50 de țări, fiind unul dintre cele mai căutate produse din gama mortarelor de impermeabilizare. Acesta este folosit pentru impermeabilizarea betonului, a tencuielilor cimentoase şi zidăriei aflate la interior sau exterior. De asemenea, este ideal şi pentru sigilarea fisurilor fine din structurile de beton sau pentru sigilarea porilor.

Produsul are avantajul de a fi uşor de aplicat, atât cu bidineaua, cât şi cu gletiera, nefiind necesar adaos de apă. Acesta este livrat în ambalaje predozate şi are o aderenţă excelentă pe straturi suport sănătoase.

Pe plan local, pe segmentul soluțiilor pentru impermeabilizare, compania mai comercializează, în afară de SikaTop, gamele de produse și sisteme Sikaplan, SikaLastic, Igolflex și Igasol, care acoperă toate necesitățile inginerilor constructori, dar și ale meșterilor care derulează proiecte casnice.
Aceste game includ sisteme pentru impermeabilizarea fundațiilor structurilor subterane, a structurilor de retenție a apelor, sisteme de înaltă performanță pentru etanșarea rosturilor în construcții și produse pentru impermeabilizarea teraselor, balcoanelor, băilor și piscinelor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pretul gazelor ar putea creste cu 19% Pretul gazelor ar putea creste cu 19%
Rapotan, Arabesque: Fara investitii de la buget piata de constructii nu poate sa-si revina - 21 iulie 2010 Rapotan, Arabesque: Fara investitii de la buget piata de constructii nu poate sa-si revina - 21 iulie 2010
Traian Basescu si energia regenerabila Traian Basescu si energia regenerabila
Record de vizitatori pe site-ul targului PROJECT EXPO: Imobiliare - 26 Februarie 2009 Record de vizitatori pe site-ul targului PROJECT EXPO: Imobiliare - 26 Februarie 2009
Cel mai scump apartament din Londra a fost vandut cu 153 de milioane de euro. Cat va costa mobilarea lui Cel mai scump apartament din Londra a fost vandut cu 153 de milioane de euro. Cat va costa mobilarea lui
Mesterii din constructii au scazut tarifele la jumatate Mesterii din constructii au scazut tarifele la jumatate

Vezi mai multe articole