Sistemul unic de inregistrare

17 decembrie, 2004

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

De anul viitor , piata imobiliara va fi mai sigura . Cel putin asa a dat asigurari nou-infiintata Agentie Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara ( ANCPI ) .

Schematic , prin noul sistem , in cazul unei tranzactii se reduce timpul necesar eliberarii extraselor de carte funciara si se elimina cozile formate la birourile respective . Aceste documente vor putea fi obtinute direct de la orice birou notarial care va fi conectat la baza electronica de date a ANCPI .

Odata cerut extrasul , acesta nu va mai putea fi din nou solicitat pentru o perioada de cinci zile , ceea ce face imposibile tranzactiile multiple cu un imobil .

Mai mult , sistemul este operabil si pentru unitatile bancare atunci cand se analizeaza un dosar de credit ipotecar . Notarii dau asigurari ca prin aceasta procedura nu se vor scumpi serviciile notariale .

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

HUF HAUS dezvolta case autonome, bazate pe energie regenerabila HUF HAUS dezvolta case autonome, bazate pe energie regenerabila
Noaptea de Ajun ne aduce zapada Noaptea de Ajun ne aduce zapada
Mii de case predate la cheie Mii de case predate la cheie
Saint-Gobain lanseaza noua campanie de comunicare: “MISSION TO EARTH” Saint-Gobain lanseaza noua campanie de comunicare: “MISSION TO EARTH”
Noi oportunitati pentru particulari la vinzarea casei pe internet Noi oportunitati pentru particulari la vinzarea casei pe internet
Victor Hanescu alearga in echipa Habitat for Humanity la Bucharest International 10K Victor Hanescu alearga in echipa Habitat for Humanity la Bucharest International 10K

Vezi mai multe articole