on

Somfy Romania: afaceri in crestere cu 30%, peste asteptari, in 2020

02 februarie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

**Planuri 2021: aniversare 15 ani in Romania, un nou produs revolutionar pentru piata smart home si previziuni financiare pozitive**


Somfy Romania, lider in furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire si acces in locuinte si cladiri comerciale, dar si un jucator cheie pentru solutii smart home, anunta o cifra de afaceri de 2.8 milioane euro, in crestere cu 30% comparativ cu exercitiul financiar anterior.
Rezultatele pozitive, peste estimarile initiale, se datoreaza cresterii accelerate a vanzarilor in al doilea semestru pentru principalele categorii de produse din portofoliu: sistemele de motorizare si automatizare pentru rulouri, perdele, si copertine.

 

La nivel global, vanzarile Somfy Group au atins 1.257,1 miliarde euro in anul 2020, reprezentand o majorare de 6,1% fata de anul anterior. Printre zonele cu o contributie importanta la aceasta performanta se numara si Europa de Est, avand cea mai mare crestere procentuala.

 

Accelerarea vanzarilor din al doilea semestru al anului 2020 si reducerea unor zone de cost, ca raspuns la criza sanatatii, au adus o crestere semnificativa a rezultatului operational pentru anul financiar care tocmai s-a incheiat, atat pe plan local cat si international. Tendinta de crestere a fost repartizata pe durata intregului semestru, ceea ce ne confirma rolul central si complex pe care l-a dobandit locuinta in viata tuturor. Pentru Somfy Romania, impactul s-a observat in interesul pentru sistemele de umbrire de interior si exterior, care sa aduca confortul adecvat pentru multitudinea de activitati desfasurate in acelasi spatiu, precum si pentru solutiile smart-home care sa gestioneze locuinta in mod centralizat, deci sa ofere un consum energetic mai mic”, a declarat Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania si Moldova.

Preocuparea tot mai mare a romanilor pentru imbunatatirea locuintei si a stilului de viata cu produse de umbrire smart

 

Conform analizelor interne, romanii isi indreapta atentia si cerintele tot mai mult catre produsele fiabile, din segmentul premium, care pot fi integrate si interconectate in universul de casa inteligenta, fapt ce reiese si din dublarea vanzarilor de sisteme smart-home Somfy.

 

In contextul in care au petrecut mai mult timp in interior, oamenii au inceput sa constientizeze tot mai mult relevanta si importanta alegerii sistemelor de automatizare si motorizare pentru simplificarea stilului de viata, optimizarea costurilor, confortul termic, vizual si acustic sporit, precum si economia de timp adusa prin automatizarea actiunilor repetitive. Asadar, investitiile intr-o casa smart devin necesare pentru noile nevoi si realitatea prezenta”, completeaza Vlad Rovo.

 

Dupa Amazon Alexa, Google Assistant si IFTTT, de la 1 decembrie 2020, solutiile conectate Somfy au devenit compatibile si cu Apple Home Kit si, prin urmare, cu principalele platforme de control vocal si servicii de pe piata smart home.

 

In 2020, Somfy a extins la nivel global, inclusiv in Romania, parteneriatul cu trei companii reprezentative in industrii complementare: Assa Abloy, Danfoss si Schneider Electric, in cadrul proiectului Connectivity Ecosystem, cu scopul de a oferi solutii eficiente, usor de integrat, care functioneaza impecabil impreuna si care duc conectivitatea la urmatorul nivel.

Intr-o lume digitala in expansiune, aceste parteneriate ofera o valoare adaugata reala instalatorilor si integratorilor de sisteme, dezvoltatorilor, precum si beneficii cheie proprietarilor de locuinte, privind eficienta energetica, confortul, securitatea si simplitatea in utilizare.

 

Previziuni financiare, aniversare 15 ani in Romania si un nou produs revolutionar pentru piata smart home in 2021

 

Anul acesta, Somfy Romania aniverseaza 15 ani de activitate pe plan local si va lansa pe piata din Romania, in a doua parte a anului, un nou produs revolutionar pentru acest domeniu de activitate. Acesta va completa portofoliul curent de solutii destinate casei conectate.

 

In ceea ce priveste previziunile financiare, filiala locala estimeaza un ritm de crestere comparabil cu cel estimat pentru 2020. Vor exista factori care vor impulsiona cererea de sisteme smart de umbrire pe parcursul anului: conceptul nZEB pentru cladirile noi, programul de renovare "Casa Eficienta Energetic", impulsionarea masurilor de eficientizare energetica, printre care se numara ferestrele si rulourile, la nivel european, ceea ce va genera oportunitati de export in aceste tari. In plus, cresterea gradului de constientizare privind impactul asupra mediului va genera o atentie sporita asupra principiilor de sustenabilitate atat in randul publicului specializat, cat si al consumatorilor finali.

 

Responsabilitatea pentru protejarea mediului este un principiu care guverneaza activitatea Somfy la nivel global si local, compania actionand pentru a crea produse durabile si cu design ecologic pentru locuinte eficiente energetic. In prezent, peste 50% dintre produsele Somfy comercializate la nivel global sunt proiectate ecologic, iar in Romania aceasta pondere este de peste 70%.

 

Mai mult, compania este membru activ la nivel local in mai multe organizatii si asociatii pentru promovarea eficientei energetice in cladiri si locuinte, precum Asociatia ROENEF, RoGBC (Romania Green Building Council), KNX Romania, contribuind astfel la promovarea acestor practici la nivel local.


Despre Somfy Romania


Somfy este liderul mondial in domeniul sistemelor de umbrire, acces si automatizare pentru locuinte si cladiri comerciale. Compania a fost fondata in Franta, in anul 1969, iar in prezent are peste 6.000 de angajati in intreaga lume, 8 fabrici in Franta, Italia, Polonia, Tunisia si China, cu afaceri de 1.257,1 miliarde euro raportate in 2020.


In Romania, filiala Somfy a fost infiintata in anul 2006, avand in prezent o echipa de 11 angajati, un depozit logistic la Brasov si un birou central in Bucuresti, dar si o retea de parteneri si reprezentanti teritoriali care asigura acoperirea la nivel national.


Portofoliul de produse include o oferta globala adaptata tuturor tipurilor de aplicatii: sisteme de motorizare si comanda destinate tehnicii de umbrire pentru exterior si interior, sisteme automatizate de acces rezidential, solutii de umbrire solara dinamica si Smart Living.

 

Grupul Somfy inoveaza constant pentru a crea solutii pentru cladiri care sa le ofere locatarilor confort, stare de bine si siguranta, si contribuie la asigurarea unui mediu optim pentru o dezvoltare sustenabila.


De peste 50 de ani cream solutii durabile, accesibile tuturor, concepute pentru stilul de viata actual si cu grija pentru viitor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

10 greseli pe care le facem cand curatam baia 10 greseli pe care le facem cand curatam baia
DEDEMAN deschide primul magazin din Bucuresti DEDEMAN deschide primul magazin din Bucuresti
Mio Technology si MiVia™ sustin competitiile de alergare RUNFEST 2017 Mio Technology si MiVia™ sustin competitiile de alergare RUNFEST 2017
Locuinta viitorului Locuinta viitorului
Ibiza House lanseaza un proiect imobiliar destinat tinerilor - 16 Iunie 2009 Ibiza House lanseaza un proiect imobiliar destinat tinerilor - 16 Iunie 2009
Tefal Resource - Tu reciclezi, noi te rasplatim! Tefal Resource - Tu reciclezi, noi te rasplatim!

Vezi mai multe articole