Spaniolii de la Avantia construiesc 110 locuinte in Titan - 24 Aprilie 2009

24 aprilie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Compania Avantia, cu capital integral spaniol, a lansat ieri primul proiect imobiliar nou din Bucuresti din acest an, care va fi dezvoltat in zona Titan si va cuprinde 110 locuinte, in conditiile in care de la inceputul anului mai multi dezvoltatori au amanat sau chiar au anulat proiectele de pe piata locala.
Potrivit reprezentatilor companiei, valoarea proiectului se ridica la 12 mil. euro, din care 3 mil. euro au reprezentat achizitia terenului de 1.500 mp.
Constructia complexului, amplasat la intersectia strazii Liviu Rebreanu cu bulevardul 1 Decembrie, va incepe in luna iulie, iar lucrarile vor fi finalizate in 2011.
Preturile incep de la 64.000 euro, fara TVA, pentru o garsoniera de 48 mp si ajung la 140.000 euro, fara TVA, pentru un apartament cu 4 camere de 120 mp, la care se adauga locul de parcare de 9.500 euro.
Oficialii dezvoltatorului spun ca pana in prezent au fost rezervate 12 locuinte, dintre care sase de catre investitori si sase de consumatori finali.
„Romania ofera in continuare oportunitati de dezvoltare, cererea de locuinte fiind in continuare mai mare decat oferta de pe piata. De asemenea, costurile de constructie, precum si forta de munca specializata accesibila pe piata reprezinta alte oportunitati. In viitorul apropiat mizam si pe relaxarea conditiilor de creditare, in conditiile in care increderea in sistemul financiar a inceput sa revina", a declarat Juan Francisco Diaz, directorul general al Avantia.
Oficialul dezvoltatorului spaniol a spus ca firma este prezenta pe piata locala inca din 2006, timp in care a achizitionat terenuri in suprafata de 140.000 mp, valoarea totala a acestora fiind de 67 mil. euro. Bugetul de investitii pentru Romania este de 90 mil. euro.
„Suntem independenti de banci din punct de vedere financiar pentru a ne incepe proiectele. In momentul de fata bancile acorda 65% dintr-o investitie, dar in sase luni probabil ca putem obtine 70% din investitie. Nu ne grabim sa obtinem finantare de la banci, dar in viitor vom recurge si la aceasta metoda", a adaugat Diaz.
Avantia este detinuta in proportie de 35% de grupul spaniol Peyber, in timp ce firma Constructora Martin Olivares detine 12%, restul capitalului fiind controlat de investitori privati spanioli.
Grupul Peyber, cu o cifra de afaceri in 2008 de 120 milioane de euro, activeaza in sectorul constructiilor din Spania, fiind implicat in proiecte pentru clienti precum Ikea, McDonald's, Air Liquide, Realia Business.
 
Sursa: Ziarul financiar
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Inca sase zile de inscriere in competitia organizata de Roca Romania, care te duce la un meci al echipei FC Barcelona Inca sase zile de inscriere in competitia organizata de Roca Romania, care te duce la un meci al echipei FC Barcelona
eMAG Black Friday 2017: 2.000.000 de produse in oferta si reduceri totale de 40 de milioane de euro eMAG Black Friday 2017: 2.000.000 de produse in oferta si reduceri totale de 40 de milioane de euro
Kuma - Solutia pentru o casa "tailor made" Kuma - Solutia pentru o casa "tailor made"
Targul Martisorului Targul Martisorului
Indienii de la Asmita Gardens aduc pe pia?a un showroom imobiliar cu apartamente la scara reala Indienii de la Asmita Gardens aduc pe pia?a un showroom imobiliar cu apartamente la scara reala
Pretul apartamentelor a crescut cu 20% Pretul apartamentelor a crescut cu 20%

Vezi mai multe articole