on

Tabla cutata – Stii care sunt componentele stratului de otel?

25 iunie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tabla cutata cu profil trapezoidal reprezinta o solutie excelenta pentru inchideri metalice. Aceasta se remarca prin forma sa si este cunoscuta ca fiind un material extrem de permisiv, ce poate fi utilizat intr-o varietate mare de proiecte. 

 

Wetterbest propune o gama larga de panouri de tabla cutata pentru aplicatii dintre cele mai variate. Panourile de tabla cutata pot fi utilizate pentru acoperis, placari la exterior si interior, pentru constructiile civile si industriale, reprezentand o solutie sigura pentru construirea si reabilitarea spatiilor cu diverse destinatii.

 

Panourile de tabla cutata Wetterbest sunt fabricate din otel galvanizat la cald si prezinta o greutate specifica redusa, cu o durata de viata indelungata si capacitatea portanta mare.

 

Materia prima din care sunt produse panourile de tabla cutata este otelul. Acesta, pentru a deveni optim pentru folosirea sub aceasta forma, pentru a face fata conditiilor atmosferice la care va fi expus, dar si pentru a rezista in timp, trece printr-un proces de prelucrare de la minereuri si pana la aplicarea ultimului strat de vopsea.

Dupa laminare, banda de otel destinata folosirii la constructia sistemelor de inchideri metalice este acoperita cu un strat anticoroziv de zinc. Rolul zincului este acela de a proteja impotriva ruginii care, sub actiunea umezelii, poate ataca miezul de otel. Aplicarea prin galvanizare a unui strat de zinc prelungeste durata de viata a sistemelor de tip tabla cutata cu profil trapezoidal.

 

Pentru pregatirea acoperirii cu strat de vopsea, pe suprafata zincata se vor aplica straturi de grund – dupa pregatirea prin pasivizare a zincului. Pasivizarea este operatiunea prin care se depune un strat protector la actiunea umezelii si oxigenului, acest fapt impiedicand oxidarea stratului de zinc.

Peste grund se va aplica stratul de acoperire cu vopsea care se poate regasi in diferite variante (poliesterice, poliuretanice, lucioase, mate, cu grosimi ale stratului de 25, 35, 50 microni, etc.) si cu proprietati de rezistenta diferite in functie de particularitatile acestora. Astfel, in portofoliul Wetterbest se regasesc oteluri acoperite cu polyester de tipul High Built (suprem 50) care rezista atat la expunerea in zonele de litoral, unde salinitatea este crescuta, dar si la altitudini mari, unde actiunea razelor UV este foarte puternica.

 

Pentru ratiuni constructive, de protectie, de lucrabilitate, pe fetele produselor pentru inchideri metalice confectionate din otel se pot aplica membrane anticondens adezive, folii de protectie a suprafetelor pozitive, si altele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Acoperisul casei: ce presupune montarea unei invelitori din beton Acoperisul casei: ce presupune montarea unei invelitori din beton
Cand ar trebui sa te ocupi de reparatia acoperisului si cum alegi meseriasul potrivit pentru aceasta lucrare? Cand ar trebui sa te ocupi de reparatia acoperisului si cum alegi meseriasul potrivit pentru aceasta lucrare?
Acoperisul - sistemele parazapada Acoperisul - sistemele parazapada
Importanta burlanelor pentru acoperis Importanta burlanelor pentru acoperis
Invelitori din lemn versus placi ondulate Invelitori din lemn versus placi ondulate
Wetterbest® - prima fabrica romaneasca care poate forma tinichigii de sisteme de acoperisuri si invelitori Wetterbest® - prima fabrica romaneasca care poate forma tinichigii de sisteme de acoperisuri si invelitori

Vezi mai multe articole