on

Cum evitam stricaciunile provocate de ploi acoperisurilor

29 mai, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Odata cu aparitia ploilor abundente, incepem sa vedem utilitatea unor elemente ale caselor care par doar decorative. Partile care formeaza sistemul pluvial – jgheaburi, burlane si elemente pentru imbinarea si fixarea acestora – sunt cele care ajuta la colectarea si drenarea apelor de la nivelul acoperisurilor catre linia solului, evitand astfel stricaciunile cauzate de ploi.

 

Wetterbest ofera un sistem pluvial cu o gama exinsa de elemente componente, adaptabile pentru cladiri cu forme si functionalitati variate, realizat la standardele internationale actuale. Durabilitatea lor este asigurata de faptul ca produsele sunt realizate din tabla de otel de cea mai buna calitate, pentru a evita aparitia ruginii si a infiltratilor, putand fi utilizate in orice climat si aproape toata viata. 

Montarea burlanelor se face de la streasina catre sol, capetele acestora fiind special ajustate pentru a permite existenta unui flux de aer in interiorul tronsoanelor. Astfel se evita riscul de refulare si se asigura caderea libera a apei colectate. De asemenea, la fiecare 10 m de linie, streasina trebuie sa se monteze un punct de drenare (traseu burlan); jgheabul urmeaza sa fie montat cu o panta de cca 2 mm/m catre punctul de drenare pe carlige pozitionate pe capriori si care au o distanta intre ele de max 800 mm. Imbinarile dintre jgheaburi vor fi prevazute cu bratari speciale cu garnitura de cauciuc; acestea rigidizeaza si etanseaza zonele de suprapunere.

 

Avand in vedere conditiile meteo din Romania, care favorizeaza existenta unor ploi abundente in anumite sezoane, recomandam ca alegerea sistemului pluvial sa fie facuta in acelasi timp cu alegerea tipului de acoperis si culoarea acestuia. In acest sens, Wetterbest pune la dispozitia proprietarilor de locuinte si constructorilor doua variante tipodimensionale:

  • Wetterbest 125/88, unde jgheabul are diametrul de 125 mm si burlanul are diametrul de 88 mm;
  • Wetterbest 150/97, unde jgheabul are diametrul de 150 mm si burlanul are diametrul de 97 mm.

 

Acestea sunt realizate din cel mai nou tip de otel special conceput pentru sistemul de drenaj, de la Voest Alpine, care combina durabilitatea cu usurinta utilizarii, flexibilitatea, garantia si estetica. Materialul garanteaza rezistenta culorilor, o utilizare fara costuri de intretinere, rigiditate exceptionala si dilatare termica neglijabila, indiferent de temperatura.

 

Toata gama de produse este disponibila intr-un spectru cromatic bogat, potrivit oricarui tip de proiect, si poate fi consultata aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster
Avantajele unui acoperis verde Avantajele unui acoperis verde
Acoperisul casei: ce presupune montarea unei invelitori din beton Acoperisul casei: ce presupune montarea unei invelitori din beton
Intretinerea si garantia acoperisului Intretinerea si garantia acoperisului
Propunerile forumistilor Misiunea Casa: Cea mai avantajoasa solutie pentru invelirea casei Propunerile forumistilor Misiunea Casa: Cea mai avantajoasa solutie pentru invelirea casei
Mansarda - un loc doar al tau Mansarda - un loc doar al tau

Vezi mai multe articole