Tavanul si peretii

In sectiunea “tavanul si peretii” vei gasi sfaturi cu privire la alegerea vopselei lavabile, a tapetului sau tipului de lemn pentru lambriuri, a celei mai potrivite culori pentru pereti, dar si informatii utile cu privire la montarea de gips-carton, gleturile pe care sa le folosesti la nivelarea peretilor sau acoperirea crapaturilor din tavan.

Cum combinam culorile finisajelor de la interior

Cum combinam culorile finisajelor de la interior

25 februarie, 2012

Daca te-ai hotarat sa iti schimbi zugraveala in casa, ar trebui sa stii ca ai multe optiuni si ca felul in care alegi culorile poate sa schimbe radical aspectul camerelor tale. In primul rand,vei fi pus in situatia de a alege nuantele potrivite. Chiar daca prima vizita la magazinul de vopseluri te va pune in fata a sute de optiuni, nu te speria. Pentru a-ti usura alegerea, uita-te la un obiect din casa care iti place foarte mult si opreste-te la trei culori pe care acesta le contine. Plecand de la aceste trei culori de baza, vei avea automat in jur de 18-20 de nuante pe care sa le poti combina. Tine cont de faptul ca o culoare se vede diferit in functie de modul in care lumina cade pe ea. Ca sa ai o idee completa, vopseste cateva zone dintr-un perete in culorile care iti plac cel mai mult,…

mai mult >
Placarea peretilor la interior

Placarea peretilor la interior

25 noiembrie, 2011

Cine crede ca a te decide asupra planului arhitectonic al viitoarei sale case este cel mai greu lucru, se insala amarnic... Cel mai greu este sa te decizi cum o vei amenaja. Cu ce o vei decora. Pentru ca, daca te decizi sa lasi de-o parte clasica zugraveala Caramida aparenta sau tapetul si iei in considerare sa plachezi peretii livingului, dormitorului sau biroului personal, ai la dispozitie o multitudine de optiuni. Poti alege intre caramida apatenta, piatra decorativa, gresie portelanata, mozaic, lemn sau chiar piele naturala. Sa le luam pe rand. Desi la prima vedere am fi tentati sa consideram caramida aparenta ca fiind banala, aceasta innobileaza infatisarea unei incaperi, oferind peretelui aspectul clasic, autentic al unui zid din caramizi pline. Fie ca alegem sa placam intregul perete…

mai mult >
Tavanele extensibile ultima moda in decorul casei

Tavanele extensibile ultima moda in decorul casei

29 aprilie, 2011

Ce ziceti de un tavan al carei culoare sau model il puteti schimba in doar 3 ore si va ofere protectie maxima in cazul in care va inunda vecinul de deasupra? Poate pare ceva imposibil, dar acesta chiar exista si nu este chiar o noutate. Asa numitele tavanele extensibile au aparut pentru prima data in Roma si Grecia Antica, acestea fiind imbracate in stofa sau matase pentru a masca mici imperfectiuni ale constructiei. tavan extensibil Francezii au fost cei care au perfectionat aceasta tehnica prin anii ’60 si au inventat tehnologia care sta la baza tavanului extensibil de astazi. Format dintr-un sistem cu doua componente de baza, mai exact profilul perimetral si membrana extensibila, aceasta tehnologie reprezinta cea mai moderna si simpla modalitate de a decora suprafata tavanului. Practic,…

mai mult >
Pereti din beton prin care trece lumina

Pereti din beton prin care trece lumina

04 februarie, 2011

Betonul a fost mereu considerat un material rigid si mai putin estetic. Cine ar fi crezut ca intr-o zi se va inventa un material pentru construirea peretilor, la fel de dur, dar cu un efect deosebit pentru casele moderne. Compania Litraconsi-a propus sa schimbe reputatia cunoscutului beton folosit doar ca material de constructii nu si in scop decarativ si au patentat asa numitul beton transparent care permite trecerea luminii prin perete, spre interior. Din pacate, rolul sau se rezuma doar la efectul pe care il transmite in amenajarile de interior, capacitatea sa de izolare termica fiind foarte redusa. Materialul a fost inventat de arhitectul maghiar Aron Losonczi in 2001, insa nu a inregistrat succesul la care se astepta din cauza pretului ridicat de productie. Pentru prima data betonul transparent…

mai mult >
Montarea corecta a caramizilor aparente

Montarea corecta a caramizilor aparente

28 iunie, 2010

Caramida aparenta este inca la moda si va ramane atata vreme cat beneficiarii vor simti ca trebuie sa adauge amenajarilor interioare sau exterioare un pic de rustic, de aspect natural. Ce-i drept, acest gen de finisaj nu mai poate fi catalogat ca ieftin, indiferent ca este vorba despre placi de argila arsa, klinker si chiar beton. Preturile reflecta scumpirea energiei folosite pentru producerea lor, dar in acelasi timp si calitatea ridicata. Putem vorbi chiar despre faptul ca a devenit un finisaj exclusivist nu mai exista caramida aparenta ieftina, sub 7-8 euro/mp, decat in anumite cazuri de tapete sau placari ceramice smaltuite care, intre noi fie vorba, nu prea mai au tenta dorita de rustic. Ceea ce am vrea sa punem aici in evidenta este insa montajul, care ridica o serie de probleme, mai…

mai mult >