on

TeraPlast obtine cea mai inalta certificare, ce garanteaza 100 de ani de rezistenta a produselor

06 octombrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

TeraPlast, liderul pietei de tevi din PVC si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de instalatii din Romania, anunta obtinerea certificarii PAS 1075 pentru gama sa de tevi din polietilena. Aceasta certificare garanteaza o calitate a tevilor in concordanta cu standardele internationale si confirma o durata de serviciu de minim 100 de ani a produselor de acest tip.

Obtinerea standardului PAS 1075 pentru produsele noastre reprezinta oportunitati noi in participarea la proiectele derulate de clientii nostri in care este ceruta respectarea acestui standard. Totodata este o dovada a faptului ca ne respectam angajamentul de a produce materiale de constructii la cele mai inalte stardarde europene, cu materii prime de calitate, si ne respectam promisiunea de a contribui si mai mult la reducerea dependentei Romaniei de importuri”,  a declarat Nicu Rosu, director de operatiuni si investitii TeraPlast.

Certificarea PAS 1075 este confirmarea ca produsele respecta specificatia tehnica publicata de Deutsches Institut für Normung, si defineste o noua clasa de produse din polietilena PE 100 RC, ce are rezistenta crescuta la propagarea fisurilor. Acest standard este suplimentar fata de standardele uzuale de produs, care sunt obligatorii. Spre deosebire de standardele de baza ale produselor, PAS 1075 indica performante superioare a produsului si se refera si la cerinte si metode de instalare pentru tevi din polietilena, prin tehnici alternative – fara pat de nisip cu posibila reutilizare a pamantului excavat sau instalare fara sant, prin relining sau bursting. Datorita suprafetei netede a materialului, teava nu acumuleaza depuneri la interior pe parcursul duratei de viata.

TeraPlast are in portofoliu trei grupe de produse pe care le fabrica in acord cu certificarea PAS 1075, respectiv: teava din polietilena PE 100-RC monostrat, teava dublu-strat din PE 100 si PE 100-RC si teava PE 100-RC cu strat protector din PP. Acestea sunt destinate retelelor de transport si distributie pentru: apa potabila, gaze naturale, drenaj si canalizare sub presiune, apa de uz general, canalizari vacuumatice, apa pentru alte aplicatii.

In primul semestru al acestui an, TeraPlast si-a dublat profitabilitatea, EBITDA crescand de la 15,2 milioane de lei la peste 31 milioane de lei, marcand o marja de profitabilitate de 15,7%. Performantele inregistrate de TeraPlast in primul semestru se datoreaza in principal evolutiei liniei de business Instalatii. Aceasta evolutie vine pe fondul contextului favorabil al lucrarilor de infrastructura din primele 6 luni ale anului 2020.

 

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Preturile caselor se calmeaza in doi-trei ani Preturile caselor se calmeaza in doi-trei ani
 Producatorul turc de mobilier Alfemo deschide primul showroom din Romania Producatorul turc de mobilier Alfemo deschide primul showroom din Romania
Legea e facuta de cel cu bani mai multi - 03 Decembrie 2009 Legea e facuta de cel cu bani mai multi - 03 Decembrie 2009
Tinerii pasionati de design interior se mai pot inscrie pana pe 10 martie la 10DesignBlog Tinerii pasionati de design interior se mai pot inscrie pana pe 10 martie la 10DesignBlog
Bosch desemneaza instalatorul anului 2016 intr-o atmosfera festiva Bosch desemneaza instalatorul anului 2016 intr-o atmosfera festiva
Chiriile Chiriile

Vezi mai multe articole