Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Izolatiile de interior: avantaje, dezavantaje si ... solutii

Izolatiile de interior: avantaje, dezavantaje si ... solutii

21 aprilie, 2008

Am promis ca o sa va spunem mai multe despre izolatia interioara a locuintei. Bineinteles ca o sa ne tinem de cuvant. Dar inainte de a trece in revista mai multe sisteme de izolatie de interior, ne-am gandit sa va prezentam cateva lucruri generale legate de aceasta operatiune, precum si avantajele si dezavantajele ei. Avantajele sunt evidente... mentinerea unei temperaturi constante, costuri mai mici la intretinere si in special la incalzire. Dar cu toate acestea, mai ales cei care locuiesc la bloc se plang ca izolatia de interior nu este eficienta sau ca au umezeala si igrasie in camere. In primul rand, atunci cand se face o izolatie de interior trebuie sa luati in calcul toti peretii exteriori, dar si tavanul, in cazul in care locuiti la ultimul etaj intr-un bloc. Daca nu tineti cont de…

mai mult >
Confortul oferit de o pardoseala izolata

Confortul oferit de o pardoseala izolata

25 mai, 2007

Ideea de confort al casei se identifica de cele mai multe ori cu lipsa puntilor termice intre interiorul si exteriorul locuintei. Asa cum multi dintre dumneavoastra stiu deja, exista transfer termic si la nivelul podelei, iar pe timp de iarna acesta provoaca multe neplaceri. O termoizolatie de orice tip creeaza mai multe avantaje: optimizeaza confortul termic, protejeaza constructia si reduce consumul energetic destinat incalzirii. In tara noastra, problema controlarii fenomenului pierderilor de caldura a fost pusa pe tapet destul de tardiv, desi clima din Romania impunea o tratare mult mai timpurie a chestiunii. Constatam azi ca majoritatea romanilor au descoperit relativ tarziu avantajul lucrarilor de termoizolare. Primul pas a fost placarea zidurilor exterioare, cu diverse materiale izolatoare.…

mai mult >
Izolarea acoperisului - o adevarata bataie de cap

Izolarea acoperisului - o adevarata bataie de cap

14 octombrie, 2006

O reabilitare eficienta nu se poate face daca nu tineti cont si de acoperisul cladirii, mai ales daca locuiti la ultimul etaj dintr-un bloc. Cum se procedeaza in cazul teraselor. La stabilirea solutiilor de reabilitare termica se tine seama de gradul de deteriorare a straturilor hidroizolante si termoizolante existente. Exista situatii cand atat starea hidroizolatiei, cat si cea a stratului termoizolant nu sunt corespunzatoare. Reabilitarea termica presupune: indepartarea tuturor straturilor existente pana la suprafata superioara a betonului de panta si refacerea acestora in conditiile inlocuirii startului termoizolant existent cu un nou strat termoizolant, de calitate si grosime corespunzatoare noilor cerinte. O alta posibilitate este ca starea termoizolatiei existente sa fie inca buna si…

mai mult >
Izolarea peretilor exteriori

Izolarea peretilor exteriori

30 septembrie, 2006

Desi noi am mai scris despre acest subiect, atat in revista Misiunea Casa, cat si pe site, am vazut in discutiile de pe forum, ca multi cititori sunt inca nelamuriti. Care sunt avantajele izolarii peretilor exteriori? In primul rand, economia de energie. Sa nu uitam, ca aproximativ 35% din caldura unei camere se pierde prin peretii exteriori, ceea ce inseamna cheltuieli mai mari pentru caldura. In cazul izolarii exterioare, peretele, fiind mai masiv, acumuleaza caldura din incapere si are rol echilibrator. Daca se folosesc materiale de constructie de calitate, peretele nu va fi afectat de inghet, oricat de scazuta ar fi temperatura de afara. In al doilea rand, vara, cand chiar nu va doriti caldura in casa, un perete exterior bine izolat mentine o temperatura medie in apartament. Chiar si rezistenta…

mai mult >
Polistiren extrudat

Polistiren extrudat

25 mai, 2006

Conditiile in care este exploatata o constructie sunt deosebit de complexe, iar noi trebuie sa fim prevazatori in privinta tuturor surprizelor pe care ni le poate face natura, mai ales in situatia actuala a schimbarilor climatice. Tipul polistirenului folosit la izolarea unei constructii conteaza foarte mult in asigurarea capacitatii de izolare termica, a rezistentei mecanice a lucrarii, a impermeabilitatii la umiditate. De aceea, recomandarile, atat pentru zone precum terase de trafic variat, pardoseli industriale, cat si pentru zone de soclu, placi asezate pe sol (radier general), pereti de subsol si chiar acoperisuri in panta (cu izolare peste astereala), polistirenul extrudat este solutia cea mai buna, respectand caracteristicile tehnice si grosimile recomandate de producator. Mai mult…

mai mult >