Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Termoizolatia casei (II)

Termoizolatia casei (II)

18 iunie, 2008

Ce tip de termoizolatie este mai bun? Pe baza emailurilor primite de la dumneavoastra, aceasta este cea mai intalnita intrebare pusa inainte de cumpararea sistemului termoizolant, iar cel mai potrivit raspuns este ca “cea mai buna” termoizolatie depinde de urmatorii factori: - cantitatea necesara de material termoizolant - accesibilitatea la suprafata ce trebuie termoizolata - dimensiunile suprafetei ce trebuie izolata - disponibilitatea si pretul materialelor din zona unde locuiti - alte considerente particulare pentru fiecare cumparator Oricand comparati sistemele termoizolante este esential sa va orientati comparatia pe valori apropiate ale rezistentei la transferul termic - conductivitatea termica Ce este conductivitatea termica? Termoizolatia este masurata in functie de rezistenta…

mai mult >
Produsele termoizolante de calitate va protejeaza casa si sanatatea

Produsele termoizolante de calitate va protejeaza casa si sanatatea

23 mai, 2008

Unele dintre cele mai cunoscute sisteme de termoizolatii de interior sunt cele oferite de Isover. In Romania, Saint-Gobain Isover comercializeaza o gama completa de produse pentru izolatii termice si fonice din vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica si polistiren extrudat. Isover are solutii pentru orice tip de constructii. In cazul unui perete cu blocuri de lemn se foloseste urmatoarea izolatie pentru interior: placa de finisaj de 1,9 cm; o bariera antivapori de 2,4cm; 8 cm de vata de sticla usoara pentru fatada se aseaza intre scanduri 5/8; 12 cm vata de sticla usoara care se aseaza intre capriori; un perete din blocuri de lemn de 10 cm. Pentru izolarea interioara a unui perete exterior cu bare reziliente se pune o placa plastomerica ignifuga de 1,5 cm; 10 cm de vata de sticla…

mai mult >
Termoizolatia casei (I)

Termoizolatia casei (I)

23 mai, 2008

Scopul termoizolarii? Energia folosita pentru incalzirea si racirea unei case care inregistreaza un consum mediu de energie, reprezinta, probabil, peste 50% din totalul de energie consumata. In cele mai multe dintre cazuri, inexistenta unei termoizolatii sau o termoizolatie inadecvata sunt primele cauze care duc la pierderile de energie. Termoizolatia: - ajuta la economii substantiale atat financiare, cat si de resurse necesare producerii energiei; - ridica nivelul de confort prin mentinerea unei temperaturi regulate in intreaga casa; - are o influenta directa asupra temperaturii peretilor, acoperisurilor si a pardoselilor, facand ca acestea sa fie mai calde, iarna, si mai reci, vara. Cantitatea de energie folosita pentru incalzirea si racirea casei depinde de cativa factori: climatul din…

mai mult >
O investitie profitabila: termoizolatia de interior

O investitie profitabila: termoizolatia de interior

16 mai, 2008

Costurile energetice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor interioare sunt enorme. In domeniul administrarilor private, acestea inseamna aproape 80% din intregul cheltuielilor. Pierderile de caldura prin peretii neizolati se ridica pana la 30% din totalul pierderilor. Astfel incat, termoizolarea interioara a camerelor ramane un subiect de care foarte multe multi proprietari de locuinte sunt interesati. Si pentru ca noi vrem sa va oferim cateva variante de solutii pentru aceasta problema, continuam sa va prezentam cateva dintre sistemele de termoizolatie pentru interior disponibile pe piata. Un antidot al umezelii din camera poate fi sistemul de termoizolatie StoTherm In, care izoleaza peretele exterior dinspre interior. Aceasta se recomanda in special la izolarea termica a cladirilor…

mai mult >
Placari de pereti - o termoizolatie buna cu economie de bani

Placari de pereti - o termoizolatie buna cu economie de bani

05 mai, 2008

Revenim la un subiect de care orice proprietar al unei case este direct interesat: termoizolatia de interior. Este adevarat ca cea de exterior este mai eficienta, dar este mai scumpa si uneori, destul de dificil de realizat, mai ales pentru cei care stau intr-un apartament de bloc. Dar pana la urma, protectia termica a peretilor reduce pierderile de caldura. In afara pierderilor de caldura care se produc prin insuficienta izolare a ferestrelor si usilor, o alta sursa de pierderi o constituie pardoselile neizolate si incaperile cu inaltime mare. Acestea din urma pot fi rezolvate prin termoizolarea la interior, cu sisteme constructive uscate, solutie usor de utilizat, care permite un timp de manopera redus, si o utilizare rapida a incaperilor reamenajate. In incaperile cu termoizolatie interioara,…

mai mult >