Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

on

Izolarea locuintei cu vata bazaltica

22 decembrie, 2020

O parte importanta din procesul de constructie sau renovare a unei case este izolarea acesteia. Casa trebuie izolata in intregime, incepand cu subsolul, parterul, etajul superior si terminand cu mansarda. Avantajele izolarii casei sunt numeroase si dintre acestea se pot aminti diminuarea pierderii de caldura in sezonul rece, pastrarea locuintei mai racoroasa in timpul verii, izolarea fonica sau protectia impotriva incendiilor. Vata bazaltica este preferata multor specialisti in constructii, deoarece randamentul pe care il ofera este excelent, iar proprietatile pe care le are sunt cele necesare atunci cand vine vorba de izolarea casei. Aceasta poate fi folosita pentru a izola peretii exteriori si cei de compartimentare, acoperisurile de tip terasa, mansardele, fatadele ventilate, plafoanele…

mai mult >
Polistiren expandat vs polistiren extrudat

Polistiren expandat vs polistiren extrudat

21 octombrie, 2020

Una dintre cele mai facile modalitati de a imbunatati confortul termic al unui spatiu este izolarea termica. Fie ca te gandesti la cea interioara sau exterioara, a acoperisului sau a pardoselii, printre cele mai utilizate materiale pe care le vei intalni de-a lungul cautarii tale sunt: polistirenul expandat(EPS); si polistirenul extrudat(XPS). Ambele tipuri de polistiren sunt utilizate in executia lucrarilor de termoizolare, ele fiind adesea confundate. Inca de la inceput este necesar sa stii ca elenu mai sunt o noutate pe piata de profil, ambele materiale fiind utilizate pe scara larga, in diferite domenii. Spre exemplu: datorita capacitatii termoizolatoare (transfer termic scazut) produsele din extrudat (XPS) sunt folosite cu succes si la fabricarea diverselor ambalaje (caserole, pahare…

mai mult >
on

Izolarea mansardei si controlul umiditatii

01 septembrie, 2020

Casele noastre pot fi realizate in varianta cu mansarda, dar exista situatii in care ne dorim sa realizam o mansardare a unei case existente care beneficiaza de un pod utilizabil pentru aceasta amenajare. Indiferent de situatie, este necesar sa avem o tinta bine definita, sa realizam o mansarda aproape perfecta, daca nu perfecta. Mansarda presupune realizarea unei structuri comune cu sarpanta casei, o structura ce va necesita imbinarea a trei elemente definitorii pentru casa: invelitoare, structura de rezistenta din lemn – sarpanta, izolatia termica inclusiv finisajul interior. In mansardele izolate incorect exista pericolul acumularii umiditatii in elementele din lemn, ceea ce conduce la dezvoltarea mucegaiului si microorganismelor pe aceste elemente. Este obligatoriu ca solutia de termoizolare…

mai mult >
on

Avantajele folosirii polistirenului extrudat in izolarea termica a acoperisului

31 august, 2020

Discutam din ce in ce mai des despre eficienta energetica a caselor, indiferent ca ne referim la cele existente sau la cele care se afla in proiectare sau executie. Eficienta energetica a locuintelor este un aspect esential ce contribuie atat la realizarea unei case ce ofera un mediu sanatos, un confort sporit, un consum energetic cat mai redus, dar in acelasi timp obtinand un impact redus asupra mediului, contribuind la reducerea gazelor cu efect de sera. Astfel, domeniul constructiilor este un segment deosebit de important atunci cand ne referim la solutiile si materialele de izolatii. Piata materialelor de constructii si implicit a segmentului de izolatii este intr-o crestere continua, iar acest lucru arata preocuparea romanilor pentru imbunatatirea calitatii constructiilor, dar si preocuparea…

mai mult >
on

Termoizolatia | Panouri termoizolante

25 mai, 2020

Energia folosita pentru incalzirea si racirea unei cladiri care inregistreaza un consum mediu de energie, reprezinta, peste 50% din totalul de energie consumata. In cele mai multe dintre cazuri, inexistenta unei termoizolatii sau o termoizolatie inadecvata sunt primele cauze care duc la pierderile de energie. Beneficiile termoizolatiei: ajuta la economii substantiale atat financiare, cat si de resurse necesare producerii energiei; ridica nivelul de confort prin mentinerea unei temperaturi regulate in intreaga cladire; are o influenta directa asupra temperaturii peretilor, acoperisurilor si a pardoselilor, facand ca acestea sa fie mai calde, iarna, si mai reci, vara – in functie de nevoile beneficiarului. Pentru ca noi impartasim cu tine in fiecare zi din secretele amenajarilor de calitate…

mai mult >