Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

on

Cum poti izola eficient pardoseala din caramida a unei case vechi

22 iunie, 2018

Constructiile vechi realizate din caramida pot avea alte tipuri de plansee fata de casele clasice realizate pe structura de beton sau lemn. In acest sens, exista locuinte prevazute cu pivnita sau demisol, construite din caramida plina, al caror planseu este realizat sub forma de bolta. Inchiderea pardoselilor si amenajarea camerelor de deasupra acestor spatii era realizata in trecut cu materiale de umplutura si structuri usoare, din lemn sau placi aglomerate, facute la nivelul vremurilor respective. Unul dintre forumistii Misiunea Casa ne-a solicitat recent un sfat legat de o astfel de problema. Iata mesajul acestuia: „Am o camera de pivnita la care am inceput renovarile. Intre pivnita si camera nu este placa de beton, ci sunt bolti de caramida. Asa arata pardoseala, ca in imagini. Va rog…

mai mult >
on

Economisirea energiei: 8 lucrari pentru eficientizarea termica a locuintei

18 iunie, 2018

Preocuparea fata de tinerea sub control a facturilor lunare este un obicei in majoritatea locuintelor din Romania. De ani de zile, atat statul, cat si persoanele fizice, au inteles ca izolarea termica a blocurilor si a caselor reprezinta o masura vitala pentru reducerea costurilor si au actionat in consecinta. In acest articol ne vom concentra, insa, pe anveloparea completa a caselor si iti vom prezenta 8 tipuri de lucrari pe care trebuie sa le ai in vedere pentru o eficienta termica maxima a locuintei tale. 1. Pivnita Casele vechi pierd multa energie termica prin pivnita si prin spatiile de acces spre aceasta. O mare parte din vina o poarta tevile de incalzire si de apa calda neizolate, care actioneaza ca serpentine termice. De aceea, Regulamentul European referitor la economisirea energiei…

mai mult >
on

Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta

09 martie, 2018

Pentru ca vremea se incalzeste tot mai mult, incepem sa ne concentram atentia catre lucrarile exterioare, multe dintre ele puse in asteptare la inceperea sezonului rece. In acest sens, o intrebare a unui cititor a inspirat subiectul acestui articol: hidroizolarea unei terase deschise. “Am un apartament al carui dormitor are terasa deschisa deasupra, placata cu gresie fara nicio izolatie termica, iar cea hidro lasa de dorit, astfel ca atat in dormitor, cat si pe zidul exterior al terasei sunt infiltratii. Apa de ploaie si zapada topita baltesc acolo. Cum ar trebui procedat? Deasupra ar trebui sa fac izolatia hidro, iar in dormitor sa izolez tavanul cu vata minerala, sau atat hidro cat si termo se pot face pe exterior, deasupra?”, a fost mesajul primit de la cititorul nostru. Intr-o astfel…

mai mult >
on

Sfaturi generale despre termoizolarea cu polistiren

08 martie, 2018

Cand vine vorba despre termoizolarea locuintei in Romania, polistirenul expandat este cea mai des mentionata si utilizata solutie, in mare masura datorita pretului de achizitie mult mai scazut, comparativ cu al altor materiale cu acelasi rol. Cu toate ca anveloparile realizate cu acest material sunt destul de populare, exista in continuare cateva nelamuriri legate de montaj. Tocmai de aceea, este foarte importanta reamintirea pasilor inclusi in acest proces. In primul rand, trebuie lamurita confuzia creata in ceea ce priveste polistirenul extrudat si cel expandat. Primul este utilizat la termoizolarea soclurilor, pardoselilor, fundatiilor, acoperisurilor etc. In general, acolo unde rezistenta sa la compresiune, dar si lipsa capilaritatii, isi pot dovedi pe deplin eficienta. De cealalta parte,…

mai mult >
on

Poluarea fonica: cat de groasa trebuie sa fie izolatia pentru diverse niveluri de zgomot

09 februarie, 2018

Poluarea fonica este, cu certitudine, cea mai importanta sursa de stres pentru cei mai multi dintre locuitorii marilor orase. Tocmai de aceea, fonoizolarea cladirilor a devenit absolut necesara, cu masuri specifice fiecarei zone in parte. Placarea fonoizolanta prezinta marele avantaj ca poate fi aplicata in interiorul cladirii, dupa ridicarea peretilor. Astfel, pot fi utilizate urmatoarele materiale: vata minerala, gips carton, bureti fonoabsorbanti, pluta sau panouri acustice din carton ondulat si care contin nisip special. Cu cat stratul de izolatie este mai gros, cu atat nivelul zgomotului poate scadea cu pana la 70 de decibeli. Atat peretii (pe ambele fete), cat si tavanul si podeaua pot fi izolate fonic, pentru un rezultat cat mai eficient. Cum iti dai seama daca lucrarea a fost efectuata…

mai mult >