Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Montare panouri pentru termoizolarea la interior

Panouri cu izolatie pentru termoizolarea la interior

01 septembrie, 2016

Termoizolarea interioara, in sistemul de acum binecunoscut, presupune utilizarea placilor de gips-carton montate pe o structura de profile metalice specifice, adaugarea masei izolatoare realizata din vata minerala cu sau fara bariera de vapori, in functie de tipul aplicatiei. O alta optiune din aceeasi categorie cu solutia mentionata anterior este utilizarea unor panouri cu izolatie pentru repararea, renovarea si imbunatatirea aspectului peretilor. Este vorba de utilizarea unor produse realizate din placi de gipscarton ce au pe ele aplicata izolatie termica. Din punct de vedere constructiv, aceste panouri cu izolatie sunt realizate din doua straturi, unul din placa de gips-carton, iar cel de-al doilea din polistiren expandat, lipite intre ele. Formeaza astfel un panou izolator ce se gaseste…

mai mult >
Polistiren extrudat

Utilizarea polistirenului extrudat

27 iunie, 2016

Având în vedere modalitatea de producere - extrudare, plăcile din polistiren extrudat au o structura uniforma din celule închise, ceea ce le conferă anumite caracteristici tehnice specifice. Principalele caracteristic ale polistirenului extrudat sunt următoarele: - valoare scăzută a conductivităţii termice, bun izolator termic; - rezistenta mecanică excelentă, rezistenţă mare la tasare, suportă o forţă importantă pe unitatea de suprafaţă; - lipsa capilarităţii, ceea ce îl recomandă pentru aplicaţii în zone unde există apa sau vapori de apă; - rezistenta ridicata la umezeala, conferă posibilitatea de utilizare pentru izolarea fundaţiei casei; - rezistenta la cicluri (îngheţ - dezgheţ); - durabilitate ridicata; - rezistenta mare la difuzia vaporilor, nu permite…

mai mult >
Material izolant fonic

Imbunatatirea confortului fonic - solutii pentru peretii interiori, planseu si acoperis

28 mai, 2016

In articolul precedent am prezentat solutii pentru imbunatatirea confortului fonic al unei case inca din faza de proiectare, precum si cateva solutii pentru fatada. Continuam subiectul imbunatatirii confortului acustic al casei tale cu o serie de solutii ce vizeaza peretii interiori, planseul si acoperisul. Solutii pentru peretii interiori: - peretii interiori trebuie sa aiba o grosime mai mare de 8 centimetri; - realizeaza pereti cu structura dubla. Afla mai multe detalii despre peretii cu structura dubla din articolul Izolarea fonica a camerelor interioare dintr-o locuinta - limiteaza deschiderile din pereti si imbunatateste etanseitatea in zona golurilor de usi; - foloseste placaje cu panouri grele, de 10-15 kg/m2; - peretele dintre baie/spalatorie si dormitor are nevoie de o izolatie fonica…

mai mult >
Rola de vata minerala

Analiza comparativa intre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica - partea a doua

20 mai, 2016

Capacitatea de izolare, coeficientul de transfer termic (λ) Din punct de vedere al izolaţiei termice oferite de un material izolator termic, cu cât valoarea coeficientului de transfer termic (λ) este mai mic, cu atât materialul este mai bun izolator. Prin urmare, la alegerea sortimentului de vată necesar aplicaţiei, conform rezistentei termice minime stabilite prin normativ, trebuie să analizăm coeficientul de izolare termic corelat cu grosimea aleasă pentru izolaţie. Din acest punct de vedere există un sortiment mai bogat de produse faţă de vata bazaltică. Întâlnim produse de vată de sticlă cu λ ce variază în intervalul 0,032 W/mK până la 0,044 W/mK iar produsele din vată minerală bazaltică variază de la 0,035 W/mK până la 0,040 W/mK. Citeste prima parte a acestui…

mai mult >
Suluri de vata minerala (galbena)

Analiza comparativa intre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica - prima parte

20 mai, 2016

Nu de puţine ori ne întrebăm ce tip de vată mineral trebuie să alegem, mai ales că în magazinele de profil găsim o paletă destul de largă de produse. Răspunsul căutat trebuie să derive dintr-o analiză punctual a aplicaţiei pe care dorim sa o realizăm, fiecare proiect având specificul său. Spunem acest lucru pentru că, de pe o parte este important să identificăm cerinţele tehnice ale lucrării, fiind necesar să obţinem anumite rezultate în zona termică şi/sau fonică iar pe de altă parte trebuie îndeplinite anumite condiţii de rezistentă şi durabilitate. Nu putem obţine o lucrare de calitate şi în aceeaşi măsură cu o rezistentă şi durabilitate ridicate cu orice tip de produs, în orice aplicaţie. Trebuie să înţelegem că un sortiment de vata minerală…

mai mult >