Termoizolatii cu lana si canepa naturala

12 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tendinta pentru urmatorii ani devine din ce in ce mai clara. Designerii se intorc la materialele naturale, producatorii creeaza eco si clientii cumpara natural. Inclusiv in domeniul materialelor de constructii aceasta tendinta incepe sa isi faca tot mai mult simtita prezenta. Canepa este una dintre cele mai vechi plante de cultura si dincolo de utilizarea sa in industria de imbracaminte, a combustibililor si uleiurilor, mai nou a fost introdusa si in randul materialelor termoizolante pentru casa.
 
Companiile din Germania propun termoizolatiile cu canepa naturala, contribuind astfel la reducerea necesarului de energie pentru incalzirea sau climatizarea casei si implicit
Termoizolatie cu lana si canepa
termoizolatie-lana-canepa
pentru reducerea  emisiilor de dioxid de carbon. Thermo-Hanf® nu contine substante daunatoare mediului inconjurator, oferind omului productie pentru sanatatea sa atat in faza de productie, cat si in faza de montare a izolatiei. Producatorii garanteaza protectie impotriva inghetului pe timp de iarna si impotriva temperaturilor inalte in lunile de vara. In paralel, specialistii in termoizolari au demonstrat ca fibrele de canepa nu contin albumina, prin urmare un produs fabricat din acest material nu necesita tratamente impotriva moliilor si gandacilor. Este un material ideal pentru persoanele alergice si pentru cei care isi doresc o casa ecologica. Produsul este livrat sub forma de saltele sau role si este recomandat pentru izolarea acoperisului, peretilor si a pardoselii.
 
Dimensiunile materialului izolant trebuie astfel alese, incat sa se adapteze perfect specificului fiecarei aplicatii. De exemplu, in cazul unei mansarde se masoara distanta de gabarit dintre grinzi sau capriori, cu un supraadaos de cca. 2-3 cm care serveste la evitarea formarii puntilor termice. La straturile izolante cu grosimi sub 100 mm, saltelele trebuie prinse cu capse. Alchimea-Lana® este un alt produs ecologic realizat din lana de oaie prezent pe piata germana de mai bine de 10 ani. Suprafata flexibila si incretirea fibrelor de lana ofera atat caracteristicile termice foarte bune, cat si diminuarea cu succes a propagarii sunetului, in special prin pardoseli.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Adrian Andronache

19 noiembrie, 22:33

Imi doresc o casa ecologica, asa cum scrie si in articol. Ce preturi au solutiile dvs? saltelele de canepa si respectiv lana. Pretul pe metru cub, nu patrat, deoarece construiesc o casa pasiva.

Alte articole

Termoizolatie - greselile se platesc scump! Termoizolatie - greselile se platesc scump!
Incalzire cu sisteme alternative – folii pentru incalzire Incalzire cu sisteme alternative – folii pentru incalzire
Terasa circulabila - Lucrari de termohidroizolatii Terasa circulabila - Lucrari de termohidroizolatii
Infiltratii in beci - Hidroizolare si Termoizolare Infiltratii in beci - Hidroizolare si Termoizolare
Caracteristicile izolatiei cu spuma poliuretanica  si influenta asupra comportarii constructiei Caracteristicile izolatiei cu spuma poliuretanica si influenta asupra comportarii constructiei
Utilizarea polistirenului extrudat Utilizarea polistirenului extrudat

Vezi mai multe articole