Izolatia contra frigului: economii mari cu preturi mici

Izolatia contra frigului: economii mari cu preturi mici

20 noiembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In ziua de astazi confortul termic este un lucru firesc. Vrei sa te simti bine la tine acasa, vrei sa nu-ti fie frig si sa te coste cat mai putin, desi costurile cu energia cresc. Cum poti avea toate beneficiile unei locuinte calduroase la un cost redus? Exista o solutie. Cand consumi mai putin platesti mai putin. Vei spune ca mai putina caldura consumata insemna o diminuare a confortului, insa nu e neaparat asa. Izolatia contra frigului inseamna un consum mai mic, caldura mai multa si economii mai mari.

Nu stii de unde sa incepi?
Daca vrei sa simti cu adevarat diferenta, cel mai bun punct de plecare il reprezinta izolatia exterioara. Placarea peretilor exteriori cu polistirenul expandat sau extrudat genereaza o economie termica considerabila. Cum iti dai seama de acest lucru? Peretele de zidarie nu mai este supus contactului direct cu temperatura exterioara. Se poate observa foarte usor ca temperatura creste pe masura ce se avanseaza in interiorul stratului de izolatie. Daca ai o izolatie suficient de groasa, temperatura stratului de separatie dintre zidarie si izolatie va fi intotdeauna mai mare de zero grade. Poti sa spui adio peretilor inghetati!

Nu uita si de izolatia interioara
Am o veste buna pentru tine! Exista solutii moderne de termoizolatie la interior: placile de gipscarton cu polistiren la interior.
In afara de izolarea termica mai au o multime de alte avantaje:
- sunt usor de montat,
- poti sa le lipesti foarte simplu cu un adeziv pentru polistiren
- iti termoizolezi si iti finisezi peretii intr-un singur pas.
Vezi in acest catalog o multime de solutii pentru termoizolare la cele mai mici preturi.

Stai la casa?
Atunci trebuie sa stii ca pierderile cele mai mari de caldura au loc in zona podului. Pentru a le elimina ai nevoie de o termoizolatie eficienta. Cea mai potrivita si convenabila solutie este vata de sticla.
Ea este un material poros relizat din substante (in special sticla) care nu permit transferul termic. Fibrele de sticla au un diametru foarte mic, lucru care ajuta la imobilizarea aerului in interior si transforma vata intr-o adevarata ”patura” termica. In plus vata de sticla are o greutate redusa, calitati antifonice deosebite si este foarte rezistenta la foc  fiind un material cu adevarat ignifug.

Mici trucuri de izolatie
Exista mici “trucuri” care-ti pot aduce economii considerabile de caldura.
Stiai, de exemplu, ca o mare parte din caldura produsa de calorifere se pierde prin peretele din spatele lor? Pana acum nu aveai ce sa faci, dar acum ai la dispozitie folia refractara din aluminiu. Te costa putin, e usor de montat si iti directioneaza caldura spre interiorul camerei si astfel reduci enorm pierderile de caldura.

E arhicunoscut faptul ca zona ferestrelor este zona pe unde se pierde cea mai multa caldura chiar daca ai ferestre tip “termopan”. Dar se mai pot aduce imbunatatiri chiar si in aceasta zona. Foliile thermo-geam reprezinta cea mai recenta inovatie in domeniul termoizolatiei ferestrelor. Aceste folii sunt transparente, autoadezive si extrem de usor de aplicat. Dupa aplicare iti dai seama ca sunt acolo doar prin... economia pe care o faci cu caldura!

Iti dorim o iarna calduroasa si nu uita sa consulti catalogul de produse pentru izolatie contra frigului.

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Mircea G

26 noiembrie, 18:18

" E arhicunoscut faptul ca zona ferestrelor este zona pe unde se pierde cea mai multa caldura chiar daca ai ferestre tip “termopan”. Dar se mai pot aduce imbunatatiri chiar si in aceasta zona. Foliile thermo-geam reprezinta cea mai recenta inovatie in domeniul termoizolatiei ferestrelor " ...un citat din text !
Marea minune de folie " thermo-geam " cu TH , este de fapt banala folie de plastic pe care o punea mamaie iarna pe geamurile exterioare . Risul este si mare caci folia lu' mamaie izola mai bine deoarecea era prinsa pe toc nu doar pe cercevele .
Asa cum am sistinut tot timpul , nu putem neglija sau scapa de niste obiceiuri , metode si produse traditionale . Ca le pocim denumirea , ca le scriem cu " th " ...bla , bla ...nimic nou sub soare .
Problema este alta . Acest produs este intimplator pe piata noastra . El se vinde foarte bine in america si citeva state civilizate europene , unde lumea este batuta-n cap , nu stia de acest lucru , dar nu are nici fitele romanilor . Adica aia sint prosti dar nu ciufuti . La noi , prosti si ciufuti ...nu veti vedea pe cineva sa puna folie in geam . Nu gasesc postarea , dar stiu ca eu am scris de aceste metode alternative ...

ciocoiu nicoleta

24 noiembrie, 10:03

folia refractara din aluminiu. unde gasesc aceasta folie si cat costa de fapt /.

Alte articole

Termoizolatie - greselile se platesc scump! Termoizolatie - greselile se platesc scump!
Izolarea fonica Izolarea fonica
Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta
Termoizolarea suplimentara Termoizolarea suplimentara
Izolarea cu Lana de Lemn: De ce Romanii Au Nevoie de Produse in Care Sa Poata Avea Incredere Izolarea cu Lana de Lemn: De ce Romanii Au Nevoie de Produse in Care Sa Poata Avea Incredere
Tehnici moderne de izolare fonica pentru case: ce materiale sa alegi? Tehnici moderne de izolare fonica pentru case: ce materiale sa alegi?

Vezi mai multe articole