Top 5 tendinte pentru amenajarea unei gradini creative in 2018

02 mai, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Integrarea spațiului de locuit în natură continuă să câștige popularitate în 2018, cu tot mai mulți oameni care redescoperă plăcerea de a trăi în comuniune cu natura. Grădinăritul câștigă tot mai mult teren printre pasiunile tinerei generații, atât printre cei care sunt interesați de calitatea alimentației și își cultivă propriile legume, cât și printre cei care înțeleg efectele benefice asupra sănătății pe care petrecerea timpului în mijlocul naturii le poate aduce.

Utilizarea unor tehnologii inovatoare, cultivarea propriilor legume și plante și grija față de viețuitoarele din jurul grădinii sunt doar câteva dintre cele mai importante tendințe în grădinărit în 2018, spune Sarah Huf, arhitect peisagist GartenART, companie membră a grupului HUF HAUS.

Sufrageria verde

Pentru proprietarii caselor HUF HAUS, unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea casei lor este sentimentul de conexiune cu natura. Este un lucru de care arhitecții HUF țin cont în mod deosebit în procesul de proiectare al caselor și a spațiului din jurul lor, pentru a garanta crearea unui loc unde oamenii să se poată simți în legătură cu natura.

„Sufrageria verde” continuă să apară pe lista de dorințe a oamenilor, care își doresc să aibă un loc cât mai plăcut pentru petrecerea timpului liber. Există nenumărate opțiuni pentru amenajarea spațiului din jurul casei, cum ar fi covoarele și paturile pentru exterior, ce conferă atât confort, cât și un aspect luxuriant, sau terase din lemn și plăci ceramice (ca o alternativă la piatră), ce ajută la o tranziție mai naturală către interior. De asemenea, pot fi folosite spaliere din lemn și panouri pentru a asigura intimitatea grădinilor mai mici, fără a bloca spațiul și priveliștea.

Grădini digitalizate

Indiferent de dimensiunile grădinii, chiar și cei mai dedicați grădinari duc lipsă de suficient timp pentru a-și îngriji corespunzător oaza verde. Tehnologia salvează situația și ne face viața mai ușoară pentru ca noi să ne putem bucura de un spațiu verde care se întreține într-o anumită măsură singur.

Grădinile inteligente îi ajută până și pe cei mai presați de timp oameni să se bucure de grădina lor fără să fie necesar să dedice ore întregi de muncă pentru amenajarea spațiului verde. Mașinile de tuns iarba robotizate, sistemele automate de irigare și sistemele de iluminat pe bază de energie solară ne scutesc de o muncă obositoare și ne ajută să ne relaxăm, în timp ce temporizatoarele, senzorii de ploaie și aplicațiile ne sunt de mare ajutor pentru o menținere mai ușoară a grădinii.

Gătitul în aer liber

Pe măsură ce sezonul cald se apropie, grădina poate fi transformată într-un spațiu diversificat, ce poate fi utilizat ca o locație perfectă pentru a socializa, a găti împreună cu familia sau prietenii și a servi masa. Cererea pentru amenajarea bucătăriilor sau a unor locuri de gătit în aer liber a crescut în 2018. Pentru că ce este mai plăcut decât un moment de relaxare în grădină, la finalul unei zile lungi la birou, savurând o limonadă pe canapeaua din grădină sau o masă delicioasă în mijlocul naturii?

Sursă de hrană

Tot mai multe persoane acordă o atenție sporită hranei pe care o consumă, astfel că anul acesta am observat o creștere a popularității grădinilor pentru alimente. Fie că vorbim despre sere sau doar locuri îngrădite unde sunt plantate legume și ierburi, este evident că sursa acestora devine din ce în ce mai importantă pentru oameni. Specialiștii GartenART recomandă investiția în grădini pe paturi ridicate, o soluție ce ajută la prevenirea eventualelor dureri de spate.

Grijă pentru natură

Nu numai oamenii care sunt pasionați de grădinărit și de creșterea propriilor alimente manifestă un interes pentru bunăstarea florei și a faunei din jurul propriei grădini. Un trend care crește în 2018 este acela de a avea grijă de micile animale din jurul grădinii, iar tot mai mulți proprietari creează refugii și ascunzători pentru lilieci, păsări și albine sau bârloguri pentru arici. Aceste vietăți nu sunt doar drăguțe, ci ajută și la rărirea insectelor dăunătoare, de aceea mulți proprietari chiar încearcă să îi atragă în grădina lor pentru a ajuta la curățenie și la polenizare.

Sarah Huf s-a alăturat echipei HUF HAUS în 2007, după ce și-a terminat studiile în peisagistică la Universitatea Dresden-Pillnitz, Germania. În 2011, a preluat conducerea GartenART, companie ce face parte din grupul HUF, specializată în design profesional pentru grădini.

***

Despre GartenART

GartenART oferă servicii de planificare și design specializat pentru grădini. Serviciile lor includ o arie largă de activități, începând cu planificarea detaliată a proiectului și continuând cu selectarea plantelor, materialelor și finisajelor din grădină, și recomandări pentru lucrările de pavare a drumurilor și pentru sistemele de alimentare cu apă. Specialiștii GardenART se folosesc de cunoștințele despre design, sol, condiții meteo și alte informații despre mediul înconjurător pentru a crea grădini ce asigură o viață în armonie cu natura.

Despre HUF HAUS

HUF HAUS este liderul de piață în Europa în materie de arhitectură contemporană de tip post-and-beam. Compania produce aproximativ 100 de case în fiecare an (clădiri rezidențiale, precum și comerciale), dintre care aproximativ 40% sunt exportate la nivel mondial. În anul 2016, compania a avut un număr de 420 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro. Numele HUF HAUS reprezintă dedicarea și efortul unei familii, care continuă să opereze și să dezvolte o afacere de aproape 105 de ani, aflată astăzi la a treia generație de lideri.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bosch inregistreaza o crestere puternica in Romania si isi intareste angajamentul fata de educatie si CSR Bosch inregistreaza o crestere puternica in Romania si isi intareste angajamentul fata de educatie si CSR
INS: Numarul locuintelor finalizate in primul semestru a scazut cu 868 unitati, la 17.806 INS: Numarul locuintelor finalizate in primul semestru a scazut cu 868 unitati, la 17.806
Proprietarii de apartamente si reabilitarea termica urca piata polistirenului cu 10% - 24 Februarie 2009 Proprietarii de apartamente si reabilitarea termica urca piata polistirenului cu 10% - 24 Februarie 2009
Zece milioane de euro pentru 11 blocuri din Otopeni Zece milioane de euro pentru 11 blocuri din Otopeni
Casele nationalizate, pline de demnitari si de rudele lor Casele nationalizate, pline de demnitari si de rudele lor
Dezvoltatorii ieftinesc locuintele ca sa intre in Dezvoltatorii ieftinesc locuintele ca sa intre in "Prima casa" - 07 Iulie 2009

Vezi mai multe articole