Topul creditelor ipotecare

16 aprilie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Potrivit clasamentului realizat de revista „Capital“, creditul pentru locuinta de la ING Bank se claseaza pe primul loc.
 
Un imprumut ipotecar cu dobanda de numai 4% poate fi mai scump decat unul la care dobanda este peste 8%, releva suplimentul „Banci“ al revistei „Capital“ din aceasta saptamana. „Afisate cu caractere mari in reclame, dobanzile atractive ascund adesea comisioane care, insumate, ajung sa reprezinte si peste 70%-80% din totalul creditului“, se arata in suplimentul mentionat.
 
Populatia este interesata in primul rand de suma maxima pe care o poate imprumuta de la banca, potrivit studiilor realizate de firmele de cercetare de piata, si mai putin de costurile aferente creditului. Comisioanele sunt cele care fac insa diferenta si in privin- ta creditului maxim care poate fi obtinut. Marimea acestuia nu este influentata numai de veniturile celui care ia creditul, ci si de evaluarea pe care banca o face clientului.
 
Aceasta este realizata printr-un scoring complex alcatuit din 15-20 de criterii, fiecare cu cate patru-cinci variabile. Revista „Capital“ a dat note produselor ipotecare din oferta bancilor. ING Bank ofera cel mai bun ipotecar, potrivit clasamentului realizat de publicatie. Pe locurile urmatoare se claseaza ipotecare oferite de Alpha Bank si de BCR.
 
Cum s-au dat notele
 
Punctajul acordat de revista „Capital“ imprumuturilor ipotecare din oferta bancilor a avut in vedere o familie formata din doi adulti si un copil, care are venituri din salarii in valoare de 4.200 de lei. Criteriile care au stat la baza notelor date bancilor au avut in vedere suma maxima care poate fi imprumutata de o astfel de familie, dobanzile si comisioanele practicate de banci, dar si documentat ia ceruta clientilor si timpul in care institutiile de credit aproba imprumutul. Nota finala data fiecarei banci reprezinta media ponderata a punctelor, obtinuta la fiecare din aceste cinci criterii.
 
PREGATIRI
 
„Concurenta“ verifica bancile Consiliul
 
Concurentei va organiza, in luna mai, o licitatie pentru efectuarea unui studiu privind piata serviciilor bancare de retail, datele fiind necesare institutiei pentru realizarea unei analize sectoriale. Studiul are ca obiectiv determinarea aspectelor structurale si comportamentale care influenteaza concurenta pe piata bancilor de retail, incluzand forme de cooperare, conditii de concurenta si intrare pe piata.
 
Sursa: Evenimentul zilei

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

credite credite
PowerUp! by InnoEnergy, cea mai mare competitie a start-upurilor Cleantech, da startul unei noi serii de inscrieri in Romania PowerUp! by InnoEnergy, cea mai mare competitie a start-upurilor Cleantech, da startul unei noi serii de inscrieri in Romania
ROCKWOOL este partener al proiectului EFdeN care va reprezenta Romania la Solar Decathlon 2018 ROCKWOOL este partener al proiectului EFdeN care va reprezenta Romania la Solar Decathlon 2018
Ansamblu rezidential langa Gradina Botanica Ansamblu rezidential langa Gradina Botanica
Bucataria Electrolux - Un spatiu culinar unde creativitatea si functionalitatea primeaza Bucataria Electrolux - Un spatiu culinar unde creativitatea si functionalitatea primeaza
Produse la preturi practic de nerefuzat in cel mai nou catalog Praktiker Romania Produse la preturi practic de nerefuzat in cel mai nou catalog Praktiker Romania

Vezi mai multe articole