on

Unde ar trebui sa construiesti o casa?

26 mai, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Decizia de a construi o casă nu este ușoară. Totuși, dacă te-ai hotărât asupra acestei soluții, trebuie să știi că nu te așteaptă doar multă muncă, ci și căutarea unor soluții adecvate. Ținând cont de faptul că s-ar putea să te simți anxios, mai jos sunt câteva lucruri la care cu siguranță te vei gândi. În continuare sunt câteva informații utile care te vor ajuta să iei cele mai bune hotărâri.


La țară sau la oraș – aceasta este întrebarea!
 

Odată ce te-ai decis să construiești o casă, trebuie să alegi locația potrivită. Prin urmare, înainte de a cumpăra un teren, gândește-te dacă preferi să locuiești în oraș sau la țară. Mai jos sunt prezentate avantajele și dezavantajele ambelor imobile.
 

O casă în oraș oferă în primul rând:
 

• acces mai ușor la magazine, școli, centre de sănătate și alte clădiri publice;
• naveta mai ușoară;
• cost mult mai mare de construire și întreținere a unei case;
• adesea mai puține spații verzi.

 

Dacă decizi să îți construiești o casă la țară, trebuie să ții cont de:
 

• navetă ulterioară, de exemplu spre serviciu sau la școală;
• infrastructură adesea mai puțin dezvoltată;
• mai multă verdeață și o legătură mai strânsă cu natura;
• posibilități mai mari de relaxare și liniște;
• parcele mai mari și mai ieftine.

 

După cum poți vedea mai sus, există avantaje și dezavantaje pentru ambele soluții. Trebuie să reții că alegerea designului final depinde în mare măsură și de locul în care îți vei construi casa. În acest caz, nu este vorba doar de dimensiunea casei și a parcelei, ci și de spațiul suplimentar care va trebui să apară în anumite cazuri, de exemplu pentru depozitarea proviziilor. Locuind într-un sat, mai ales unul foarte departe de oraș, vei merge mai rar la magazine și astfel - vei face mai multe cumpărături care trebuie depozitate undeva. Prin urmare, ține întotdeauna cont de încăperi precum cămară, garaj sau subsol.
 

Ce să iei în considerare când calculezi bugetul pentru construirea unei case?
 

Când știi răspunsul la întrebarea de mai sus, este timpul să estimezi costurile care vor trebui suportate pentru a construi casa visată. Acesta este momentul în care trebuie să-ți confrunți visele cu bugetul pe care îl vei avea.

Probabil că pentru multe calcule va fi o diferență clară față de realitate, dar este mai bine să știi imediat ce îți poți permite și la ce va trebui să renunți.
 

Pentru a-ți face o idee la ce ar trebui să te aștepți, iată costurile de bază pe care nu le vei evita:
 

• prețul proiectului;
• cumpărarea unui teren;
• materiale de construcții
• costul echipajului de construcție;
• costurile îndeplinirii tuturor formalităților legate de construcția casei.

 

Dacă estimarea tuturor cheltuielilor pe cont propriu este prea mult pentru tine, poți încredința această etapă unui arhitect cu experiență sau unei firme de construcții, care au mult mai multă experiență când vine vorba despre case de vanzare. Această soluție îți va permite să obții o imagine de ansamblu asupra situației cu care va trebui să te confrunți.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

IMMOFLUX. Un CRM pentru agentii de succes pasionati de industria imobiliara IMMOFLUX. Un CRM pentru agentii de succes pasionati de industria imobiliara
Sediu nou pentru Hidroelectrica Sediu nou pentru Hidroelectrica
Consultantul Imobiliar - Partenerul de Încredere în Tranzacțiile Imobiliare: Cum facem Legătura între Vise și Realitate? Consultantul Imobiliar - Partenerul de Încredere în Tranzacțiile Imobiliare: Cum facem Legătura între Vise și Realitate?
The Art of Real Estate – un eveniment de anvergură care va îmbunătăți experiența de tranzacționare și viața a milioane de români The Art of Real Estate – un eveniment de anvergură care va îmbunătăți experiența de tranzacționare și viața a milioane de români
Analiza Wizmo.ro si RE/MAX Grup de Lux: apartamentele neconventionale si casele care pot acomoda sedii de firme, printre cele mai atractive investitii imobiliare in 2018 Analiza Wizmo.ro si RE/MAX Grup de Lux: apartamentele neconventionale si casele care pot acomoda sedii de firme, printre cele mai atractive investitii imobiliare in 2018
Wizmo.ro: Apartamentele cu 2 camere au inregistrat cele mai multe anunturi de vanzare si inchiriere in 2017 Wizmo.ro: Apartamentele cu 2 camere au inregistrat cele mai multe anunturi de vanzare si inchiriere in 2017

Vezi mai multe articole