Valea Oltului concureaza la pret Valea Prahovei

17 iulie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Un teren pentru casa intr-o statiune de pe Valea Oltului costa intre 25 si 120 de euro/metru patrat.
Valea Oltului devine un concurent serios pentru Valea Prahovei pe segmentul terenurilor pentru case de vacanta. Motivul il reprezinta oferta consistenta si preturile ceva mai mici. Astfel, daca pe Valea Prahovei preturile terenurilor variaza de la 20-28 la 300 de euro metrul patrat, in valea Oltului preturile sint intre 25 si 120 de euro/mp. In cazul ultimelor este vorba despre preturi cerute pe parcele cu suprafete intre 500 si 1.000 mp.
Agentii imobiliari spun ca se observa o crestere a cererii si pentru alte statiuni din judetul Vilcea. „Cererea de terenuri a crescut cu aproximativ 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut in statiunile Calimanesti, Caciulata, Olanesti si Govora“, spune Mihai Stanculescu, Broker/Owner la compania imobiliara Realpro. „Potential exista, si, cel putin in ceea ce priveste Bucurestiul, eu cred ca este alternativa la Valea Prahovei, in conditiile in care distanta fata de aceasta zona este de putin mai mult de 200 de kilometri. Zona este foarte frumoasa si este mult mai aerisita decit Valea Prahovei“, spune Liviu Ureche, Certified International Properties Specialist.
Cea mai mare cerere de terenuri pentru case de vacanta se inre-gistreaza pentru zona Calimanesti-Caciulata. Aici, in cazul terenurilor intravilane, de 500 mp, pretul cerut de proprietarii este de 100-120 de euro/mp. Tot pe Valea Oltului se gaseste si o varianta mai ieftina: Voineasa. In aceasta zona, pretul este cuprins intre 25 si 50 de euro/mp. In alte doua statiuni cunoscute din judetul Vilcea, Govora si Olanesti, preturile terenurilor sint mai mari decit in Voineasa. Astfel, in Govora, conform agentilor imobiliari din Vilcea, pretul este de 50-100 de euro/mp, in vreme ce in Olanesti se ajunge la 25-100 de euro/mp. „Investitorii isi vor indrepta interesul din ce in ce mai mult spre aceasta zona si din cauza faptului ca in statiunile de pe Valea Prahovei preturile au explodat“, mai spune Mihai Stanculescu.
Cele mai bune preturi de pe Valea Prahovei sint in Comarnic - 20 de euro/mp, iar cele mai scumpe sint in Predeal - 229 de euro/mp. In localitatile Breaza si Cornu, metrul patrat de teren se vinde cu un pret mediu de 28 de euro, iar in Cimpina, un metru patrat de teren costa 58 de euro. Terenurile mai scumpe sint in Sinaia, unde metrul patrat de teren se comercializeaza cu 188 de euro, in Busteni, unde acesta costa 179 de euro, precum si in Azuga, unde se ajunge la aproximativ 137 de euro metrul patrat de teren intravilan. Daca terenurile stau bine la infrastructura si utilitati, preturile pot fi mai mari cu peste 100%. Astfel, se poate ajunge ca un teren in Sinaia sa coste 381 de euro/mp, iar in Busteni, 289 de euro/mp.
Preturi de oras
In municipiul Rimnicu Vilcea, preturile terenurilor centrale si semicentrale s-au dublat in ultimul an, conform agentiei Realpro. In zonele periferice, preturile au crescut cu 30%. In zona centrala a orasului Rimnicu Vilcea preturile variaza intre 900 si 1.000 de euro/mp, iar in zona semicentrala sint intre 400 si 600 de euro/mp. In ceea ce priveste zonele periferice ale orasului, aici preturile terenurilor sint de 150-200 de euro/mp.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Prima casa poate fi o vila langa Bucuresti - 09 Iunie 2009 Prima casa poate fi o vila langa Bucuresti - 09 Iunie 2009
FABRICAT IN ROMANIA - IMPREUNA PENTRU AFACEREA TA FABRICAT IN ROMANIA - IMPREUNA PENTRU AFACEREA TA
Apartamente pentru orfani Apartamente pentru orfani
Legea asigurarii obligatorii a locuintelor poate fi amanata din nou din motive electorale Legea asigurarii obligatorii a locuintelor poate fi amanata din nou din motive electorale
Proprietarii care schimba caloriferele iarna platesc consumul necesar reumplerii instalatiei Proprietarii care schimba caloriferele iarna platesc consumul necesar reumplerii instalatiei
AMENAJARI INTERIOARE: Culori pastelate pentru incaperi - 19 Mai 2009 AMENAJARI INTERIOARE: Culori pastelate pentru incaperi - 19 Mai 2009

Vezi mai multe articole