vanzari

12 august, 2005

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

Locuinte vandute la pret de centrala termica

 

Un control efectuat de juristi din cadrul Prefecturii Ialomita a scos la iveala ca persoanele aflate in fruntea institutiei au incalcat grosolan prevederile legale, interpretand dupa bunul plac Legea nr. 61/1990, cea care le dadea dreptul celor care au avut repartitie pana in 1989 sa isi cumpere locuintele in care stateau cu chirie. Corpul de control a stabilit ca, in sapte cazuri, vanzarile de locuinte s-au facut fara ca dosarul depus sa contina toate actele necesare. In alte cinci situatii, primaria inchiriase locuinte intre anii 1999 si 2004 unor persoane aflate in situatii speciale, dupa care le-a instrainat la pretul de 24 de milioane de lei bucata, cu mult sub cel real la data tranzactiei. De una dintre tranzactii a beneficiat actualul vicepresedinte al organizatiei judetene PSD. Aurel Chelbea, pe vremea aceea inspector-sef scolar, a primit cu chirie, pe 19 februarie 2002, un apartament cu doua camere situat intr-o zona centrala, cu titlu de locuinta de serviciu si asupra careia avea drept de folosinta timp de doi ani. Numai ca, in februarie 2003, renunta la apartament in favoarea nepotului sau, Cristian Chelbea, invocandu-se, in mod eronat, expirarea contractului incheiat intre inspectorul Chelbea si Primaria Slobozia. La scurt timp, desi nu avea acest drept, noului chirias i se vinde apartamentul cu pretul de 24 de milioane de lei, in conditiile in care pe piata libera o locuinta similara costa, la acea data, cel putin 500 de milioane lei vechi. Primarul Gabi Ionascu, viceprimar la vremea tranzactiilor cu locuintele aflate in patrimoniul institutiei si coleg de partid cu Aurel Chelbea, sustine ca apartamentele s-au vandut cu respectarea legislatiei in vigoare. Este parerea prefectului ca s-au vandut in mod ilegal. "Este un singur lucru de contestat si anume cazul Chelbea, cu privire la modul in care s-a schimbat contractul de locuinta de serviciu cu un contract de inchiriere pe numele nepotului sau. Dar legea a fost respectata." Ionel Gheorghisor, purtatorul de cuvant al prefecturii, spune insa ca, daca Primaria Slobozia nu va lua masuri in cel mai scurt timp, va fi inaintata o plangere organelor de cercetare penala, pentru tragerea la raspundere a persoanelor aflate in conducerea institutiei care au acceptat vanzarile de locuinte la pretul de numai 24 de milioane de lei bucata.

 

(Evenimentul Zilei)

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casele de bani gata Casele de bani gata
Prima Deschidere HA.RO in Tara – Urmeaza Timisoara si Bucuresti si Online in Toata Tara! Prima Deschidere HA.RO in Tara – Urmeaza Timisoara si Bucuresti si Online in Toata Tara!
Albastru Atemporal, votat Culoarea Anului 2018 in Romania Albastru Atemporal, votat Culoarea Anului 2018 in Romania
Bancile nu mai accepta ca garantie proprietatile imobiliare - 04 Februarie 2009 Bancile nu mai accepta ca garantie proprietatile imobiliare - 04 Februarie 2009
Primul targ imobiliar virtual: Stai acasa, iti bei cafeaua si vorbesti pe chat cu dezvoltatorii! Cum ti se pare? Primul targ imobiliar virtual: Stai acasa, iti bei cafeaua si vorbesti pe chat cu dezvoltatorii! Cum ti se pare?
Termoelectrica se duce pe capul primarilor Termoelectrica se duce pe capul primarilor

Vezi mai multe articole