on

ROCKWOOL anunta obiective ambitioase in materie de decarbonizare globala

08 decembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

ROCKWOOL primeste aprobare independenta pentru noi obiective de decarbonizare ca urmare a initiativei Science Based Targets (Obiective bazate pe stiinta, SBTi), a carei abordare ne va consolida si mai mult pozitia de companie cu emisii negative nete de carbon

 

ROCKWOOL, cel mai mare producator mondial de produse de tip vata minerala bazaltica, anunta obiective de decarbonizare globale ambitioase, bazate pe stiinta, care au fost verificate si aprobate de initiativa Science Based Targets (SBTi).

 

Elementele-cheie ale planurilor de decarbonizare ale ROCKWOOL includ:

 

  • Reducerea emisiilor absolute de gaze cu efect de sera din fabrica cu 38% pana in anul 2034 (fata de anul de referinta 2019) [1]

 

  • Reducerea emisiilor absolute de gaze cu efect de sera care nu provin din fabrica cu 20% pana in anul 2034 (fata de anul de referinta 2019)[2]

 

Aceste obiective de reducere a emisiilor absolute care completeaza obiectivele noastre de durabilitate existente, echivaleaza cu o reducere ambitioasa cu o treime a emisiilor de gaze cu efect de sera pe ciclu de viata ROCKWOOL (Domeniile de aplicare 1, 2 si 3) pana in anul 2034, asigurand in acelasi timp reducerea continua a intensitatii carbonului (carbon emis pe tona produsa) a productiei noastre.

 

 

Directorul General Executiv al Grupului ROCKWOOL, Jens Birgersson, afirma: „Suntem mandri ca suntem printre putinele companii de productie cu consum intensiv de energie ale caror obiective de reducere a emisiilor bazate pe stiinta au fost verificate si aprobate de SBTi. Aceste noi obiective au ca fundament faptul ca suntem deja o companie cu emisii negative nete de carbon. Desi nu foarte multe companii pot face aceasta afirmatie, stim, de asemenea, ca nu este suficient, motiv pentru care ne-am asumat acest traseu ambitios de decarbonizare”.

 

Aducand precizari referitor la angajamentul de decarbonizare al ROCKWOOL, Jens Birgersson continua, „Atingerea acestor obiective de reducere a emisiilor va reprezenta un pas important in realizarea ambitiei globale de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera ale societatii la zero net pana in 2050. Demonstrand ca o companie de productie cu consum intensiv de energie poate atinge aceste obiective, speram sa ii inspiram pe ceilalti sa ia masuri pentru a contribui la crearea unui viitor mai verde si mai durabil”.

 

Alberto Carrillo Pineda, Director, Science Based Targets din cadrul CDP, unul dintre partenerii initiativei Science Based Targets, afirma, „Felicitam Grupul ROCKWOOL pentru ca sunt lideri in sectorul lor prin initiativa Science Based Targets care aproba obiectivele lor de reducere a emisiilor! Prin stabilirea unor obiective bazate pe cercetarea climatica, Grupul ROCKWOOL isi pregateste succesul in tranzitia catre o economie neta-zero”.

 

Noile angajamente de decarbonizare se bazeaza pe statutul existent al ROCKWOOL in calitate de companie cu emisii negative nete de carbon (CO2e), intrucat, pe durata utilizarii sale, produsul de izolare pentru constructii ROCKWOOL vandut in 2019 va economisi de 100 de ori carbonul emis pentru productia sa[3]. Abilitatea de a recicla infinit vata minerala bazaltica fara pierderi in materie de performanta o deosebeste, de asemenea, de materialele de constructie nereciclabile care altfel, trebuie incinerate, rezultand emisii la sfarsitul ciclului de viata. Reciclarea vatei minerale bazaltice in cadrul fabricilor noastre contribuie la reducerea emisiilor de carbon aferente productiei.

 

 

Bazandu-ne pe eforturile noastre de zeci de ani de imbunatatire a eficientei energetice a propriilor operatiuni, reducerea emisiilor directe din productia noastra reprezinta un punct-cheie al inovatiei noastre tehnologice. De exemplu, dezvoltam o tehnologie de topire electrica la scara larga, bine adaptata mediului inconjurator in tarile in care reteaua electrica prezinta deja un nivel scazut de carbon. Din acest motiv, am ales fabrica noastra din Moss, Norvegia, pentru a testa ceea ce va deveni cel mai mare topitor electric din industrie. Odata cu lansarea noului topitor, emisiile de carbon ale fabricii Moss se vor reduce cu aproximativ 80%.

 

Pe masura ce continuam decarbonizarea, numaram deja beneficiile investitiilor substantiale in tehnologia de topire flexibila din punct de vedere al combustibilului care ne permite sa trecem de la carbune la combustibili mai putin consumatori de carbon precum gazul natural sau biogazul, in unitatile in care aceasta tehnologie este utilizata. Pe langa adoptarea gazelor naturale in anul 2020 in cazul celor doua fabrici daneze si a biogazului certificat neutru pentru clima in anul 2021, vom converti si una dintre fabricile noastre din Polonia la gaze naturale in anul 2021 si vom incepe operatiunile la noua noastra unitate in constructii din Statele Unite cu gaze naturale in loc de carbune. Ne propunem sa transformam alte fabrici folosind aceasta tehnologie de topire flexibila din punct de vedere al combustibilului de la carbune la gaz in urmatorii cativa ani.

 

In viitor, aspectele invatate din aceste inovatii multiple si eforturile noastre continue de eficienta energetica vor fi aplicate pentru alte unitati de operatiuni globale ale ROCKWOOL.

 

SBTi este o initiativa comuna a CDP, UN Global Compact (Pactul Global al Natiunilor Unite, UNGC), World Resources Institute (Institutul Mondial pentru Resurse, WRI) si WWF (Fundatia Mondiala a Naturii) a caror misiune este de a spori ambitia corporativa cu privire la actiunile climatice prin mobilizarea companiilor pentru a stabili obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera in concordanta cu cerintele bazate pe stiinta pentru a limita incalzirea globala la mai putin de 1,5°C/2°C in comparatie cu temperaturile preindustriale.


[1] Obiectivul de 38% acoperă emisiile din Domeniile de aplicare 1 și 2

[2] Obiectivul de 20% acoperă emisiile din Domeniul de aplicare 3

[3] Inclusiv emisiile generate în amonte de la extracția și transportul de materii prime și combustibili

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dezastru termic Dezastru termic
Cum e in casa la Mark Zuckerberg, detinatorul Facebook Cum e in casa la Mark Zuckerberg, detinatorul Facebook
"Prima Casa" a confirmat asteptarile si a condus la cresteri de pret de 10-15% - 27 Iulie 2009
Saint-Gobain continua sa investeasca in proiecte sociale alaturi de Habitat for Humanity Romania si MagiCamp Saint-Gobain continua sa investeasca in proiecte sociale alaturi de Habitat for Humanity Romania si MagiCamp
CESAROM lanseaza 25 de colectii noi de gresie si faianta si anunta tendintele anului in amenajarea locuintelor CESAROM lanseaza 25 de colectii noi de gresie si faianta si anunta tendintele anului in amenajarea locuintelor
Redevco: Piata imobiliara este supraincalzita Redevco: Piata imobiliara este supraincalzita

Vezi mai multe articole