Vedeti aici harta preturilor la locuinte pe o arie de 45 km in jurul Bucurestiului

29 septembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Daca pretul mediu al locuintelor din imediata vecinatate a Capitalei ajunge la 890 euro/mp, el scade aproape la jumatate cu cat distanta de metropola creste, media preturilor cerute in localitatile situate la 25 km distanta de Bucuresti fiind de 466 euro/mp, conform unui studiu realizat de dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor.
 
Sudiul ia in considerare o zona ampla aflata in vecinatatea municipiului Bucuresti, constituita sub forma a trei Inele definite prin alaturarea suprafetelor administrative ale diverselor localitati (comune, sate sau chiar orase ce intra in componenta judetelor Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Dambovita). Primul Inel se intinde pana la aproximativ 15 km distanta de limita administrativa a Bucurestiului, cel de-al 2-lea Inel cuprinde arealul dintre 15 si circa 25 de km fata de aceasta limita, iar cel de-al 3-lea Inel se intinde intre 25 si aproximativ 45 de km distanta de la granita administrativa a Capitalei.
 
Studiul dezvoltatorului imobiliar se bazeaza pe analiza a 3.186 de anunturi unice de vanzare publicate de la inceputul anului pana in prezent, dar si pe oferta de apartamente, ceva mai saraca, reflectata de cele 794 de anunturi unice publicate.
 
Localitatile cele mai exclusiviste din punct de vedere al pretului mediu cerut pe metru patrat util la vilele din Inelul 1 sunt: Pipera (1.634 euro/mp), Tunari (1.041 euro/mp), Otopeni (1034 euro/mp), Popesti Leordeni (966 euro/mp) si Voluntari (937 euro/mp), care sunt mai scazute decat media de 2.084 euro/mp solicitata la casele amplasate in Sectorul 1 din Bucuresti. Cele mai accesibile localitati din Inelul 1, in ceea ce priveste pretul mediu al locuintelor la curte, sunt: Jilava (637 euro/mp), Magurele (701 euro/mp), Chiajna (726 euro/mp), Domnesti (743 euro/mp) si Pantelimon (763 euro/mp).
 
In Inelul 2, localitatile cu cel mai ridicat pret mediu pe metru patrat in cazul vilelor sunt: Saftica (1.198 euro/mp), Corbeanca (984 euro/mp), Balotesti (894 euro/mp), Cernica (857 euro/mp) si Moara Vlasiei (784 euro/mp), care sunt mai scazute decat media de 1.402 euro/mp solicitata de vanzatori pentru o casa amplasata in Sectorul 2. Cele mai accesibile preturi sunt in: Darasti Ilfov (360 euro/mp), Joita (366 euro/mp), Mihailesti (409 euro/mp), Gradinari (424 euro/mp) si Comana (453 euro/mp).
 
In Inelul 3, localitatile in care se inregistreaza cel mai ridicat pret mediu pe metru patrat la vile sunt: Snagov (976 euro/ mp), Ciolpani (769 euro/mp), Fundeni (720 euro/mp), Pasarea (664 euro/mp), Peris (651 euro/mp), care sunt mai scazute decat media de 1.059 euro/mp solicitata de vanzatori pentru casele din Sectorul 6. De cealalta parte se situeaza localitatile: Mihai Bravu (183 euro/mp), Valea Dragului (188 euro/mp), Dorobantu (213 euro/mp), Gostinari (241 euro/mp) si Malu Spart (243 euro/mp), unde se inregistreaza cele mai mici preturi medii pe metru patrat util pentru vilele scoase la vanzare in acest Inel.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Atmosfera pe zona imobiliara a devenit mai sobra in prezent, fata de prima jumatate a anului, spune directorul regional al Chayton Capital Atmosfera pe zona imobiliara a devenit mai sobra in prezent, fata de prima jumatate a anului, spune directorul regional al Chayton Capital
Targul si Seminarul "Uleiului de Palmier“ O premiera pentru Romania Targul si Seminarul "Uleiului de Palmier“ O premiera pentru Romania
Miele aduce in Romania masina de spalat rufe cu uscator incorporat si dozare automata a detergentului Miele aduce in Romania masina de spalat rufe cu uscator incorporat si dozare automata a detergentului
"Blat" la pretul apartamentelor noi
Avem o noua lege pentru promovarea energiei regenerabile. Cat ne va costa energia curata? - 09 iulie 2010 Avem o noua lege pentru promovarea energiei regenerabile. Cat ne va costa energia curata? - 09 iulie 2010
Credite imobiliare pe 40 de ani Credite imobiliare pe 40 de ani

Vezi mai multe articole