Viata la bloc, in apartamente de milioane de euro

18 august, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cel mai scump penthouse din Capitala costa 2 milioane de euro. Altul, de 1, 5 milioane de euro, este scos la vanzare inca de anul trecut.
 
În anii ’80, doar din ochi, Ceausescu facea sa se evapore mii de case pentru a construi "penthouse-uri" oamenilor muncii: "Tovarasi, aici sa facem blocuri!". Iar pentru ca prosperitatea "republicii noastre socialiste" o cerea, rasareau peste noapte macarale, bludozere care ramau la temelie si masini care carau pamantul la marginea orasului. În cateva luni, ca furnicile, in sir indian, vedeai cum intra in bloc mese, scaune, un recamier si in cel mai fericit caz o biblioteca din lemn masiv ramasa mostenire de la bunica.
 
 Între timp, pe ici colo, lucrurile s-au mai schimbat. Nu mai faci rand pe liste ca sa primesti casa si nici nu poti sa te mai plangi ca nu ai dreptul sa-ti cumperi un apartament precum cei din Paris, Berlin sau Roma.
 
Zona umfla pretul
 
Cum contul gras din banca se cere cheltuit, trebuie neaparat sa-i faci o vizita celui mai scump penthouse din Romania. Potrivit site-ului imobiliare.ro, cel mai mare de profil, costa 2 milioane de euro, e in Capitala si are vedere spre parcul Herastrau. "E pe Soseaua Nordului, una dintre cele mai cautate zone rezidentiale de lux . Printre punctele forte si de atractie ale acestei zone trebuie sa specificam, in primul rand, parcul Herastrau, aflat in imediata vecinatate, restaurantele de lux si terasele elegante din imprejur, imobilele de locuinte cu arhitecturi moderne si deosebite", ne-a explicat Eliza Dragomir, reprezentat al Perfect Casa, agentia care se ocupa de vanzarea penthouse-ului.
 
Living cat un apartament cu trei camere
 
Agentul care se ocupa de vanzarea imobilului mai spune si ca ai avea avantajul faptului ca centrul orasului si mai multe zone comerciale sunt la indemana. Penthouse-ul se afla la ultimele etaje, 5 si 6, intr-un imobil contruit in anul 2007. Suprafata totala este 350 mp, in care sunt compartimentate: un living cu loc de luat masa de 70 mp (cam cat un apartament cu 3 camere), o bucatarie de 15 mp si 4 dormitoare, fiecare de 20 mp. Cei care il vand spun ca apartamentul este foarte aerisit, cu spatii largi si luminos datorita ferestrelor mari. Cei care vor sa se mute in aceasta casa nu trebuie sa mai investeasca decat in mobilier. Finisajele sunt de lux si toate componentele care intra in dotarile casei poarta semnatura unor branduri renumite in domeniu. La etaj se ajunge printro scara interioara. Sus e o terasa de unde se poate admira parcul Herastrau si Piata Presei. Tot de aici se poate admira apusul soarelui.
 
Monaco: 308 milioane de dolari
 
 Pe urmatorul loc, la distanta de 500 de mii de euro, e un apartament situat tot in zona Herastrau. Acesta e scos la vanzare de proprietari de cel putin un an si inca nu si-a gasit cumparator. Costa 1, 5 milioane de euro, are o suprafata utila de 436 mp, impartita in 5 camere, 5 bai si doua balcoane. Viitorii proprietari ar putea avea la dispozitie si patru locuri de parcare. E complet mobilat si utilat, de la fier de calcat pana la cuptor cu microunde si televizor.
 
Însa pare un mizilic pe langa cel mai scump penthouse din lume. În luna septembrie a anului trecut, la o saptamana dupa ce in Londra se vanduse un apartament cu 220 de milioane de dolari, un miliardar a hotarat sa-si subtieze conturile pentru a se instala pe primul loc in ceea ce priveste cel mai scump penthouse. A dat 380 de milioane de dolari pentru un apartament in Monaco.
 
Penthouse-ul achizitionat de un seic are doua biblioteci imense, e dotat cu piscina la etaj si o terasa imensa cu verdeata, o camera de distractii cu biliard, cinema, jaccuzi si spa. De asemenea, exista si o camera unde se pot tine conferinte. Numai renovarea a costat aproximativ 40 de milioane de dolari. Pe plafon sunt aplicate frunze din foita de platina.
 
PE JUDETE
 
 Cele mai scumpe apartamente
 
 IASI
205.000 euro. Situat in zona ultracentrala, apartamentul are 4 camere, 3 balcoane, iar suprafata totala este de 185 mp. Se afla la etaj intermediar, intr-un bloc tip vila, construit in 1995. Printre dotari se afla centrala termica, 2 aparate de aer conditionat, gresie, faianta, tamplarie din lemn masiv, mobilier din lemn masiv, bucatarie mobilata si utilata.
 
CLUJ
300.000 de euro. Apartamentul este situat la etajul 4 al unui imobil nou, cu orientare sudica si panorama spre dealul Feleac. Este compus din 4 dormitoare, living room, bucatarie, 2 bai, 2 balcoane si o terasa, cu o suprafata totala utilia de 183 mp si o terasa de 80 mp. Este mobilat si are toate utilitatile la standarde moderne.
 
TIMISOARA
350.000 euro. Este situat in palatul Dauerbach si are balcon cu vedere in Piata Operei. Imobilul a fost contruit in 1913, in stil art nouveau si a fost amenajat in 2008. Apartamentul are 2 intrari si poate fi impartit in doua. Are 2 centrale termice, 4 bai, bucatarie. În prezent este folosit ca sediu de firma.
 
CONSTANTA
399.000 euro. Apartamentul este complet mobilat, are doua livinguri, 4 dormitoare, 4 grupuri sanitare, o bucatarie, doua terase de 14 mp fiecare, 8 dressing-uri. La intrarea in apartament si in bai s-a montat marmura pe par doseala. Este supravegheat cu sistem de alarma, iar la garaj exista telecomanda. Toate materiale de finisare au fost aduse din Statele Unite.
 
BRASOV
599.000 euro. Apartamentul este situat in Centrul Vechi al orasului, in zona Avram Iancu. Penthouse-ul are 300 mp si este situat intr-un imobil de 8 etaje, construit in 2007. Are 4 camere, 3 bai si 2 balcoane. E utilat complet, de la mobilier, uscator de par si sandwich maker, pana la aspirator si fier de calcat. Proprietarul are la dispozitie si doua locuri de parcare in garajele blocului.
 
Sursa: imobiliare.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Credite imobiliare pe 40 de ani Credite imobiliare pe 40 de ani
Amplasarea constructiilor in zona cursurilor de apa Amplasarea constructiilor in zona cursurilor de apa
BNP Paribas vrea sa intre pe piata creditelor ipotecare BNP Paribas vrea sa intre pe piata creditelor ipotecare
S-a lansat prima platforma tip marketplace din Romania dedicata constructiilor S-a lansat prima platforma tip marketplace din Romania dedicata constructiilor
Forever Pipe investeste 4,5 mil. euro intr-un nou material termoizolant Forever Pipe investeste 4,5 mil. euro intr-un nou material termoizolant
Energie - Accizele scumpesc viata romanilor Energie - Accizele scumpesc viata romanilor

Vezi mai multe articole