Vopseaua de cursa lunga

19 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fiecare dintre noi doreste sa gaseasca cele mai bune si, de ce nu, cele mai ieftine produse cu care sa isi finiseze locuinta. Dar, de multe ori, alegerea este mult mai complicata decat pare. Tocmai de aceea noi v-am prezentat cele mai cunoscute produse folosite in amenajarea interiorului si care sunt disponibile in magazinele de profil. Astfel, am ajuns la ultimul brand despre care ne-am propus sa va vorbim.
Fiecare vopsea are propriile particularitati, create in functie de suprafata pe care urmeaza sa fie aplicata, de expunerea la intemperii si trafic, de conditiile in care va fi folosita, si, nu in ultimul rand, tinandu-se cont de aspectul estetic pe care il ofera. Acesta este unul dintre principalele considerente pe care le-a luat in calcul producatorul vopselei Dyo, vopsea disponibila in 720 de culori, care, la randul lor, combinate intre ele, pot da 5024 de nuante. Noi o sa trecem in revista tipurile de vopsele de baza, care pot fi furnizate in oricare dintre
 
aceste tonuri de culoare.
 
Dyosan - Vopsea superlavabila pentru pereti interiori, este un produs decorativ mat, pe baza de emulsie PVA, de calitate superioara. Prezinta o aderenta perfecta pentru orice tip de suprafata, nu crapa, nu se scorojeste, nu se decoloreaza, lasa peretele sa respire, si, in acelasi timp, extrage umezeala din el. Odata uscata, aceasta vopsea confera suprafetelor un aspect decorativ mat. Se poate aplica inclusiv pe lemn, folosindu-se grundul adecvat.
Se dilueaza cu 30% apa si se aplica in doua straturi. Intre aplicarea celor doua straturi se asteapta o ora. Suprafetele trebuie curatate de orice fel de grasimi, murdarie, straturi moi si scorojite, iar crapaturile trebuie gletuite. Suprafetele pe care se aplica vopseaua trebuie sa aiba minim 5 grade Celsius. Vopseaua se intareste complet in 24 de ore. Cu un litru de produs se acopera un strat de 10-12 mp.
Dyoplus este tot o vopsea mata pe baza de emulsie PVA. Deasemenea adera perfect pe orice tip de suprafata, nu crapa, nu se scorojeste, este rezistenta la sters si spalat, nu se decoloreaza, permite peretele sa respire si extrage umezeala din el. Se poate folosi inclusiv pentru lemn sau metal, in interior, cu grundul adecvat. Pentru aplicare cu rola, cele doua straturi se dilueaza dupa urmatoarea reteta: 2 masuri de vopsea se combina cu una de apa. Daca se foloseste pensula, pentru primul strat se dilueaza 4 masuri vopsea cu 3 de apa, iar pentru al doilea strat, 2 masuri vopsea cu o masura de apa. Al doliea strat se aplica dupa o ora. Suprafetele trebuie sa fie perfect curatate si saturate cu amorsa. Putere de acoperire: 12 mp/litru/strat.
Dyopa - Vopsea lavabila pentru pereti interiori, este o vopsea mata, economica, pe baza de liant emulsie PVA. Adera bine pe orice tip de perete, nu se decoloreaza, nu se crapa, nu se scutura. Pentru primul strat se dilueaza 2 masuri de vopsea cu una de apa, iar pentru al doilea se folosesc 4 masuri de vopsea combinate cu o masura de apa si se aplica folosind rola sau pensula. Suprafata se curata de orice murdarie, pata, grasime, praf, parti moi sau umflate si se satureaza cu amorsa. Suprafetele care nu sunt drepte se acopera intai cu glet. Se usuca in 30 de minute, dar intarirea completa are loc in 24 de ore. Cu un litru se pot acoperi 10 mp.
Dyoten 2000 - vopsea sintetica semi lucioasa, este o vopsea de suprafata, cu proprietati superioare, formulata cu un solvent inodor pe baza alchidica.
Este un produs uniform, neted, care se aplica usor, nu isi schimba culoarea, lavabil, nu are miros neplacut si este rezistent la factori fizici si chimici. Se foloseste pe suprafete din beton, lemn, metal, in interiorul cladirilor, cu amorsa corespunzatoare. Pe suprafete gletuite cu glet ipsos, gleturi pe baza de ulei sau plastic, intai se aplica un strat de amorsa. Dupa o zi se aplica grund sintetic Dyoten 2000 diluat cu 10% diluant. Daca este nevoie se netezeste cu hartie abraziva, si se aplica iar un strat de grund. Dupa inca o zi se aplica cel putin doua straturi de vopsea, amestecata cu diluant in volum de 5%, la intervale de aproximativ 24 de ore. Se zvanta in 2 ore, uscarea la praf are loc in 4 ore si se intareste in 8 ore. Cu un litru se vopsea se acopera o suprafata de minim 18 mp.
Asa cum ne-am asteptat, un singur articol nu ne ofera suficient de mult spatiu pentru a putea descrie toate produsele dedicate amenajarilor interioare din oferta Dyo. Astfel incat, vom reveni la acest producator si in saptamanile viitoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Efectul ombre – un accent chic cu efort mic. Cum sa vopsesti peretii in degrade Efectul ombre – un accent chic cu efort mic. Cum sa vopsesti peretii in degrade
Cum alegem vopseaua lavabila pentru baie? Cum alegem vopseaua lavabila pentru baie?
Despre lambriuri Despre lambriuri
Fixarea obiectelor pe suprafete cu gipscarton Fixarea obiectelor pe suprafete cu gipscarton
Tapet vs vopsea lavabila Tapet vs vopsea lavabila
Rolul culorilor in decorarea spatiilor interioare Rolul culorilor in decorarea spatiilor interioare

Vezi mai multe articole