on

Wizmo.ro: Ce trebuie sa contina un anunt imobiliar pentru a avea succes

15 mai, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Un anunț imobiliar complet și corect reprezintă primul pas în asigurarea unei rate de succes pentru o tranzacție imobiliară mai rapidă, susține echipa din spatele Wizmo.ro, platforma imobiliară dedicată atât sectorului rezidențial, cât și celui de business. Conform recomandărilor acestora, cele mai importante aspecte în trasarea unui anunț reușit sunt onestitatea informațiilor oferite și utilizarea unor fotografii adecvate.

Indiferent de autorul anunțului, fie acesta proprietarul direct sau agentul care îl reprezintă, fiecare dintre părți dorește să tranzacționeze cât mai rapid proprietatea ofertată. Pe de cealaltă parte, cumpărătorii sau viitorii chiriași își doresc să obțină cea mai bună ofertă, în cel mai scurt timp, și să ia o decizie corectă bazată pe informațiile din anunțul imobiliar. În acest sens, specialiștii Wizmo.ro, recomandă un scurt ghid de conturare a unui anunț astfel încât acesta să mulțumească nevoile ambelor părți.

În primul rând, informațiile transparente cresc rata de succes a unui anunț, susține echipa Wizmo. Cu cât acesta oferă cât mai multe detalii relevante și oneste despre proprietatea în cauză, cu atât proprietarul va putea tranzacționa mai repede imobilul, reducând numărul telefoanelor, al întrebărilor suplimentare sau chiar a vizitelor inutile. În acest sens, este recomandat ca anunțul să conțină o descriere cât mai elaborată a locuinței, pornind de la detalii despre preț, numărul camerelor, suprafața utilă, utilități, dar și despre localizare și a situația actelor necesare pentru încheierea unui contract.

„Una dintre cele mai frecvente omisiuni pe care le sesizăm în anunțuri este legată de apropierea imobilului față de punctele principale de interes, practic menționarea locației corecte a imobilului. Din dorința de a atrage cât mai mulți vizitatori, atât proprietari, cât și agenți imobiliari, tind să omită informații, astfel încât, de exemplu, 5 minute apropiere de stația de metrou sunt, în realitate, 15 minute, fapt care atrage de la sine apeluri telefonice din partea unor clienți care nu sunt interesați de zona respectivă si, de multe ori, frustrări pe partea potențialilor clienți.”, a menționat Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro.

De asemenea, tot în ceea ce privește conținutul descrierii, se recomandă renunțarea la anumite clișee de exprimare care pot crea confuzie în rândul publicului. De exemplu, în locul expresiei „apartament modern” se poate specifica anul ultimei renovări, iar în loc de „locație excelentă” s-ar putea oferi detalii despre reputația cartierului. La fel de importantă este însă și dimensiunea anunțului, reprezentantul platformei imobiliare susținând că o descriere concisă și la obiect are mai mult succes decât o descriere lungă și plin de clișee.

Nu în ultimul rând, în cadrul anunțului imobiliar, ar trebui specificat și dacă tranzacția este gestionată de o agenție imobiliară, dacă se percepe un comision la încheierea contractului și care este valoarea acestuia.

În ceea ce privește transparența unui anunț imobiliar, aceasta se referă atât la conținutul scris, cât și la cel vizual. Cu cât fotografiile publicate nu ascund anumite defecte ale imobilului și reflectă întocmai realitatea, cu atât anunțul respectiv va avea mai multe șanse de succes. În acest sens, un anunț reușit care poate atrage mai multe vizionări este cel care beneficiază de o galerie foto relevantă, compusă dintr-un număr suficient de poze care să permită utilizatorilor să-și facă o idee de ansamblu asupra locuinței.

Pentru a răspunde nevoilor ambelor părți implicate într-un proces de vânzare sau închiriere, Wizmo.ro a implementat pe propria platformă imobiliară un sistem de review-uri prin care utilizatorul poate evalua profesionalismul și persoanei sau a agenției care a publicat anunțul, precum și starea proprietății în raport cu anunțul online. În felul acesta, toți ceilalți utilizatori interesați de o ofertă pot verifica dacă textul și fotografiile publicate au corespuns cu realitatea.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Creditele relaxate ridica preturile terenurilor Creditele relaxate ridica preturile terenurilor
Vara aceasta porneste in calatorie cu noile produse de la Tefal! Vara aceasta porneste in calatorie cu noile produse de la Tefal!
Etapele obtinerii actelor de cadastru Etapele obtinerii actelor de cadastru
Montare parchet in pod Montare parchet in pod
Gazele se scumpesc de dragul inflatiei pe 2007 Gazele se scumpesc de dragul inflatiei pe 2007
Cadastrul agricol costa intre 2 si 10% din valoarea terenului Cadastrul agricol costa intre 2 si 10% din valoarea terenului

Vezi mai multe articole